Olen niin väsynyt, joka sunnuntai pitäisi tehdä ruokia valmiiksi seuraavaa viikkoa varten, mite te
muut olette ratkaiseet asian? Ollaan miehen kanssa eri työpaikoissa töissä, minä pääsen melkein aina klo 17 ja haen lapset hoidosta. Mies pääsee 17-19 riippuen miten saa liikkeen suljettu. Lapsilla kova nälkä, jotain äkkiä pitäisi syödä. Valmisruoat oksettavat jo kokeiltiin niitäkin pari viikkoa.
Kommentit (28)
Teen sunnuntaina ruokaa laittaessa lisäksi jonkun laatikkoruoan, jota syödään ma ja ti.
Ruoanlaitossa menee 15-20 minuuttia. Mikä ongelma on tehdä ruoka joka ilta? Ja kuka hullu tekee ruokia varastoon sunnuntaina...
Anna lapsille välipala ja päivällistä syötte klo19. Sitten ei ole kiire eikä tarvitse iltapalaakaan.
Teen viikonloppuna seuraavan viikon ruoat. Ei ongelmaa. Miten voist edes saada tästä ongelman, matematiikka heikko?
Vierailija kirjoitti:
Ruoanlaitossa menee 15-20 minuuttia. Mikä ongelma on tehdä ruoka joka ilta? Ja kuka hullu tekee ruokia varastoon sunnuntaina...
Aika harvan ruoan saa tehtyä vartissa.
Wolt tuo ruuan päivittäin, jos tilillä löytyy painetta.
Teen yleensä sunnuntaina kattilallisen keittoa arkilounaiksi. Kun kotona oli vielä enemmän porukkaa, tein lomilla laatikkoruokia pakastimeen. Niitä sitten otin edellisenä päivänä sulamaan. Valmiista ruuista meillä toimi esimerkiksi savukala ja perunasalaatti.
Kova nälkä voi olla. Voishan sitä ottaa leipäsiivun, niin sitten jaksaa odottaa hetken, et saa tehdä ruuan rauhassa.
Yleensä mun lapsi tulee myös nälkäkiukkuisena kotiin, sanon et ota leipä. Ruualla menee vielä tunti.
Me tehdään ruoka joka päivä. Sit mietitään, jos on kauppa päivä, eli nopeampi ruoka, koska kaupassa käynti vie aikaa. Joskus isompi satsi, et voi huomenna loput vaan lämmittää, vapaalla taas on aikaa hauduttaa pataa.
Tänään tuli grilliruoka 30min. Aikaa vei vaan lohkoperunat uunissa. Grillissä liha kypsy 10min.
Mites pizzapohja + täytteet. Riiviöt oppivat laittamaan yhteen ja uuniin 🤨
Mä teen ruokaa pari kolme kertaa vkossa isomman satsin. Eli syödään samaa ruokaa muutamana päivänä. Ei tarvii sitten joka ilta kokata.
Sunnuntaisin tai jopa jo lauantaina niin iso annos ruokaa, että jää vielä maanantaille.
Tiistaina sitten loppuviikon ruoat. Ennemmin näin, koska olen maanantaisin liian väsynyt/laiska tekemään oikeastaan mitään. Tiistaina ei tunnu niin raskaalta.
Vierailija kirjoitti:
Anna lapsille välipala ja päivällistä syötte klo19. Sitten ei ole kiire eikä tarvitse iltapalaakaan.
Tätä minäkin ehdottaisin. Tuolla aikataululla pystyisitte myös syömään päivällisen yhdessä perheenä.
Jos teillä tollanen systeemi, miksei mies tee vuoroviikoin sitä viikon ruokasatsia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruoanlaitossa menee 15-20 minuuttia. Mikä ongelma on tehdä ruoka joka ilta? Ja kuka hullu tekee ruokia varastoon sunnuntaina...
Aika harvan ruoan saa tehtyä vartissa.
Keittää kasviksia ja paistaa kalaa tai lihaa lisukkeeksi. Ei mene varttia kauemmin.
Meillä tehdään viikonloppuisin yleensä lähes jokaisella aterialla isompi satsi kuin mitä yhdellä kerralla syödään. Niistä riittää siis yleensä maanantaiksi ja tiistaiksi. Jotain saatetaan myös pakastaa, jolloin ruokia voi ottaa käyttöön myöhemminkin arkiviikolla. Tehdään uutta ruokaa yleensä vain kerran-pari arkiviikolla. Suosittelen samaa kuin joku yllä, eli anna lapsille välipalaa kun tulette kotiin, niin ehdit valmistella lämpimän aterian rauhassa.
Välillä syödään valmiskeittoja. Minäkään en välitä monista valmisruoista, mutta pakastepinaattikeitto ja tölkkitomaattikeitto ovat hyviä ja niitä voi pitää aina kotona varalla.
Suunnittele ostoslista ja aikataulu. Kaupassa käynti esim. lauantaina. Maanantaina kotiin tullessa leivät tms. lapsille ja itsellesi.
Osta perunakasvis pakaste pussi, se kattilaan, vettä, kasvisliemikuutioita, kanasuikaleita joukkoon ja lopuksi koskenlaskijajuustoa. Sitä reilusti kahdelle päivälle. Osta pakasteperunasipuli pussi, joukkoon lohisuikaleita tai kinkkua, ja kerma päälle ja uuniin. Ei se niin vaikeaa ole. Tee puolukkapuuroa välipalaksi tai ihan ruoaksi.
Vierailija kirjoitti:
Wolt tuo ruuan päivittäin, jos tilillä löytyy painetta.
Keittiö? Keittiö! Keittiö? Keittiö! Keittiö?
Tuttu ongelma! Eron jälkeen asuin kahden urheilevan teinin kanssa ja ruokakulut meinasi nousta liikaa, kun syötiin mitä sattuu. Ratkaisuksi meillä tuli tällainen etukäteen suunniteltu systeemi.
Kaksi kauppapäivää: maanantai ja torstai.
Kerralla laitetaan kahden päivän ruoka. Viikon ruokalista laitetaan jääkaapin oveen.
Aamiainen ma-to puuroa+rahkaa+marjoja+mehukeittoa, pe-su sai kukin aamuksi valita mitä halusi.
Viikon ruokalista:
Su iltaruoka+ma: samaa keittoa
Ti+ke: samaa pastavuokaa tai risottoa
To: kalaa + perunaa
Pe+la lounas: kiusaus
La iltaruoka: valitaan viikoittain
Su lounas: lauantain tähteet+ munakas
Klassisesti tekee jättiannoksia kun joskus kuitenkin pitää ruokaa laittaa, niin siitä jää sitten säästöön myöhemmäksi.
Ehdin hyvin kokkaamaan päivittäin etätöitä tehdessä.