Pippurikerma... Reseptejä kaipailen, kiitos.
Kävin sitten migreenin kanssa ostamassa ruokaa ja juustokerman sijaan nappasin pippurikerman. En ole mokomaa koskaan käyttänyt niin nyt kyselen, että onko kenelläkään reseptejä joissa käytetään nimenomaan pippurikermaa? Kun itselle ei oikein tule mitään mieleen, mihin se sopisi.
Joku jauhelihakastike?
Kommentit (26)
Jauhelihakastikkeeseen, kanasuikaleita pippurikastikkeessa+pastaa, kinkkukiusaukseen....
Jotain pastaa, lihaa/kasvista, pippurikerma sekaan.
Heh, vähän sama täällä. Kirjoitin listaan Kipparikerma, mies toi pippurikermaa. Ja se on vähän turhan pippurista lapsiperheessä, joten pohdin myös että mitä siitä voisin tehdä.
Miten voikaan olla näin uusavutonta? Kyllä pippurikerma käy kaikkeen, mihin se juustokermakin.
Vierailija kirjoitti:
Heh, vähän sama täällä. Kirjoitin listaan Kipparikerma, mies toi pippurikermaa. Ja se on vähän turhan pippurista lapsiperheessä, joten pohdin myös että mitä siitä voisin tehdä.
Huutista vauvasuille :D
Ihanaa huomata että joku on vielä avuttomampi kuin mä!
Eilen just laitoin yrtti-valkosipuli pintamaustettua broilerin minuuttipihviä, suikaloin ne ja paistoin, kerma vaan niskaan, on aika pippurista kyllä (s-ryhmän kotimaista).
Vierailija kirjoitti:
Miten voikaan olla näin uusavutonta? Kyllä pippurikerma käy kaikkeen, mihin se juustokermakin.
Miten joku voi mennä näin helppoon:D
Ap
Vierailija kirjoitti:
Heh, vähän sama täällä. Kirjoitin listaan Kipparikerma, mies toi pippurikermaa. Ja se on vähän turhan pippurista lapsiperheessä, joten pohdin myös että mitä siitä voisin tehdä.
Miten teillä raskitaan enää ostaa kipparikermaa? Pikku purkin hinnalla saa lihapaketin.
Voihan sitä käyttää purkista puolet, ja vaikka maitoa osa, esim. herkkusienikastikkeeseen hyvää, kun ruskistaa sipulia, lisää hieman soijaa ja tuota kermaa. Tai sitten lihasuikalesoosiin.
Toinen puoli vaikka pataruokaan, tai se koko purkki.
Lihapullataikinaankin loraus käy, korppujauhoja jne...
Kinkkukiusaukseen...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten voikaan olla näin uusavutonta? Kyllä pippurikerma käy kaikkeen, mihin se juustokermakin.
Miten joku voi mennä näin helppoon:D
Ap
Et ole AP
T. AP
Tee lihapullia tai jauhelihapihvejä ja käytä nesteenä, jossa turvotat korppujauhot, se pippurikerma.
Vierailija kirjoitti:
Heh, vähän sama täällä. Kirjoitin listaan Kipparikerma, mies toi pippurikermaa. Ja se on vähän turhan pippurista lapsiperheessä, joten pohdin myös että mitä siitä voisin tehdä.
Laita puolet ja toinen puoli maustamatonta ruokakermaa
Tein just kermakanapastaa
Keitä pasta. Valuta vedet pois.
Paista kanasuikaleet, sipulia ja valkosipulia. Lisää pippurikerma, anna hautua pari min.
Sitten kaikki sekaisin ja syömään.
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n.1 kg vehnäjauhoja
100150 g sulatettua margariinia tai voita tai
1 1 dl juoksevaa margariinia
Täyte:
100 g rasvaa
1 dl sokeria
kanelia
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää lämmin neste ja anna hiivan liueta siihen. Lisää muna, sokeri ja mausteet.
2. Sekoita nesteeseen niin paljon jauhoja, että saat sakean, vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
3. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
4. Lisää taikinaan rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
5. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi.Nostatusaika noin puoli tuntia.
6. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia. ( Älä vaivaa noussutta taikinaa tässä vaiheessa, niin kuin tehdään pikkupullien teossa.)
7. Kauli kummastakin taikinapalasta suorakaiteen muotoinen (noin 3060 cm) levy. Levitä pinnalle ohut kerros pehmeää rasvaa ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Kääri rullaksi kuin kääretorttu, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 15 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormella palojen kapea kärki alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Nosta puustit leivinpaperin päälle pellille.
8. Peitä liinalla ja anna kohota.
9. Voitele kohonneet korvapuustit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.
10. Paista uunissa 225C:ssa 8-10 mi
Käytä ihan samalla tavalla kuin tavallista kermaa, johon lisäät pippuria. Ei varmaan ollut ihan tosissaan tämä ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heh, vähän sama täällä. Kirjoitin listaan Kipparikerma, mies toi pippurikermaa. Ja se on vähän turhan pippurista lapsiperheessä, joten pohdin myös että mitä siitä voisin tehdä.
Huutista vauvasuille :D
Huutista -sana pitää kieltää lailla, sen käyttäjät ovat ääliöitä.
Lisää vain sipulia, maukas alkukeitto.