Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko soijarouheesta tehdä keittoa

Vierailija
07.04.2022 |

Olen aloitteleva soijarouheenkäyttäjä ja yritän hahmottaa sen käyttömahdollisuuksia. Ehkä rinnastan sen liikaa jauhelihaan.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on hyvää kompostinparannetta

Vierailija
2/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miso-keitto on soijakeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi

Vierailija
4/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloitin joskus soijarouheen käytön… ja lopetin sen parin kerran jälkeen.

Hyvä juttu, koska muuten minulla olisi nyt varmaan miestissit ja äänestäisin vihreitä.

Vierailija
5/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun sen keittää kasvisliemessä, siitä saa jotenkuten syötävää.

Ei minunkaan suosikki, tai sitten en osaa laittaa sitä.

Vierailija
6/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Soijarouhe on kauheaa. Olen ollut vegaani jo vuosia ja en tykkää soijarouheesta yhtään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit tehdä keittoa. Sopii esim. linssikeittoon mainiosti (punaisia linssejä, tomaattimurskapurkki, sipulia, valkosipulia,porkkanaa, mausteita, lisää n. 10 min keittämisen jälkeen soijarouhe *jonka olet ensin käristellyt ja turvottanut paistinpannulla öljyn ja kasvisliemen kanssa*), lopuksi kookosmaitoa ja sitruunaa, korianteria ym. jos on.

Tavallinen soijarouhekeitto: tee kuin mikä tahansa vihanneskeittopohja (perunaa, juureskeittoainespussi, sipulia, valkosipulia), lisää taas em. tavalla soijarouhe *kts. ohje edellä*.

Käytän soijarouhetta silloin tällöin, usein juuri näihin ruokiin tai teen esim. soija-Lindströmin pihvejä, niihin soija sopii hyvin.

Vierailija
8/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopii lisättäväksi lähes ruokaan kuin ruokaan tuomaan proteiinia. Hyviä puolia halpa hinta ja säilyvyys. Mikään kulinaristinen elämys se ei todellakaan ole, joten esim. keitossa menee lisänä hyvänmakuisten raaka-aineiden kanssa. Jauhelihan kanssa sillä ei ole mitään muuta yhteistä kuin hyvin etäisesti samanlainen ulkonäkö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijaruohetta voi käyttää vaikka ja missä, myös keitossa.

Soijarouhe on rasvatonta, joten sitä pitää siihen laittaa turvottaessa. Eli korvaa osa nesteestä kasvisöljyllä. Muutenkin rouhe kannattaa maustaa hyvin, savupaprikajauhe on perusmauste. Sipulijauhe, valkosipulijauhe, jeera, tomaattiketsuppi, tiraus hunajaa jne. ovat hyviä mausteita, nuo siis sekoitetaan siihen turvotusnesteeseen. Ennen käyttöä paistetaan sitten vielä pannulla.

Rouheissakin on eroja, omasta mielestä Soyappetit tumma on paras, mutta se on kanssa makuasia.

Vierailija
10/10 |
08.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minullekin aukesi ihan uudet ulottuvuudet tuohon soijarouheeseen, kun tajusin sen ensin paistaa pannulla öljyssä (+mausteet). Ihan eri tuote sen jälkeen kuin liemessä turvotettu mössö.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yhdeksän neljä