Tyhmä kysymys, mutta miten maitoallergiselle valmistetaan vaikka pizza, lasagne, dippikastike tai jälkiruoat?
Pitääkö maitotuotteet korvata jollain muulla ja jos niin millä se onnistuu? Miten vaikkapa pizzan kanssa?
Kommentit (18)
En normaalistikaan laita pizzaan juustoa. Tomaattikastike, salami ja chiliöljy ovat parhaat täytteet. Ei tarvita juustoa. Dipin voi tehdä johonkin kaurapohjaiseen fraicheen ja lasagnen ilman valkokastiketta ja juustoa. Maidottomat jälkiruoat ovat maailman helpoin case.
Kaurapohjaiset tuotteet ovat hyviä
Maidottomia reseptejä on netti reunaa myöten täynnä. Kyl se siit, ap.
Pizzajuustoksi kasvipohjainen juusto (tai juustoton pizza), lasagneen sama kasvipohjainen juusto (tai ei juustoa ollenkaan) ja valkokastikkeeseen kasvispohjainen maito, dippikastike tehdään kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin ja jälkiruoat myös. Kas näin.
Hae ruokaohjeet esim netistä vegaanisina niin löytyy maidottomat versiot.
Olen itseltäni jättänyt juuston pois. Eihän se sama ole, mutta mieluummin se kuin viikko vessassa. On myös "kasvisjuustoja" eli juuston korvikkeita
Dippikastike: kasviksille hummusta, maissisipseille tomaatti/ paprikasalsaa ja/ tai guacamolea
Jälkkärit: lettuihin soijamaito yms, jäätelö soija/kaura/riisijöötelöä
Lasagneen etsin itsekin vastausta
Laita selaimeesi sama kysymys,saat monta hakutulosta ja ohjetta heti! Paljon nopeammin kuin täältä.
Tää keskustelu muuten avaa siinä silmiä että monet mieltää nuo kasvisjuustot yms että ne olisi vain kasvisruokailijoille tai vegaaneille suunnattuja mutta niitähän käyttää esim. allergiset sekasyöjät.
Vierailija kirjoitti:
Olen itseltäni jättänyt juuston pois. Eihän se sama ole, mutta mieluummin se kuin viikko vessassa. On myös "kasvisjuustoja" eli juuston korvikkeita
Dippikastike: kasviksille hummusta, maissisipseille tomaatti/ paprikasalsaa ja/ tai guacamolea
Jälkkärit: lettuihin soijamaito yms, jäätelö soija/kaura/riisijöötelöäLasagneen etsin itsekin vastausta
Valkokastike tulee kaurajuomasta yhtä hyvin kuin maidosta.
Vegejuusto , kaurakerma jne. Mene kauppaa. Googlaa reseptit
Vierailija kirjoitti:
Tää keskustelu muuten avaa siinä silmiä että monet mieltää nuo kasvisjuustot yms että ne olisi vain kasvisruokailijoille tai vegaaneille suunnattuja mutta niitähän käyttää esim. allergiset sekasyöjät.
Öö mistä sä ton keksit? Eihän kukaan oo välittänyt että olis vaa vegaaneille tai kasvissyöjille. Ko. ohjeissa nyt sattuu olemaan mitä AP etsii helposti.
Itse teen lasagnen niin että kuullota kasviksia esim porkkanaa, sipulia, kesäkurpitsaa ym ja lisään sekaan tölkin tomaattimurskaa. Paistan jauhelihaa sekaan ja heitän mausteita mukaan. Tuota ja lasagne levyjä kerroksittain vuokaan. Päälle saatan laittaa vegaanijuustoa tai sitten vaikka salmipalasia. Hyvää tulee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen itseltäni jättänyt juuston pois. Eihän se sama ole, mutta mieluummin se kuin viikko vessassa. On myös "kasvisjuustoja" eli juuston korvikkeita
Dippikastike: kasviksille hummusta, maissisipseille tomaatti/ paprikasalsaa ja/ tai guacamolea
Jälkkärit: lettuihin soijamaito yms, jäätelö soija/kaura/riisijöötelöäLasagneen etsin itsekin vastausta
Valkokastike tulee kaurajuomasta yhtä hyvin kuin maidosta.
En vain valitettavasti saa syödä kotimaisia viljojakaan. Kiitos kuitenkin ystävällisyydestäsi, että vastasit. Neuvo helpottaa varmasti ainakin ap:ta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tää keskustelu muuten avaa siinä silmiä että monet mieltää nuo kasvisjuustot yms että ne olisi vain kasvisruokailijoille tai vegaaneille suunnattuja mutta niitähän käyttää esim. allergiset sekasyöjät.
Öö mistä sä ton keksit? Eihän kukaan oo välittänyt että olis vaa vegaaneille tai kasvissyöjille. Ko. ohjeissa nyt sattuu olemaan mitä AP etsii helposti.
En ole lainauksen kirjoittaja, mutta eihän hänkään niin väittänyt että nimenomaan tässä ketjussa olisi sanottu kasvispohjaisten tuotteiden olevan vain vegaaneille tai kasvissyöjille vaan tarkoitti selvästi sitä, että kyseisiä tuotteita hyvin usein yleisesti ajatellaan "vain" vegaanituotteina.
Koetteko maitoallergiset että ihmiset ymmärtää allergian väärin tai sekoittaa vaikka laktoosittomuuteen?
Vierailija kirjoitti:
Koetteko maitoallergiset että ihmiset ymmärtää allergian väärin tai sekoittaa vaikka laktoosittomuuteen?
Kyllä. Tapahtuu todella usein.
Vierailija kirjoitti:
Koetteko maitoallergiset että ihmiset ymmärtää allergian väärin tai sekoittaa vaikka laktoosittomuuteen?
Hyvin yleistä niputtaa laktoosi ja maitoproteiini. Kun olen tatjoilijalta kysynyt jonkin vaihtoehdon maidottonuutta, niin minulle on vastattu, että se on laktoositon, minkä jälkeen kysyn onko se maitoproteiiniton...
Ei pizzaan tarvitse maitoa. Kokeile esim vegaanista juustoa.