Ostin eilen torilta kilon uusia perunoita ja kilon korvasieniä!
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
Ihanan kallista.
Ei kovinkaan. Molemmat maksoi 8/kg
Kilo tuoreita korvasieniä ei ole kypsänä kovin paljon. Pitääkin lähteä etsimään niitä tuosta lähimetsästä.
Mites teet ne sienet? Suoraan pannulle ja voita?
Potut aika kalliita? Ei varmaankaan vielä kotimaisia?
Korvasienet taas aika halpoja?
Ja siitä korvasienikilosta 100g on hiekkaa sienten sisällä.
Vierailija kirjoitti:
Mites teet ne sienet? Suoraan pannulle ja voita?
Korvasieniä ei voi valmistaa suoraan paistamalla, vaan ne pitää keittää kahdesti ja huuhdella välissä, jotta myrkky poistuu.
Korvasienet suoraan pannulle, paljon voita ja sipulia, uudet potut keitän tillin kanssa. Todellista herkkua, nam.
Vierailija kirjoitti:
Potut aika kalliita? Ei varmaankaan vielä kotimaisia?
Korvasienet taas aika halpoja?
Kotimaisia siiklejä olivat Suonenjoelta.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Mites teet ne sienet? Suoraan pannulle ja voita?
Muistetaanpan nyt ryöpätä ne hyvin ja kahteen kertaan, ja hyvä huuhtelu päälle, ettei mene henki herkutellessa.
Sitten hyvä valutus, ja pannulle. Sipulia, kermaa, suolaa ja valkopippuria. That it.
Vierailija kirjoitti:
Korvasienet suoraan pannulle, paljon voita ja sipulia, uudet potut keitän tillin kanssa. Todellista herkkua, nam.
Itsemurhaajan iltapala.
Vierailija kirjoitti:
Korvasienet suoraan pannulle, paljon voita ja sipulia, uudet potut keitän tillin kanssa. Todellista herkkua, nam.
Oli sitten viimeinen ateria.
Vierailija kirjoitti:
Korvasienet suoraan pannulle, paljon voita ja sipulia, uudet potut keitän tillin kanssa. Todellista herkkua, nam.
Kerma?
Pitääpä sanoa miehelleni ja lapsille, että käyvät katsomassa tänään, löytyykö korvasieniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Korvasienet suoraan pannulle, paljon voita ja sipulia, uudet potut keitän tillin kanssa. Todellista herkkua, nam.
Kerma?
Ryöppäys? Huuhtelu?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Korvasienet suoraan pannulle, paljon voita ja sipulia, uudet potut keitän tillin kanssa. Todellista herkkua, nam.
Kerma?
Kannattaa ripotella myös hieman syanidia siihen päälle.
Vierailija kirjoitti:
Korvasienet suoraan pannulle, paljon voita ja sipulia, uudet potut keitän tillin kanssa. Todellista herkkua, nam.
Sovitaanko, ettei anneta tuollaisia vinkkejä, jotka voivat viedä hengen.
Joku kokematon pöljä voi luulla että korvasienet voi laittaa suoraan pannulle.
Etkä ostanut korvasieniä,ei niitä myydä tolloille
Mulla jäi aikoinaan korvasienien kerääminen siihen, kun silloinen koira merkkasi joka sienen. Jätin ne sitten kaupunkilaisille.
Parina keväänä olen kerännyt niitä appiukolle, kun ei syöpähoitojensa kanssa enää jaksanut mennä metsään. Nyt on appiukko jo tuhkattukin, niin ei ole taas ketään, kenelle kerätä (ja siis appiukko käsitteli ne sienet itse, en ota vastuuta siitä, keittikö kahteen vai kolmeen keraan ja keittikö 5min vai 10min).
Hyviähän ne ovat.
Meillä on vielä viimevuotiset perunat ihan hyviä kellarissa, tosin taidetaan tänä kesänä laittaaa varmuuden vuoksi vähän enemmän niitä kasvamaan, jos on ensi talvena pula kaikesta muusta, niin onpahan pottuja ja kuivattuja sieniä... (viime syksyltä)
Ihanan kallista.