Miksi mun sämpylät ei onnistu
Pullat ja korvapuustit onnistuu. Miksi sämpylät ei onnistu?
Kommentit (14)
Osan leipoa hienojakin kakkuja, mutta en saa sämpylöitä onnistumaan.
Littanat sämpylät pystyy syömään. Minunkin perhe on joutunut noita syömään. Eivät ole valittaneet.
Jauhot ovat yleensä rakeisempia. Kai sekin vaikuttaa. Ellet tee vehnäjauhoista.
Vähäinen kohotus ja jauhojen määrä, nämähän ne yleisimmin aiheuttaa ongelmat. Et kai tapa hiivaa liian kuumalla nesteellä?!
Täällä ei kukaan tiedä miten ne sämpyläsi teet, niin paha mennä sanomaan missä vika.
Kokeile tehdä sämpylätaikina kylmään nesteeseen, kohota jääkaapissa yön yli ja leivo aamulla. Tämä auttoi minulla, ennen ongelmani oli että sämpylät olivat kovia ja niissä maistui hiiva.
Sämpylätaikinan pitää olla melko löysää, löysempää kuin pullataikina. Keitetty peruna antaa aika hyvää makua ja tuntua taikinaan.
Kerro ensin mikä niissä on vikana, on helpompi sitten miettiä yhdessä et mistä johtuu.
Tosi helpppo ja hyvä sämpyläohje löytyy Sikke Sumarilta, ”rapeakuoriset aamusämpylät” tms. Google löytää.
Kuivahiivalla on vaikeampi onnistua kuin tuorehiivalla.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile tehdä sämpylätaikina kylmään nesteeseen, kohota jääkaapissa yön yli ja leivo aamulla. Tämä auttoi minulla, ennen ongelmani oli että sämpylät olivat kovia ja niissä maistui hiiva.
Toimiiko hiiiva noin?
Kaiken tein ohjeiden mukaan, mutta pieleen meni
Varmaan kannattas aloittaa siitä, että miksei ne mielestäsi onnistu ja miksi pullat onnistuu.