Voiko graavikalaa käyttää kalakeittoon?
Minulla on graavisuolattu lohi ollut jääkaapissa nyt 2 vrk. Siitä piti tulla juhlatarjoilu, mutta juhlat peruuntuivat. Voiko kalan käyttää keittoon ja jos voi, miten?
Kommentit (16)
Voi. Sinne sekaan vaan kun kaikki muu on kypsää.
Tekisin ennemmin uuniruoan, vaikka lohikiusauksen. Graavilohikeitto voi olla aika omituisen makuista.
Kylmäsavulohi sopisi paremmin keittiön. Graavi on niin suolaista, että kaikkea muuta saa olla suhteellisesti enemmän. Tosiaan lohikiusaus kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta.
Vierailija kirjoitti:
Voit käyttää, ihan kuin suolaamattoman lohenkin. Onko kuinka suolaista, jos on niin liota vedessä ensin liika suola pois. Vaikka en usko, että liottamanakaan tulee liian suolaista soppaa.
Ihan normaalisti suolattu, päällä sitruunapippuri ja tilli lisäksi. Kysyn siksi etten halua heittää ruokaa menemään, enkä saa millään menmään tuollaista määrää esim. leivän päällä.
Ap
Tekisin siitä lohilaatikon ennemmin kuin keiton.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin ennemmin uuniruoan, vaikka lohikiusauksen. Graavilohikeitto voi olla aika omituisen makuista.
Tätä olin myös ehdottamassa. Perunasipulisuikaletta vaikka pari pussia (jos kalaa on paljon) sipulia sekaan ja osa vaikka rasioissa pakkaseen, niin ei mene hukkaan.
Voi käyttää keittoon. Tai lohipastakastikkeeseen. Lohilaatikko. Lohipiirakka. Ja voi pakastaa.
Olen usein tehnyt kalakeiton graavatusta lohesta, kun kalaa jäänyt yli. Hyvää tulee.
Minkä ihmeen takia te ajattelette että graavilohi on niin suolaista että sitä pitää liottaa kun se yleensä syödään sellaisenaan perunoiden kanssa? Ei sitä tarvitse tönkkösuolata, ihan vinkiksi vaan.
Tottakai. Mun anoppi tekee aina lohikeiton itse graavaamastaan lohesta.
Itse asiassa siitä tulee parempi keitto, laatikko, tai piirakka. Jokin aika sitten sain kokonaisena suolatun kalan ja paistoin siitä osan pannulla, jopa sillä tavalla se oli parempaa kuin tuore kala. Hieman turhan suolaista, mutta suutuntuma ja maku parempia.
No toki, harmi että Juhlanne peruuntui, luulenpa, Ettei teidän tarvitse laittaa suolaa , siinähän on sitä suolaa .🌺🌺🌻🌻Jotakin piristeeksi kun juhlat peruuntui.
Kannatan lohipasteijoita, joissa on tuorejuustoa ja tilliä.
Voi. Ihan normaalisti. Palat on ohuita ja kypsyy hetkessä. Eli laitetaan valmiiseen keittiön. Ja katso ettet suolaa keittoa liikaa, koska kalat on valmiiksi suolaisia.
Voit käyttää, ihan kuin suolaamattoman lohenkin. Onko kuinka suolaista, jos on niin liota vedessä ensin liika suola pois. Vaikka en usko, että liottamanakaan tulee liian suolaista soppaa.