Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hupsista, kotitalousten ruokahävikki onkin vain 4% luokkaa kaikesta....

Vierailija
18.09.2022 |

Ylen juttu tänään tästä. Naurattaa kaikki ne asiasta riehuneet, tuntuu välillä uskonnolta tuo touhu.

Kommentit (60)

Vierailija
1/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sitähän se. Kotitaloudet harvoin ovat hävikistä, sähkönkäytöstä yms suurimmassa vastuussa.

Vierailija
2/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä menee lähinnä hävikkiin, jos lapsilta jää jotain syömättä. Sille kun on hankala mitään tehdä, ilman että tulee jokin epäterve suhtautuminen ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

On monia muitakin asioita, joista mediapropaganda tuuttaa totuuden vastaisesti kuten sähkönkulutus: teollisuus kuluttaa ylivoimaisesti eniten sähköä. Kotitalouksien saunanlämmityksillä yms.ei ole mitään merkitystä sähkön säästämisen kannalta. Mediaa ei kiinnosta totuuden viestiminen vaan poliittisesti ja talouselämän kannalta sopivan propagandan välitys!! Hesarissa oli mielenkiintoinen asiantuntijahaastattelu (ulkomainen, nimeä en muista), jossa sanottiin, että pitäisi olla kolme maapalloa, jotta sähköautojen akkuihin riittäisi tarpeeksi mineraaleja, jos sähköautoilua halutaan koko ajan kasvattaa. Toinen epäsuosittu totuus.

Vierailija
4/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luitkohan juttua, pointtihan oli, että pitäisi vähentää liha- ja maitotuotteita, koska niiden rasitus ympäristölle in suurempi kuin sen että vähän kasvisuuan jämiä menee kotitaloudessa hävikkiin.

Vierailija
5/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Vierailija
6/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On monia muitakin asioita, joista mediapropaganda tuuttaa totuuden vastaisesti kuten sähkönkulutus: teollisuus kuluttaa ylivoimaisesti eniten sähköä. Kotitalouksien saunanlämmityksillä yms.ei ole mitään merkitystä sähkön säästämisen kannalta. Mediaa ei kiinnosta totuuden viestiminen vaan poliittisesti ja talouselämän kannalta sopivan propagandan välitys!! Hesarissa oli mielenkiintoinen asiantuntijahaastattelu (ulkomainen, nimeä en muista), jossa sanottiin, että pitäisi olla kolme maapalloa, jotta sähköautojen akkuihin riittäisi tarpeeksi mineraaleja, jos sähköautoilua halutaan koko ajan kasvattaa. Toinen epäsuosittu totuus.

https://www.hs.fi/paivanlehti/17092022/art-2000009037120.html

Se oli eilinen Hesari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

On monia muitakin asioita, joista mediapropaganda tuuttaa totuuden vastaisesti kuten sähkönkulutus: teollisuus kuluttaa ylivoimaisesti eniten sähköä. Kotitalouksien saunanlämmityksillä yms.ei ole mitään merkitystä sähkön säästämisen kannalta. Mediaa ei kiinnosta totuuden viestiminen vaan poliittisesti ja talouselämän kannalta sopivan propagandan välitys!! Hesarissa oli mielenkiintoinen asiantuntijahaastattelu (ulkomainen, nimeä en muista), jossa sanottiin, että pitäisi olla kolme maapalloa, jotta sähköautojen akkuihin riittäisi tarpeeksi mineraaleja, jos sähköautoilua halutaan koko ajan kasvattaa. Toinen epäsuosittu totuus.

https://www.hs.fi/paivanlehti/17092022/art-2000009037120.html

Se oli eilinen Hesari.

Sen vuoksi Elon Musk niitä Mars-lentoja harjoittelee.

Vierailija
8/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Luitkohan juttua, pointtihan oli, että pitäisi vähentää liha- ja maitotuotteita, koska niiden rasitus ympäristölle in suurempi kuin sen että vähän kasvisuuan jämiä menee kotitaloudessa hävikkiin.

Yritetään taas tuputtaa sitä kasvisruokavaliota. Näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Pitää jaksaa jokaikisen tuotteen kohdalla katsoa päiväys. Etenkin pienissä K-kaupoissa myydään juuri ja juuri päiväyskelpoista tuoretavaraa ja sen vuoksi en niitä käytäkään. Kuluttajalla on oikeus valita sieltä hyllyssä taakse työnnettyä uusinta ruokaa.

Vierailija
10/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Luitkohan juttua, pointtihan oli, että pitäisi vähentää liha- ja maitotuotteita, koska niiden rasitus ympäristölle in suurempi kuin sen että vähän kasvisuuan jämiä menee kotitaloudessa hävikkiin.

Yritetään taas tuputtaa sitä kasvisruokavaliota. Näin.

Joo, ensin piti välttää hävikkiä, nyt taas eläinperäisiä tuotteita. :D /ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Pitää jaksaa jokaikisen tuotteen kohdalla katsoa päiväys. Etenkin pienissä K-kaupoissa myydään juuri ja juuri päiväyskelpoista tuoretavaraa ja sen vuoksi en niitä käytäkään. Kuluttajalla on oikeus valita sieltä hyllyssä taakse työnnettyä uusinta ruokaa.

Tässä on pointti, mutta joskus vastaan tulee myös näennäisesti tuoretta ruokaa, joka on pilalla. Itsekin juuri yhden tämmöisen valmisruoan reklamoin, oli homeessa ennenaikaisesti vaikka vakuumi kunnossa. 

Vierailija
12/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkein asia on lopettaa lentoliikenne kokonaan, siihen saakka, kunnes päästöttömät lentokoneet saadaan suunniteltua ja toteutettua.

Kaikki muu on käytännössä turhaa, jos lentoliikennettä ei ensin lopeteta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Olen huomannut saman. Sitten valikoima on isossakin kaupassa jotenkin tylsä, vaikka tavaraa on metrikaupalla hyllyssä. Kaikki on erikoista tai lillii (usein pahassa) marinadissa. Saahan sieltä henkensä pitimiksi ruuat, mutta silti.

Vierailija
14/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Pitää jaksaa jokaikisen tuotteen kohdalla katsoa päiväys. Etenkin pienissä K-kaupoissa myydään juuri ja juuri päiväyskelpoista tuoretavaraa ja sen vuoksi en niitä käytäkään. Kuluttajalla on oikeus valita sieltä hyllyssä taakse työnnettyä uusinta ruokaa.

Tässä on pointti, mutta joskus vastaan tulee myös näennäisesti tuoretta ruokaa, joka on pilalla. Itsekin juuri yhden tämmöisen valmisruoan reklamoin, oli homeessa ennenaikaisesti vaikka vakuumi kunnossa. 

Ja sitten vaikka leipäpussi on ihan ok ja on päiväystä ja illalla kun otat leivän kaikki on hyvin. Ja seuraavana iltana koko paketti homeessa. Näin on mulle käynyt jo useamman kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tärkein asia on lopettaa lentoliikenne kokonaan, siihen saakka, kunnes päästöttömät lentokoneet saadaan suunniteltua ja toteutettua.

Kaikki muu on käytännössä turhaa, jos lentoliikennettä ei ensin lopeteta.

Ei sekään ratkaise ilmastonmuutosta. Kyse on kokonaisuudesta.

Vierailija
16/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotitalouksien.

Vierailija
17/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Pitää jaksaa jokaikisen tuotteen kohdalla katsoa päiväys. Etenkin pienissä K-kaupoissa myydään juuri ja juuri päiväyskelpoista tuoretavaraa ja sen vuoksi en niitä käytäkään. Kuluttajalla on oikeus valita sieltä hyllyssä taakse työnnettyä uusinta ruokaa.

Tässä on pointti, mutta joskus vastaan tulee myös näennäisesti tuoretta ruokaa, joka on pilalla. Itsekin juuri yhden tämmöisen valmisruoan reklamoin, oli homeessa ennenaikaisesti vaikka vakuumi kunnossa. 

Ja sitten vaikka leipäpussi on ihan ok ja on päiväystä ja illalla kun otat leivän kaikki on hyvin. Ja seuraavana iltana koko paketti homeessa. Näin on mulle käynyt jo useamman kerran.

Ei ole käynyt mulla tuota, jos leipäpussissa on hyvin päiväystä. Säilytätkö liian lämpimässä/kosteassa?

Vierailija
18/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Pitää jaksaa jokaikisen tuotteen kohdalla katsoa päiväys. Etenkin pienissä K-kaupoissa myydään juuri ja juuri päiväyskelpoista tuoretavaraa ja sen vuoksi en niitä käytäkään. Kuluttajalla on oikeus valita sieltä hyllyssä taakse työnnettyä uusinta ruokaa.

Tässä on pointti, mutta joskus vastaan tulee myös näennäisesti tuoretta ruokaa, joka on pilalla. Itsekin juuri yhden tämmöisen valmisruoan reklamoin, oli homeessa ennenaikaisesti vaikka vakuumi kunnossa. 

Ja sitten vaikka leipäpussi on ihan ok ja on päiväystä ja illalla kun otat leivän kaikki on hyvin. Ja seuraavana iltana koko paketti homeessa. Näin on mulle käynyt jo useamman kerran.

Ei ole käynyt mulla tuota, jos leipäpussissa on hyvin päiväystä. Säilytätkö liian lämpimässä/kosteassa?

En. Huoneenlämmössä keittiössä. Ihan normaalisti. Ja siis ei ole joka leipäpussin kohtalo, mutta tässä viimeisten vuosien aikana käynyt hämmentävän monta kertaa.

Vierailija
19/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ruoasta kun puhutaan, miksi siitä ei koskaan puhuta mediassa miten huonolaatuista ruokaa meille tässä maassa myydään? Jotain paikallisia kurkkuja lukuunottamatta lähiruoka on jopa täällä pk-seudulla yksi vitsi, ruoan yleinen laatu on ehkä mikrobi ym. mielessä hyvä mutta makua ei ole, kestävyys niin ja näin. Ruokaa säilytetään väärin jo ruokakaupassa ja varastoissa, kuluttaja saa käsiinsä ominaisuuksiltaan heikentyneen tuotteen joka pilaantuu ennenaikaisesti. Heviosastot ovat koronavuosien aikana kärsineet tästä erityisesti. Hedelmät eivät kypsy vaan mätänevät jne.

Pitää jaksaa jokaikisen tuotteen kohdalla katsoa päiväys. Etenkin pienissä K-kaupoissa myydään juuri ja juuri päiväyskelpoista tuoretavaraa ja sen vuoksi en niitä käytäkään. Kuluttajalla on oikeus valita sieltä hyllyssä taakse työnnettyä uusinta ruokaa.

Tässä on pointti, mutta joskus vastaan tulee myös näennäisesti tuoretta ruokaa, joka on pilalla. Itsekin juuri yhden tämmöisen valmisruoan reklamoin, oli homeessa ennenaikaisesti vaikka vakuumi kunnossa. 

Ja sitten vaikka leipäpussi on ihan ok ja on päiväystä ja illalla kun otat leivän kaikki on hyvin. Ja seuraavana iltana koko paketti homeessa. Näin on mulle käynyt jo useamman kerran.

Ei ole käynyt mulla tuota, jos leipäpussissa on hyvin päiväystä. Säilytätkö liian lämpimässä/kosteassa?

En. Huoneenlämmössä keittiössä. Ihan normaalisti. Ja siis ei ole joka leipäpussin kohtalo, mutta tässä viimeisten vuosien aikana käynyt hämmentävän monta kertaa.

Jotain teet väärin nyt.

Vierailija
20/60 |
18.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on kurjaa, koska meiltä suomalaisiltakin mennyt täysin luotto mediaan. Nyt jos siellä esitettäisiin jotakin oikeaa asiaa, ei kukaan enää usko, eikä ketään kiinnosta. Vegaaninen ruokavalio, kierrätys, kulutuksen vähentäminen jne. ovat kaikki asioita, jotka eivät ole realistisia tai kannattavia sellaisinaan. Eikä ainakaan ongelmattomia. Itse olen todella kyllästynyt siihen, että teit niin tai näin, niin aina teet väärin. En kestä enää sitä syyllisyyden tuputtamista, ihan kaikesta pitäisi olla ahdistunut. Pistin median kiinni ja voin paremmin kuin koskaan. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän kaksi