Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Osaatko tehdä lohikeiton?

Vierailija
15.08.2022 |

Miten on?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, osaan.

Vierailija
2/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole enää varaa ostaa tuoretta lohta, pakastetta ei viitsi käyttää. Ennen tein näin:

Perunaa, porkkanaa, punasipulia, tilliä, kalaliemikuutioita maun mukaan, soijaa. Reilusti lohikalaa, laktoositonta kuohukermaa. Viipale kuivaa ruisleipää voideltuna.

Viipaloidaan kuorittu sipuli, kuoritaan ja viipaloidaan porkkanat. Laitetaan ne kiehuvaan veteen jossa on kalaliemikuutiot, sekaan loraus soijaa. Kuoritaan perunat ja lohkotaan ne. Lisätään kattilaan noin 10 myöhemmin. Sidotaan tillinippu ja lisätään se kattilaan. (otetaan lopuksi pois). Annetaan kiehua 20 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat napakan kypsiltä. Lisätään kuutioitu ja suolattu lohi. Annetaan kypsyä muutamia minuutteja. Lopuksi poistetaan se tillinippu ja lisätään kerma. Se ruisleipäviipale voi olla keiton päällä loppuvaiheessa. Sen voi syödä tai poistaa maun mukaan. Keiton annetaan vetäytyä hetken ja sitten nautitaan hyvän leivän ja ehkä tilli-valkosipuliöljyn kera. Maun mukaan kukin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä yksi helpoimmista ruoista valmistaa.

Vierailija
4/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaisin mutta en henkilökohtaisesti välitä lohesta ruokana yhtään niin en ole tehnyt lohikeittoakaan kohta pariinkymmeneen vuoteen.

Vierailija
5/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä osaamista lohikeitossa on? 

6/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, mutta en edes muista, koska oon viimeksi tehnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppoa kuin heinänteko.

Vierailija
8/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo mutta käytän muuta kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesällä tuli kerran tehtyä.

Vierailija
10/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyisin olen tehnyt kirkkaan lohikeiton, ei ollenkaan kermaa/maitoa. Olen tykästynyt siihen, paljon kasviksia.

Paras tulee jos keittää fileointi- jämät liemeksi ja siilaa ruodot pois, siihen perunat, kasvikset ja lopulta lohipalat. Maustepippuria, tilliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
15.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole enää varaa ostaa tuoretta lohta, pakastetta ei viitsi käyttää. Ennen tein näin:

Perunaa, porkkanaa, punasipulia, tilliä, kalaliemikuutioita maun mukaan, soijaa. Reilusti lohikalaa, laktoositonta kuohukermaa. Viipale kuivaa ruisleipää voideltuna.

Viipaloidaan kuorittu sipuli, kuoritaan ja viipaloidaan porkkanat. Laitetaan ne kiehuvaan veteen jossa on kalaliemikuutiot, sekaan loraus soijaa. Kuoritaan perunat ja lohkotaan ne. Lisätään kattilaan noin 10 myöhemmin. Sidotaan tillinippu ja lisätään se kattilaan. (otetaan lopuksi pois). Annetaan kiehua 20 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat napakan kypsiltä. Lisätään kuutioitu ja suolattu lohi. Annetaan kypsyä muutamia minuutteja. Lopuksi poistetaan se tillinippu ja lisätään kerma. Se ruisleipäviipale voi olla keiton päällä loppuvaiheessa. Sen voi syödä tai poistaa maun mukaan. Keiton annetaan vetäytyä hetken ja sitten nautitaan hyvän leivän ja ehkä tilli-valkosipuliöljyn kera. Maun mukaan kukin.

Kiitos, kokeilenpa tätä ohjetta!