Saako sipseistä vitamiineja?
Perunastahan saa, mutta saako sipseistä vai tuhoutuuko vitamiinit paisto vaiheessa?
Kommentit (4)
Totta kai
Perunalastu
folaatti, kokonais- 41.0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 148
niasiiniekvivalentti NE 5.0 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
niasiini (nikotiinihappo + nikotiiniamidi) 4.2 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 746
pyridoksiini vitameerit (vetykloridi) (B6) 0.62 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
riboflaviini (B2) 0.07 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
tiamiini (B1) 0.21 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
A-vitamiini RAE 1.9 µg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
karotenoidit 198.3 µg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
B12-vitamiini (kobalamiini) 0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 148
C-vitamiini 3.0 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 150
D-vitamiini 0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
E-vitamiini alfatokoferoli 5.2 mg summattu osatekijöistä THL:n tuottama
K-vitamiini 10.00 µg analysoitu riippumaton laboratorio
Onhan siellä jotain, mutta on myös haitallisia aineita, ja energiaa 10 x se mitä keitetyssä perunassa.
Vierailija kirjoitti:
Onhan siellä jotain, mutta on myös haitallisia aineita, ja energiaa 10 x se mitä keitetyssä perunassa.
Tästä voi vetää johtopäätöksen että kannatttaa keittää sipsit. Energia vähenee ja ryöppäys poistaa haitallisia aineita.
EI saa .