Mitä mahdollisuuksia on leipurialalla jatkaa opintoja?
Kiinnostaisi kovasti leipurin koulutus ja siitä kondiittoriksi. Mitä muita mahdollisuuksia leipomoalalla on edetä eteenpäin tai muita mahdollisuuksia? Kiinnostaa leipomo- ja kondisala, mutta käytännössä leipomon työ on niin raskasta, että en välttämättä jaksaisi sitä vuosikausia tehdä, eikä selkäni sitä kestäisi.
Kommentit (10)
Olen koulutukseltani restonomi ja tällä hetkellä ravintolapäällikkönä.
Tuo leipuri/ kondiittori tulee ihan samalla koulutuksella.
Tuo leipuri/ kondiittori tulee ihan samalla koulutuksella.
jälkimäinen kestää vuoden kauemmin!
jolloin hän olisi leipuri (ilman kondiittoria).
Mutta sen jälkeen voi opiskella vaikka esimerkiksi elintarvikeinsinööriksi tai restonomiksi.
tekee elintarvikeinsinööri tai restonomi?
laajenivat 120 viikkoisiksi. Ei ole erikseen leipurinopintoja.
tekee elintarvikeinsinööri tai restonomi?
Restonomit ovat esimiesasemassa ravintoloissa ja hotelleissa. Käytännössä vuoropäälliköstä hotellinjohtajaan. Voivat olla myös opetustehtävissä ammattikoulussa.
Sitten me elintarvikeinssit: Varsin laaja toimialue. Elint.inssi voi olla esim. terveystarkastaja, työnjohtaja elintarviketehtaan tuotantolinjalla, toimia laadunvalvonnan esimiehenä, tuotekehityksessä, missä vaan tehtaan esimiestehtävissä, paitsi ns. ei-ydinasiat kuten laskutus yms. hommat. Tunnen elint.inssejä jotka ovat: pesulanjohtaja, laboratorioinsinööri amk:ssa, tehtaan pesumenetelmien myyjä, siivousfirmassa johtajana.
itse opiskelin espoossa 3 vuotta ja olen leipuri- konditori. tuli samassa koulutuksessa!