Miten saat tehtyä hyvää kaakaota? Kaakao paakkuuntuu maidossa
Joskus oon muistaakseni onnistunu paremmin kaakaon valmistamisessa, mutta nykyisin kaakaojauhe jää vain paakuiksi maidon sekaan, sekoitti sen sitten kylmään tai lämpimään maitoon.
Miten valmistat hyvän kaakaon esim O'boy-jauheesta?
Kommentit (28)
Lopeta se rasvattoman maidon kanssa puljaaminen ja tee kaakao punaiseen maitoon.
Pyydä äiskää avuksi, aikuiset ei juo kaakaota.
Ensin kaakaojauhe mukiin, sitten pikkuhiljaa maitoa samalla sekoittaen. Kun kaakaojauhe on paksuhkoa tahnaa, voi nestettä laittaa jo reilummin taas sekoittaen. Tuolla tavalla saa tehtyä kaakaota jopa tummasta kaakaojauheesta kylmään maitoon.
Kokeile siivilöidä se kun sekoitat. Ihan kuin taikinakin.
Kaakao tehdään tummasta, aidosta kaakaosta täysmaitoon. Jauhe siivilän läpi kuumaan maitoon, todella reippaasti vispaten. Maun mukaan sokeria, ja halutessaan pala vaniljajäätelöä, tai tilkka kermaa.
Sekoitat kaakaojauheen kylmään maitoon vispilällä sekoittaen. Sitten annat lämmetä pukki hiljaa. Ei tule paakkuja.
Ukko39 kirjoitti:
Lopeta se rasvattoman maidon kanssa puljaaminen ja tee kaakao punaiseen maitoon.
Ja kaakaojauheesta, ei mistään oboysta.
En käytä kaakaojuomajauheita, vaan sellaista vahvaa, makeuttamatonta kaakaojauhetta, mutta tämä vinkki sopii molempiin. Eli laitan ensin jauheen mukiin ja kaadan nestettä vain vähän (n. puoli desiä). Sekoitan kunnes saan tasaista seosta, minkä jälkeen kaadan lopun nesteen, jolloin seos laimenee tasaisesti kaakaojuomaksi.
En tiedä osasinko selittää ymmärrettävästi, mutta noin olen tehnyt jo kauan.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Vierailija kirjoitti:
Sekoitat kaakaojauheen kylmään maitoon vispilällä sekoittaen. Sitten annat lämmetä pukki hiljaa. Ei tule paakkuja.
Pikku hiljaa, ei pukki hiljaa 😁
Ok. Täytyy yrittää tehdä näin, sekoittaa pikkuhiljaa. Kevytmaitoa meillä käytetään. Ap
Vierailija kirjoitti:
Ok. Täytyy yrittää tehdä näin, sekoittaa pikkuhiljaa. Kevytmaitoa meillä käytetään. Ap
Vaihda se punaiseen maitoon. Ja oboyt kaakaojauhoon.
O'boyn saa kyllä liukenemaan maitoon kuin maitoon, kunhan vähän sekoittaa.
Oikeasta kaakaojauheesta kun tekee, pitää maito lämmittää ja kaakao siivilöidä, se ei kylmään liukene.
Maitoa siihen kaakaojauho,kuumenna ja sekoita hyvin.
pari palaa suklaata ja ruokalusikallinen maissijauhoa niin että tulee vähän sakeaa.
https://celebratingsweets.com/homemade-hot-chocolate/
Tässä hyvä ohje
Homemade Hot Chocolate
Ingredients
4 cups milk (preferably whole or 2%)
¼ cup unsweetened cocoa powder
¼ cup granulated sugar
½ cup bittersweet or semisweet chocolate chips or chopped chocolate bar
¼ teaspoon pure vanilla extract
Instructions
Place milk, cocoa powder and sugar in a small saucepan. Heat over medium/medium-low heat, whisking frequently, until warm (but not boiling). Add chocolate chips and whisk constantly until the chocolate chips melt and distribute evenly into the milk. Whisk in vanilla extract, serve immediately.
Siksi se kaakaojauhe sekoitetaankin tilkkaan kuumaa vettä, siihen sitten kuumat TÄYSmaidot niskaan.
Laitan vain lirauksen maitoa mustan kaakaojauhon ja hunajan sekaan. Vasta kun tahma on notkeaa, lisään kylmän maidon.
Ihan vispilällä kulhossa ensin. Lusikalla jää paakkuja.
Muutenkin hyvä olla kulho ja vispilä käytössä, maitojauheestakaan ei jää klönttejä. Vispilöitä on myös pieniä jotka mahtuu kuppiin.
Vierailija kirjoitti:
Siksi se kaakaojauhe sekoitetaankin tilkkaan kuumaa vettä, siihen sitten kuumat TÄYSmaidot niskaan.
Minäpä tykkään kylmästä kaakaosta
-ei ap
Vierailija kirjoitti:
Siksi se kaakaojauhe sekoitetaankin tilkkaan kuumaa vettä, siihen sitten kuumat TÄYSmaidot niskaan.
Näin mäkin teen, sekoitan eri kuppiin kaakaon, sekä sokerin, usein myös vanilliinisokeria/vaniljasokeria ja joskus muita mausteita. Liutan kuumaan veteen. Tästä on helpompi luttailla maitojen kanssa.
Paakut olivat lapsena herkkua.