Mitä siellä YO- juhlissa kannattaisi tarjota?
Vuosi aikaa järjestää oman lapseni lakkiaisia, mutta enpä yhtään osaa sanoa mitä itse laittaisin pöytään. Kakkua nyt tietenkin, mutta mitä suolaista? Pitäisi olla sellaisia ruokia, jotka voi tehdä valmiiksi 1-2 päivää ennen.
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
Ehdotuksia: Voileipäkakkua, palttoonappeja (savulohi)moussella, karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja (lakka)hilloa, suolaista piirakkaa. Jos on pitkämatkalaisia, niin jopa paria salaattia. Jotkut tarjoavat esim. savukalaa ja graavilohta.
Palttoonapit kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä, mutta moussen voi tehdä aiemmin.
Samoin voileipäkakku kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä tai edellisenä iltana.
Muuten hyvä, mutta kuulostaa ihan paskalta. En ainakaan itse söisi mitään noista.
Vierailija kirjoitti:
Ehdotuksia: Voileipäkakkua, palttoonappeja (savulohi)moussella, karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja (lakka)hilloa, suolaista piirakkaa. Jos on pitkämatkalaisia, niin jopa paria salaattia. Jotkut tarjoavat esim. savukalaa ja graavilohta.
Palttoonapit kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä, mutta moussen voi tehdä aiemmin.
Samoin voileipäkakku kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä tai edellisenä iltana.
Meillä oli coctailpiirakoita, patonkia ja ruisnappeja, munavoita, kylmäsavulohi tai -poro levitettä, salaatteja ja juustoja. Makea montaa sorttia.
Voileipäkakkua
Kahvia
Kaikki muu on valinnaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehdotuksia: Voileipäkakkua, palttoonappeja (savulohi)moussella, karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja (lakka)hilloa, suolaista piirakkaa. Jos on pitkämatkalaisia, niin jopa paria salaattia. Jotkut tarjoavat esim. savukalaa ja graavilohta.
Palttoonapit kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä, mutta moussen voi tehdä aiemmin.
Samoin voileipäkakku kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä tai edellisenä iltana.
Muuten hyvä, mutta kuulostaa ihan paskalta. En ainakaan itse söisi mitään noista.
Kerro mitä söisit! Sitähän tässä kysellään.
Vierailija kirjoitti:
Ehdotuksia: Voileipäkakkua, palttoonappeja (savulohi)moussella, karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja (lakka)hilloa, suolaista piirakkaa. Jos on pitkämatkalaisia, niin jopa paria salaattia. Jotkut tarjoavat esim. savukalaa ja graavilohta.
Palttoonapit kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä, mutta moussen voi tehdä aiemmin.
Samoin voileipäkakku kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä tai edellisenä iltana.
Kas, omaperäinen tarjoiluehdotus.
joku raikas salaatti ja siihen raikkaat voileivät (lime-katarapu) myös joku raikas booli (lime-mansikka) ehdottomasti kerma-mansikkakakku limellä (raikas kokonaisuus)
Tämän kevään juhlissa oli ollut tarjolla vain kalavoileipäkakku - kala-allergikko oli saanut arpoa arponut kahden makean kakun välillä kumpaa ottaa.
Vierailija kirjoitti:
Emännän tortussa kastettua k*rpää. Siinä suolainen. Juomana jotain alkoholipitoista. Lapsille nakkimuki ja mehu käteen.
Meidän Joosef-Sebastian ei voi syädä possua. On oltava myös lihaton vaihtoehto. Taco-tikkuja tms.
Kalaa ehdotellut muistuttaa, että jos on allergikko juhlavieraana, hän ei välttämättä siedä edes kalan tuoksua :)
Meillä on tosiaan perinteiset tarjoilut. Ehdottakaa jotain omaperäistä!
Meidän juhlissa kala haisi! Sillin tuoksu tulvahti keittiöstä ja muualtakin.
Meillä on juhlat joulukuussa. Tarjoan suklaakakkua, lohivoileipäkakkua, glögijuustokakkua, pikkuleipiä ja konvehteja. Jotain vegaanista yhdelle vieraalle. Jos tarjolla on voileipäkakkua, niin muu suolainen ei tee kauppaansa meillä.
eikös näissä ne perinteiset toimii yleensä parhaiten, moni toivoo ehkä paperilla jotakin uutta ja jännittävää, mutta syökö sitten juhlissa sitä oikeasti? siinä tulee huonolla tuurilla emännälle paha mieli kun on väsännyt jotakin oikein spessua ja sitten se seisoo ja pilaantuu siellä pöydässä. eli itse lähtisin perinteisillä tarjottavilla mitä tässä ehdotettukin, voileipäkakun korvaisin suolaisella piirakalla ja jos joku jotakin ruokaisampaa kaipaa, voihan siihen tehdä jonkun pasta-kasvis-feta salaatin + patonkia kaveriksi.
Kai teillä nyt herranjestas alkumaljat ja skumppaa on? Vai körttiläiskinkeritkö teillä kaikilla ollut?
Minä otin omissa yo-juhlissa alkumaljan jokaisen vieraan saapuvan vieraan kanssa, hieman voileipäkakkua tuli syötyä.
Nakkisiili on juhlien kuin juhlien vetonaula.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehdotuksia: Voileipäkakkua, palttoonappeja (savulohi)moussella, karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja (lakka)hilloa, suolaista piirakkaa. Jos on pitkämatkalaisia, niin jopa paria salaattia. Jotkut tarjoavat esim. savukalaa ja graavilohta.
Palttoonapit kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä, mutta moussen voi tehdä aiemmin.
Samoin voileipäkakku kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä tai edellisenä iltana.
Muuten hyvä, mutta kuulostaa ihan paskalta. En ainakaan itse söisi mitään noista.
Mikä teini sielä napisee? Ruokaa ei sanota paskaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehdotuksia: Voileipäkakkua, palttoonappeja (savulohi)moussella, karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja (lakka)hilloa, suolaista piirakkaa. Jos on pitkämatkalaisia, niin jopa paria salaattia. Jotkut tarjoavat esim. savukalaa ja graavilohta.
Palttoonapit kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä, mutta moussen voi tehdä aiemmin.
Samoin voileipäkakku kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä tai edellisenä iltana.
Muuten hyvä, mutta kuulostaa ihan paskalta. En ainakaan itse söisi mitään noista.
No ei sua kukaan juhliinsa haluakaan.
Eilen olin lakkiaisissa. Ylioppilaan tädillä on joskus ollut pitopalvelu ja hän oli neuvonut, ettei voileipäkakkua kannata laittaa kuin yhtä sortti niin ihmiset syövät vähemmän. Täytekakkua ei myöskään olisi tarvinnut, mutta ylioppilaan äiti ja isäpuoli halusivat sitä. Täytekakku sitten loppui kesken. Itse näin alussa kokonaisen kakun ja hieman myöhemmin se oli kadonnut. Isäpuolikaan ei saanut kakkua, mutta näki tädin heittävän viimeisen täytekakkupalan jäteastiaan tarjoilun ollessa kesken. Kaupan cocktailpiirakat loppuivat myös kesken. Lopputarjoilussa oli jäljellä hyydytettyjä lime- ja vadelma-mustikkakakkuja sekä kuivakakku, josta oli otettu yksi pala. Hyydytettyjä kakkuja oli kolme erilaista, joista kolmas oli suolakinuskikakku. Itse en olisi laittanut saman tyylisiä kakkuja kolmea, mutta jokainen valitsee tarjottavat oman makunsa mukaan.
Ehdotuksia: Voileipäkakkua, palttoonappeja (savulohi)moussella, karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja (lakka)hilloa, suolaista piirakkaa. Jos on pitkämatkalaisia, niin jopa paria salaattia. Jotkut tarjoavat esim. savukalaa ja graavilohta.
Palttoonapit kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä, mutta moussen voi tehdä aiemmin.
Samoin voileipäkakku kannattaa päällystää vasta tarjoilupäivänä tai edellisenä iltana.