Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka todennäköinen solatiinimyrkytys voi olla jos

Vierailija
08.04.2022 |

Söin eilen vajaa 100g ehkä ylikypsää ja huonosti kypsennettyä munakoisoa?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis solaniini

Vierailija
2/3 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten voi olla huonosti kypsennetty ja samaan aikaan ylikypsä? Miten vajaa 100 grammaa munakoisoa voi vaikuttaa täysikokoisen aikuisen terveyteen? Miten vakavina sinulla on alla kuvailtuja oireita, pystytkö puhumaan, kävelemään ja hengittämään edes auttavasti?

"Oireita ovat huonovointisuus, ripuli, oksentaminen, vatsakipu, polttava tunne kurkussa, sydämen rytmihäiriöt, päänsärky ja sekavuus. Harvinaisempia ja vakavampia oireita ovat hallusinaatiot, tajunnan menetys, kuume, keltatauti ja hypotermia. Yleensä oireet ilmenevät 8–12 tuntia solaniinin saannista."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylikypsyys varmaankin viittää siihen, että hedelmä itsessään on ylikypsä, kuten omena tai päärynä tai appelsiini vanhetessaan pehmenee, nahistuu, seiemenet tulevat puumaisiksi jne. Huonosti kypsennetty taas viitannee siihen, että ruoka ei ole ollut ihan valmista vaan enemmän tai vähemmän kitkerää.

Munakoisossa ei kuitenkaan missään tapauksessa ole niin paljon solaniinia, että sillä olisi merkittävää myrkytysvaikutusta. Herkkävatsaiset voivat saada vähän vatasnpuruja, mutta varsinaisesti terveydelle vahingollista se on vasta kun sitä syö vuosikausia isoja määriä raakana (silloin solaniiinin karsinogeeniset vaikutukset alkavat kasaantua).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yhdeksän yhdeksän