Säilytin kanttarelleja kylmiössä kaksi viikkoa ja ovat vielä napakoita. Jos ovat pilalla, niin mistä sen tiedän ja millä tavalla pilalla ovat?
Tuoksuvat aivan normikanttarellille, ei ylimääräisiä tuoksuja. Napakoita ovat kuten sanoin, eivät ole vetistyneet. Ei myöskään yhtään hometta. Kylmiössä on tavallista jääkaappilämpötilaa jonkin verran alhaisempi lämpötila. Jos siis ovat pilalla, niin millä tavalla ovat pilalla ja mistä sen tiedän?
Kommentit (2)
Vierailija kirjoitti:
Jos ovat pilalla, ovat muuttuneet limamössöksi tai kasvavat karvaa. Jos näyttävät normaaleilta ja rakenne kiinteä, ovat käyttökelpoisia. Pilaantunutta sientä ei oikein voi sekoittaa syömäkelpoiseen.
No juu, niin arvelinkin. Googlaamalla löytyy sellainen tieto, että kanttarellit säilyy jääkaapissa muutaman päivän - viikon. Mietin kehittyykö sieneen jotain silmin havaitsematonta bakteeria tmv. kun noin nopeaa menee syömäkelvottomaksi.
Jos ovat pilalla, ovat muuttuneet limamössöksi tai kasvavat karvaa. Jos näyttävät normaaleilta ja rakenne kiinteä, ovat käyttökelpoisia. Pilaantunutta sientä ei oikein voi sekoittaa syömäkelpoiseen.