Onko punalaputettujen -30-60% ruokien ostaminen noloa, samantekevää vai ekoteko?
Miten suhtaudut alelaputettujen ruokien ostoon? Onko se hyvä tilaisuus tehdä ekoteko tai säästää? Vai ostatko sen mitä menit ostamaan riippumatta lapuista?
Kommentit (21)
Ostan noita alelaputettuja juttuja sen takia, että ne ovat samaa tavaraa kuin ne muutkin jutut siellä kaupassa, mutta ne ovat halvempia ja päiväys on menossa vanhaksi pian. Pakastelen sitten niitä tai käytän heti pois.
Minulle se on lähinnä kätevää ostella punalaputettuja juttuja.
Ajattelen, että ensisijaisesti rahansäästöä, toissijaisesti ekoteko.
Mun mielestä on vaan fiksua ja lähes velvollisuus ostaa, etteivät vaan mene roskiin.
Minusta se on lähinnä vain järkevää silloin, kun tarjolla on jotain sellaista jota muutenkin tulee käytettyä ja joka joko säilyy hyvin tai jonka voi käyttää pian. Ei noloa, mutta en minä mitään erityistä ekotekoa niitä ostaessani myöskään koe tekeväni.
Illalla 21 jälkeen käyn katselemassa onko siellä mitään järkevää punalaputettuna. Monta kertaa säästänyt monta euroa seuraavan päivän ruuissa.
No ei ainakaan noloa.
Noloja on nää "Stockan Herkku" -tyypit
Ostan punalaputettuja leipiä aina kun on tarjolla ja laitan pakkaseen, lihaa en uskalla ostaa herkän vatsan takia ja huonojen kokemuksien takia.
Vierailija kirjoitti:
Ajattelen, että ensisijaisesti rahansäästöä, toissijaisesti ekoteko.
Tämä. Rinkiä kiertävä paperinpala on se mikä ohjaa ihmisiä, ei elinympäristön elinkelpoisena pitäminen.
Höh, no, kukapa ei tarjouksiin tarttuisi.
Toki, tämän olen joskus pistänyt merkille joltakulta hienostorouvaa esittävältä: Kun laareissa on rinnakkain halpaa ja kalliimpaa mandariinilaatua, niin kyllä se nuljake kattelee siihen malliin sitä halpaan tarttuvaa, että taitaa olla olevinaan parempaa luokkaa se rouva... että hän ei ainakaan halpoja osta, nämä kalliimmat ovat sitä paitsi maukkaampiakin...
Sanoisin kuitenkin, ettei se hinta makua kerro.
Vierailija kirjoitti:
Ostan punalaputettuja leipiä aina kun on tarjolla ja laitan pakkaseen, lihaa en uskalla ostaa herkän vatsan takia ja huonojen kokemuksien takia.
Punalaputettuja leipiä en osta koskaan, tuoretta pitää olla. Sen sijaan laputettuja lihoja ostan juurikin pakkaseen. Myös laputetut kalat käy jos valmistan ja syön heti.
Säästöä ja ekoteko. Esim. Hetki- ja muita muoviin pakattuja turhakesalaatteja ostan jos näen laputettuina, mutta en ikinä ostaisi muuten. Näissä on 2/3 muovia. Olisi surullista että koko pakkaus sisältöineen menisi roskiin.
Leivän, kasvikset ja kalan ostan aina tuoreena, lihaa, leikkeleitä ja eineksiä voin ostaa alennuksella. Lihoissa on monesti hyvin päiväystä jäljellä. Ja pidän sitä myös ekotekona, ettei eläintä kasvatettu ja tapettu turhaan.
Käyn lidlissä ja pyrin ostamaan tuotteita missä on päiväystä runsaasti jäljellä. Kaivan takaa/pohjalta tuoreempaa aina.
Vierailija kirjoitti:
Leivän, kasvikset ja kalan ostan aina tuoreena, lihaa, leikkeleitä ja eineksiä voin ostaa alennuksella. Lihoissa on monesti hyvin päiväystä jäljellä. Ja pidän sitä myös ekotekona, ettei eläintä kasvatettu ja tapettu turhaan.
Mä taas ostan just leipää laputettuna, leikkeleitä en ikinä.
Harmi kun meidän Prismassa noi valmissalaatit laputetaan aina vasta viimeisenä käyttöpäivänä.
Rikkaimmat ovat yleensä myös järkeviä rahankäyttäjiä. Ts. harva rikastuu ostamalla jonkin tuotteen kalliimmalla hinnalla kun halvemmalla saa samalla vaivalla. Omat vanhempani olivat hyvätuloisia ja fiksuja rahankäyttäjiä. Tämä näkyy kyllä siinä, miten mukavasti voivat eläkepäiviä viettää.
Nykyään taitaa olla enemmän keskituloisilla trendinä tuhlata rahaa. Minun mielestäni se on vaan hölmöä. Itselle tulee huijattu olo, kun menen esimerkiksi ylihinnoiteltuun kauppaan ostoksille.
Mitään noloa siinä ei todellakaan ole! Tervettä järkeä ostaa sama tuote kuin vieressä 30 % halvemmalla! esim ostamani leivät on aikalailla kaikki nykyään laputettuja, pakkaseen vaan heti kotiin tullessa ja aina on siten tuoretta ja 30 % halvempaa syötäväksi.
Kalan pitää olla tuoretta. En pysty haistelemaan päiväyskaloja.
Vierailija kirjoitti:
Mitään noloa siinä ei todellakaan ole! Tervettä järkeä ostaa sama tuote kuin vieressä 30 % halvemmalla! esim ostamani leivät on aikalailla kaikki nykyään laputettuja, pakkaseen vaan heti kotiin tullessa ja aina on siten tuoretta ja 30 % halvempaa syötäväksi.
Miten vanha leipä muuttuu tuoreeksi pakkasessa?
Kalassa ja leivässä nuo alennusprosentit saisi olla isommat koska noissa oikeasti parastaennen-päivän lähentyminen vaikuttaa tuoreuteen.
Jogurtit säilyisi varmaan ties kuinka pitkään päivitysten jälkeen ihan samana.
Jättäkää ne köyhille ;)