Mitä teen 2 dl kuohukermasta nopsaa? Eräpäivä on tänään..
Kommentit (15)
ja lisään, että tee vaikka vohveleita.
niin kaataisin sen paksupohjaiseen kattilaan, lisäisin 2 dl sokeria ja keittelisin hiljaisella lämmöllä kunnes saostuu. Sitten lisäisin ruokalusikallisen voita, ja ehkä paahdettuja pähkinöitäkin, ja kaataisin seoksen laakealle vadille jäähtymään.
Sitten kun lapset olisivat nukkumassa sovittelisin itseni sohvan nurkkaan telkkarin ääreen vati sylissäni ja vetelisin kinuskia lusikalla suuhun...
voi lorauttaa ihan melkein mihin ruokaan tahansa. Vaikea ajatella että kermasta sinänsä vois tehdä muuta kuin vispikermaa. Tai pannacottaa?
muistaako kukaan tällaista lapsuudestaan, itsellä hataria mielikuvia - tuleeko siihen kermavaahdon lisäksi hedelmiä tms.
Kauhee kaloripommi koko kuohukerma, miksi sitä pitäisi käyttää jossain? Paitsi ellei sul oo synttärit tai häät tai hautajaiset.
tuohan on rahantuhlausta, kun siitä voi tehdä esim. jotain hetkkua perheelle. Ei sitä joka päivä ole tarkoitus syödä.
[]Kauhee kaloripommi koko kuohukerma, miksi sitä pitäisi käyttää jossain? Paitsi ellei sul oo synttärit tai häät tai hautajaiset.
[/quote]
kermavaahtoa, keksin muruja ja hilloa, marjoja tms. Brittiversiossa on keksien tilalla marenkia.
pullanpaloja vuokaan hillosattumien kera, päälle munamaito ja uuniin!
En näe hedelmiä enkä kermavaahtoa
.. ja peittele sillä itsesi ja miehesi ja silleen ;)
Kyllä se huomenna vielä menee ja ehkä ylihuomenna, haistamalle se sitten selviää, itse sanoisin, että tee vaikka pannukakku, nam! On aika hyvvää, kun on kermaa taikinassa...
pullanpaloja vuokaan hillosattumien kera, päälle munamaito ja uuniin! En näe hedelmiä enkä kermavaahtoa
Pappilan hätävara
2 dl kuohukermaa
1rlk sokeria
t tl vaniljasokeria
150 g pikkuleipiä tai kakunmuruja tai vehnäkorppupaloja
1 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua
2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostuta kuivat murut ja korput mehulla ja anna vetäytyä hetken aikaa.
Kerrosta lasimaljaan pikkuleipäseosta, hilloa, ja kermavaahtoa, päällimmäiseksi hillolla koristettua kermavaahtoa. Anna herkun viilentyä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Resepti:
Riitta Pojanluoman kirjasta "Perinnemakuja maakunnista" (Tammi).
uunissa valmistui kermainen juuresvuoka :o) punajuurta, pakastejuureskuutioita, suolaa, pippuria ja sitä kermaa. Kiitos kuitenkin vinkeistä!
Olisin tehnyt kuumaa kaakaota ja laittanut kermaa sen päälle. Tai sitten pilkkonut kerman sekaan levyllisen suklaata. :D
mutta ap:n valinta oli huomattavasti fiksumpi veto.
Ei se oo vielä huomenna eikä ylihuomennakaan käyttökelvotonta.