Onko karitsalla 1 vai 2 sisäfilettä?
Kasvaako sisäfile selkärangan alla vai symmetrisesti molemmilla puolilla?
Kunha tuumin... sukulaiset tulossa illalla syömään ja ostin vajaan 3kg karitsan sisäfilettä. Fileitä on 42kpl. Eli onko meidän ateriaan fileensä lahjoittanut 21 vai 42 karitsaa?
Kommentit (13)
Kyllä niitä minun käsittääkseni on kaksi. Yksi per kylki.
Totta hiidessä sisäfileitä on 2, ulkofileitä samoin.
Siitä opetusviideo sulle ja veljentytölle. Karitsan paloittelu ja ruhonosat on ihan sama homma.
Paljonko maksoi? Oliko pakasteita vai tuoreita?
1 kpl, sijaitsee vasemmalla puolella. Eli 42 karitsaa on lahjoittanut fileensä :´(
Vierailija kirjoitti:
Eikö nyt ole lihamestareita paikalla?
Veljentyttö kuitenkin kysyy jotain Maijan karitsoista.
Mietipä asiaa itse ihan pieni hetki!
Mistä tulee esim. porsaan parifilekyljys? Tai naudan T-luupihvi?
Olisiko lammaskin selkärankainen ja ruho sahataan yleensä keskeltä kahtia?
Nämä mystiset arvoitukset ratkeavat joskus ihan pienellä loogisella päättelyllä.
Ja netistä löytyy varmaankin tietoa tästäkin ihmeestä.
21 karitsaa on siis oikea vastaus. Kerron sen tytölle jos kysyy.
34,90 /kg maksoin, tuoreina myytiin.
Kohta alkaa illallinen 😋
Ap
Vierailija kirjoitti:
21 karitsaa on siis oikea vastaus. Kerron sen tytölle jos kysyy.
34,90 /kg maksoin, tuoreina myytiin.
Kohta alkaa illallinen 😋
Ap
Muista jättää mediumiksi. Läpikypsä karitsanfile sitkistyy ja on hyvän raaka-aineen pilaamista. Pinnat siis pannulla ja uunissa max. 10 min.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
21 karitsaa on siis oikea vastaus. Kerron sen tytölle jos kysyy.
34,90 /kg maksoin, tuoreina myytiin.
Kohta alkaa illallinen 😋
Ap
Muista jättää mediumiksi. Läpikypsä karitsanfile sitkistyy ja on hyvän raaka-aineen pilaamista. Pinnat siis pannulla ja uunissa max. 10 min.
Hyvä kikka isolle määrälle fileitä: Tee isoon vuokaan maustekastike oliiviöljystä, soijakastikkeesta, sitruunamehusta, valkosipulista ja pippurista. Rosmariinia sekaan jos on. Tai Provencialen yrttisekoitusta.
Paista fileisiin pinnat ja lado kastikkeeseen, valele kastiketta kaikkiin fileisiin.
Folio päälle. Uuniin n. 125-150 asteeseen 15 min. ennen tarjoilua. Tulee medium ja tasakypsää.
On testattu ja toimii tosi hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
21 karitsaa on siis oikea vastaus. Kerron sen tytölle jos kysyy.
34,90 /kg maksoin, tuoreina myytiin.
Kohta alkaa illallinen 😋
Ap
Muista jättää mediumiksi. Läpikypsä karitsanfile sitkistyy ja on hyvän raaka-aineen pilaamista. Pinnat siis pannulla ja uunissa max. 10 min.
Referoit suoraan vakio-ohjeeni 👍
Eikö nyt ole lihamestareita paikalla?
Veljentyttö kuitenkin kysyy jotain Maijan karitsoista.