Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mies väittää, että kovaan kuumeeseen kuolee siksi, että DNA-ketjut alkavat aueta

Vierailija
10.02.2010 |

itse olen sitä mieltä, että kuumeeseen kuolee, koska proteiiniketjut alkavat hajota (sama ilmiö, kuin kanamunan valkuaista paistaessa).



Kumpi on oikeassa?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miehesi kuule varmaan vitsaili :D

Vierailija
2/7 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli mielestäni sinä olet enemmän oikeassa, tai molemmat ollaan väärässä=)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yritin sanoa, että on varmaan ymmärtänyt väärin ja sekoittaa DNA:n proteiineihin.

Vierailija
4/7 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

denateroituu jos lampotila nousee liian korkeaksi. sina olet oikeassa.

Vierailija
5/7 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

aukeamiseen tarvitaan aika korkeita lampotiloja, ei ne reilussa 40 asteessa aukea.

Vierailija
6/7 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa nähä myöntääkö mies olleensa väärässä :D



-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

loytyy helposti matskua jos mies ei usko, laitoin googleen sanat protein denaturation ja high fever ja tassa pikku lainaus:

The melting temperature varies for different proteins, but temperatures above 41°C (105.8°F) will break the interactions in many proteins and denature them. This temperature is not that much higher than normal body temperature (37°C or 98.6°F), so this fact demonstrates how dangerous a high fever can be.



Read more: Denaturation - Chemistry Encyclopedia - structure, proteins, metal, salt http://www.chemistryexplained.com/Co-Di/Denaturation.html#ixzz0f9Xfk84F