Miten pienennät ruokakuluja? Vinkit kehiin!
Otsikossa se jo sanotaankin. Kerro kaikki vinkkisi ruokakustannusten pienentämiseksi.
Kommentit (8)
- käyn kaupassa kerran viikossa valmiiksi tehdyn listan mukaan
- käyn pääasiallisesti Lidlissä
- juon kotona vähemmän kahvia kuin aiemmin. Töissä yhden kupin just ennen kotiin lähtöä :)
- aina jos näen ale-hintaista lihaa tai varsinkin kalaa, ostan
- teen vaaleat leivät itse kotona sunnuntaisin ja pakastan
- harkitsen tällä hetkellä limsojen ostamisen lopettamista kokonaan
- en osta enää leivän päälle sekä leikkelettä että juustoa vaan jompaa kumpaa
- kyttäilen talous/wcpaperitarjouksia ja ostan paljon kerralla
Seuraan hintoja eli en osa aina hevi-osastolta samoja juttuja, vaan jonkin yleensä käyttämäni tuotteen hinnana ollessa liian korkean käytä jotain muuta. Helpolla tulisi otettua aina samat kurkku, paprika jne. mukaan, mutta monen tuotteen hinta elää vuoden aikana tosi paljon. Suosin satokauden kasviksia.
Tee viikon ruokalista valmiiksi ja osta kaupasta vain listalle merkittyjä tuotteita. Joka viikolle vähintään yksi keittopäivä. Suunnittele lista niin, että sesonkikasviksia on mukana, ovat halpoja ja parhaimmillaan. Jos olet jauhopeukalo, leivo sämpylät ja kahvileivät. Syksyllä kerää marjoja ja sieniä, jos mahdollista. Vältä hävikkiä, tee vain niitä ruokia joista pidät ja muista hyödyntää tähteet seuraavan päivän ruuissa. Puuro on edullinen ja hyvä aamupala, marjojen kanssa herkkua. Totta on myös vanha viisaus, älä mene nälkäisenä kaupaan.
Edullisia ruokavinkkejä löytyy mm. marttojen sivuilta.
Vierailija kirjoitti:
Tee viikon ruokalista valmiiksi ja osta kaupasta vain listalle merkittyjä tuotteita.
Lisäisin tuohon "ellei listan tuotteelle ole halvempi korvike" Vaikka olen suunnitellut huomiselle kalaruuan, niin ellei edullista kalaa ole saatavilla, niin ostan tilalle jotain muuta,
Ota puolisoksi henkilö joka on töissä ravintolassa jossa lounasruokailu. Tällä tavoin saat hävikki ruokaa kotiin. Itse en maksa ruoasta kuin maksimissaan 100 e kk.
Puuroaamu-ja iltapalat tulevat varmaan lisääntymään entisestään. Toivottavasti nytkin on hyvä marjakesä, jotta saa paljon puuron päällistä.
Munakas on ruoka, josta pidän ja edullinen. Munakkaan sekaan laitan esim. kesällä kerättyjä kuivattuja sieniä/villiyrttejä.
Villiyrtit monipuolistavat ruokavaliota myös huonoina satovuosina, ne kasvavat vaativissakin olosuhteissa. En malttaisi odottaa, että nuo lumet viimein lähtevät ja pääsen noukkimaan esim. Ekat vuohenputket, keräämään "horsmaparsaa" , keittämään vadelmanlehti ja mustaherukanlehtiteetä, ja keittämään hunajanmakuista voikukkasiirappia. Ja villiyrttipeston maistan jo melkein kielellä. Herneen versoja olen kasvatellut nyt odotellessa ja niistäkin tuli hyvä pesto mikä oli edullinen sämpylän päällinen.
Turkkilaisesta jugurtista on todella moneen, saa kastikkeet, smoothiet, voi käyttää esim. Sosekeitossa jos maitopohjaa siihen kaipaa,
Satokauden tuotteiden osto on tietysti hyvä vinkki ja niitä myös kannattaa säilöä jps mahdollista myöhempää käyttöä varten. Esim. lähes aina joulun jälkeen lanttuja ja punajuuria , usein myös porkkanpita saa todella halvalla. Ostan ison satsin , kuutioin ja esikeitän pakkaseen.
Myös suunnitelmallisuus on tärkeää, niin ettei tule ruokahävikkiä .
Vierailija kirjoitti:
- käyn kaupassa kerran viikossa valmiiksi tehdyn listan mukaan
- käyn pääasiallisesti Lidlissä
- juon kotona vähemmän kahvia kuin aiemmin. Töissä yhden kupin just ennen kotiin lähtöä :)
- aina jos näen ale-hintaista lihaa tai varsinkin kalaa, ostan
- teen vaaleat leivät itse kotona sunnuntaisin ja pakastan
- harkitsen tällä hetkellä limsojen ostamisen lopettamista kokonaan
- en osta enää leivän päälle sekä leikkelettä että juustoa vaan jompaa kumpaa
- kyttäilen talous/wcpaperitarjouksia ja ostan paljon kerralla
Jos tykkää sihijuomista mutta haluaa pienentää kustanuksia, niin suosittelen esimerkiksi kombuchan aloituspaketin hommaamista ja sen tekemistä! On helppoa, vähemmän sokeria ja voi itse tehdä eri makuja, esim. minttu, inkivääri tai erilaiset marjat. Väitetäänhän sitä että tämä olisi myös jollain tapaa terveellistä, mutta itse en ainakaan juo sitä sen takia. Myös ananaksen kuoresta saa todella simppelisti ja nopeasti tehtyä fermentoitua tepache-juomaa, itse en ole sen fani, mutta jos jotakuta kiinnostaa ja löytää tarjouksesta hyväkuntoisen ananaksen, niin kannattaa kokeilla.
Syö soijaa, perunaa ja katso aina kilohinnat.
Makaronia nälkään.