Miksi niin moni kasvissyöjä haluaa käyttää prosessoituja valmisteita?
Miksi ei haluta koostaa kasvisruokavaliosta terveellistä ja ekologista valmistamalla aitoa maukasta ruokaa?
Kommentit (119)
Prosessointi on vain teollisuuden käyttämä nimi ruoan valmistamisesta.
Miksi niin moni sekasyöjä haluaa käyttää prosessoituja valmisteita?
Juuri sen takia en syö kasvisruokaa kun on prosessoitua.
Prosessoin joka päivä ruokaa keittiössäni.
Minä en käytä ikinä mutta moni käyttää. Ei niitä muuten olisi kauppojen hyllyt pullollaan ja koko ajan keksitään uusia.
Kuinka moni edes tietää mitä prosessointi tarkoittaa?
Mitä tarkoitat? Mä käytän pääasiassa vain erilaisia papuja ja herneitä.
Vierailija kirjoitti:
Juuri sen takia en syö kasvisruokaa kun on prosessoitua.
Lähes kaikki ruoka on prosessoitua, neropatti
Vierailija kirjoitti:
Juuri sen takia en syö kasvisruokaa kun on prosessoitua.
Ei sen tarvitse olla sen prosessoidumpaa kuin liharuuankaan.
Koska ne on helppoja ja maistuu hyviltä. Tässä varmaan ajatellaan nyhtökauraa sun muuta, mutta onhan tofu ja soijarouhekin prosessoituja valmisteita. Ja oikeastaan myös valmiiksi keitetyt pavut ovat.
Eihän ne mitään superterveellisiä ole, mutta olen normaali painoinen ja syön melko terveellisesti muuten, joten jos käytän noita valmisteita kerran pari viikossa, niin ei se mihinkään vaikuta.
Aina kun ruokaa valmistetaan syötäväksi, sitä prosessoidaan. Aika harva varmaan syö perunat raakana ja lihan kypsentämättä / maustamatta. Sekä liha-, että kasvisruo´issa on paljon prosessoituja tuotteita ja paljon myös niitä joita ei ole.
Lihakin on aina prosessoitu jos et sitten syö kokonaista lehmää tai possua elävänä.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan siksi, että niin monissa neuvoissa , joita aloittelijat etsivät, niitä suositellaan proteiinilähteiksi.
Ja olen samaa mieltä kanssasi, hyvä kasvisruoka koostuu ihan muusta kuin noista valmisteista
Niin, ja metsät ovat täynnä erittäin hyvää proteiinia eli sieniä. Nykyisin niitä ei vegeresepteissä juurikaan näe. Se on ilmeisesti nykyvegelle mahdoton ajatus, että pitäisi mennä ihan itse sinne metsään sienestämään. Nykyisin tuntuu että yhdistelmä vegaani ja eko on täysin mahdoton yhtälö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Varmaan siksi, että niin monissa neuvoissa , joita aloittelijat etsivät, niitä suositellaan proteiinilähteiksi.
Ja olen samaa mieltä kanssasi, hyvä kasvisruoka koostuu ihan muusta kuin noista valmisteista
Niin, ja metsät ovat täynnä erittäin hyvää proteiinia eli sieniä. Nykyisin niitä ei vegeresepteissä juurikaan näe. Se on ilmeisesti nykyvegelle mahdoton ajatus, että pitäisi mennä ihan itse sinne metsään sienestämään. Nykyisin tuntuu että yhdistelmä vegaani ja eko on täysin mahdoton yhtälö.
Mä kyllä törmään jatkuvasti sieniresepteihin. Itse käyn mahdollisuuksien mukaan sienestämässä, vielä on viime kesältä yksi pussi kantarelleja pakkasessa ja kaapissa kuivattuja tatteja. Ja saahan niitä ihan kaupastakin.
Prosessoimisen voi nähdä monella eri tavalla. Peseminenkin on prosessointia.
Minua kummastuttaa se, miksi puhtaan ja maanläheisen ruoan puolesta puhuvat kasvissyöjät tekevät ruoastaan mössöä ja maustavat sen kaikenlaisilla tahnoilla ja valmisteilla, joista ei erkkikään ota selvää. Olen asunut parissa maassa, jossa kasviruokavalio on ykkönen, ja tuskastunut jo muutamassa päivässä siihen, että kaikki ruoat ovat mössöä, jotka erottaa toisistaan vain kokki itse. Hyviähän ne ruoat ovat, mutta kyllä porkkanan pitää olla ainakin porkkana värinen, mieluiten koostumukseltaankin kuin porkkana.
Eli tehotuotettu ja antibiooteilla sekä soijarehulla ahdettu eläin joka on vedetty myllyn läpi jauhelihaksi, tai sairas broileri joka marinoitu ties missä mönjässä, on luonnollista ja terveellistä ruokaa? Mutta tofu ei? No nauttikaa verisuoni- ja syöpätaudeistanne, aion jatkossakin syödä "prosessoitua" tofua ja nyhtokauraa kun budjetti antaa myöden :) Jos ei prosessoitua halua syödä, niin ei voi syödä edes leipää tai kaurahiutaleita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Varmaan siksi, että niin monissa neuvoissa , joita aloittelijat etsivät, niitä suositellaan proteiinilähteiksi.
Ja olen samaa mieltä kanssasi, hyvä kasvisruoka koostuu ihan muusta kuin noista valmisteista
Niin, ja metsät ovat täynnä erittäin hyvää proteiinia eli sieniä. Nykyisin niitä ei vegeresepteissä juurikaan näe. Se on ilmeisesti nykyvegelle mahdoton ajatus, että pitäisi mennä ihan itse sinne metsään sienestämään. Nykyisin tuntuu että yhdistelmä vegaani ja eko on täysin mahdoton yhtälö.
Mä kyllä törmään jatkuvasti sieniresepteihin. Itse käyn mahdollisuuksien mukaan sienestämässä, vielä on viime kesältä yksi pussi kantarelleja pakkasessa ja kaapissa kuivattuja tatteja. Ja saahan niitä ihan kaupastakin.
Ai rouskujakin kohtuuhinnalla? Normikauppojen valikoimissa on yleensä lähinnä viljeltyä herkkusientä. Hyvä että edes sinä jaksat lähteä metsään.
Kuka älykääpiö näitä "miksi ihmisryhmä tekee näin" -tyyppisiä aloituksia tekee?
Varmaan siksi, että niin monissa neuvoissa , joita aloittelijat etsivät, niitä suositellaan proteiinilähteiksi.
Ja olen samaa mieltä kanssasi, hyvä kasvisruoka koostuu ihan muusta kuin noista valmisteista