Kuinka vanhaa savukalaa voi syödä?
Tuntemani ihminen osti pääsiäisenä alekalaa, muovitettuna.
Ei ole vielä aloittanut syömään..
Bakteerit lisääntyy!
Kommentit (16)
Selviää maistamalla - jos on botuliinia ei tarvitse maistaa toisten.
voi syödä niin kauan kuin ei maistu mädälle, jos kala pakasteessa, on kelvollista vielä juhannuksenakin
Vierailija kirjoitti:
Selviää maistamalla - jos on botuliinia ei tarvitse maistaa toisten.
Ehkä hlö maistaa, aikoo tehdä kalakeiton jota syö taas viikkoja.
En söisi kalaa päivämäärän umpeuduttua.
Vierailija kirjoitti:
voi syödä niin kauan kuin ei maistu mädälle, jos kala pakasteessa, on kelvollista vielä juhannuksenakin
Niin...ei ole pakastinta.
Kaikki minkä juoksemalla saa kiinni on syömäkelpoista.
Jos ei vastaa puhelimeen, täytyy mennä katsomaan onko elossa.
Riippuu, mikä on ollut säilytyslämpötila. Kuinka kauan on ollut suositusta korkeammassa lämpötilassa (esim. matkalla kaupasta kotiin)?
Avaa paketti. Katso, miltä se näyttää. Jos ei ole kasvustoa eikä epäilyttäviä värimuutoksia tms. haista (jos hajuaistisi toimii). Jos haisee yhtään epäilyttävälle, älä edes maista. Jos haju on OK, maista, mutta älä niele ennen kuin vakuutut, että se on syötävää.
Millois on päiväys? Jos pelkäät botuliinia uunissa vajaa sata astetta, n. puolituntia.
Suojaikäraja on 16.
Kai tässä tupakoivan mimmin sillin syömisestä puhuttiin?
Vierailija kirjoitti:
Millois on päiväys? Jos pelkäät botuliinia uunissa vajaa sata astetta, n. puolituntia.
Ei se ole mun kala. Päiväys mennyt yli viikko sitten.
Vierailija kirjoitti:
Millois on päiväys? Jos pelkäät botuliinia uunissa vajaa sata astetta, n. puolituntia.
Päiväys mennyt viikko sitten ainakin.
En pelkää botuliinia,en ole sitä kalaa ostanut.
Savukalan elin ikää en tiedä, olisiko 20 vuotta.
Päiväys mennyt siis aikoja sitten!