Kuinka paljon käytät päivässä aikaa ruoanlaittoon? Minkä ruoan valmistaminen vie eniten aikaa?
Kuinka paljon käytät päivittäin aikaa ruoanlaittoon? Onko se pakollinen paha vai nautinto tai haluatko laittaa ruokaa pitkän kaavan kautta?
Viekö eniten aikaa aamupala, lounas vai päivällinen?
Kommentit (9)
Tosin ruoanlaitossakin on aktiivista ja ei-aktiivista aikaa. Vaikkapa puuron valmistuessa kattilassa voi tehdä muutakin samalla.
Vaihtelee todella paljon. Joinain päivinä lähinnä lämmittelen valmiita ruokia, joinain päivinä kokkailen pitkän kaavan mukaan. Vähintään 10min per ateria menee. Syön neljästi päivässä.
Miten teillä nuo valmisruoat onnistuu? Kaupasta koko ateria tai aiemmin valmistettua pakkasesta tai eilistä jääkaapista mikroon?
Toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän, vaikea sanoa mitään keskimääräistä aikaa kun vaihtelee niin ruoan ja päivän mukaan. Esim. munakkaan tai pinaattikeiton valmistaminen ei kauan aikaa vie ja toisaalta taas monia pataruokia tulee haudutettua tuntikaupalla vaikka aktiivinen ruoanlaittoaika ei niissäkään päätä huimaa.
Ruoanlaittoon on usein ihan kivakin laittaa aikaa, erityisesti viikonloppuna ei haittaa jos kypsyy pidempäänkin
10-30 min + odottelu. Kokkaan kerran päivässä ja ihan mielelläni.
Tosi vähän, ehkä vartin - 30 min.
Tänään pilkoin porkkanaa, perunaa ja kukkakaalia sekä papuja. 10 min max. Laitoin ne vähän eri järjestyksessä kasvisliemeen kiehumaan. Herneet ja ruohosipulisilpun viimeisenä sekä kermaa ja koskenlaskijaa. Sitten odottelin 15 min että soppa kypsyy. Alle 30 min oli 2 pvän ruoka valmis
Lihapadassa aikaa menee eniten kalvojen poistoon ja ruskistukseen. Alle 30 min kuitenkin. Itsekseen hautuu loput
Kun oikein miettii niin yllättävän paljon, esimerkiksi viikonloppuna voi helposti käyttää lähemmäs pari tuntia.
Arkena jää varmaan alle tuntiin.