Miten te muut kestätte chiliä?
Kestän aika hyvin suussa, mutta seuraavana päivänä polttelee toisessa päässä ihan tolkuttomasti. Sitten tuntuu jatkuvasti että pitää käydä tyhjentämässä. Paljoa ei tule, mutta polttelee senkin edestä. Miten te toivutte chilinsyönnistä seuraavana päivänä ja onko tähän jotain "krapulalääkkeitä"?
Kommentit (20)
Ei tuu mulle mitään tollasia oireita. Mutta mä syönkin joka aamu joko kaurapuuroa tai mämmiä.
Vierailija kirjoitti:
Erittäin hyvin.
Olen lapsesta saakka ( kasarin alusta ) tottunut runsaasti maustettuun ruokaan.
kasvatan myös itse chiliä, tuossa ikkunalaudallaan parhaillaan taimet itävät. Myös lapseni on tottunut voimakkaasti maustettuun ruokaan, joutui vähän himmailemaan kämppiksien kanssa ruokien maustamista.
Annapa vinkkejä chilin kasvatukseen. Tekis mieli kokeilla, joko nyt olisi siemenet laitettava multaan?
Jos vedän jotain nagaa tms. sisältävää niin joo on sama tilanne. Miedommista ei tule oireita.
Chilin syömisen jälkeen tulee aikanaan paska massiivisten mahakramppien kera ja pyllyä tosiaan polttaa sontimisen jälkeen. Mutta ei se saa minua lipettamaan chilin sylntiä❤️
Katsoin toisesta keskustelusta neuvoja, ja hapanmaitotuotteita suositellaan neutraloimaan chilin vaikutusta.
Itse syön chiliä leivän päällä päivittäin, ei tule oireita. Joka päivä juon AB-piimää, ehkä se auttaa. Tai sitten minulla ei ole herkkä vatsa. Chili on kyllä terveellistä, kuten muutkin pippurikasvit.
En syö chiliä. Valitettavasti elintarvikkeisiin tungetaan sitä, luulevat että muutkin tykkäävät väkevästä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Erittäin hyvin.
Olen lapsesta saakka ( kasarin alusta ) tottunut runsaasti maustettuun ruokaan.
kasvatan myös itse chiliä, tuossa ikkunalaudallaan parhaillaan taimet itävät. Myös lapseni on tottunut voimakkaasti maustettuun ruokaan, joutui vähän himmailemaan kämppiksien kanssa ruokien maustamista.Annapa vinkkejä chilin kasvatukseen. Tekis mieli kokeilla, joko nyt olisi siemenet laitettava multaan?
Ainakin puutarhurituttuni sanoi, että luutavasti laitoin meidän alueelle liian aikaisin. Huhtikuun alkupuolella olisi Keski-Suomessa parempi, nyt saattaa kasvattaa liikaa vartta eikä "vankistu".
Ja sitten idätyksen jälkee sirkkalehtien ilmestyessa koulitaan isompiin ruukkuihin. Jos on liikaa venynyt vartta niin kannatta istuttaa mahdollisimman paljon alimpien lehtien mukaan. ja lannoittaa tämän jälkeen noin kerra viikossa ( eikä pitää liian kuumassa paikassa ). kun kukkii niin ekat kukat kannattaa nyppiä pois ja sitten pölyttää kukkia joko ihan vain sormella tai vaikka vanupuikolla pyöräyttmällä
Kestän tiettyyn rajaan saakka ja tykkäänkin. Mutta esim. Poppamies Ahjo -kastiketta riittää pizzaslaissiin yksi tippa. Jotain miedompaa lisäksi roiskin siihen useita.
Vierailija kirjoitti:
Katsoin toisesta keskustelusta neuvoja, ja hapanmaitotuotteita suositellaan neutraloimaan chilin vaikutusta.
Itse syön chiliä leivän päällä päivittäin, ei tule oireita. Joka päivä juon AB-piimää, ehkä se auttaa. Tai sitten minulla ei ole herkkä vatsa. Chili on kyllä terveellistä, kuten muutkin pippurikasvit.
Chili ei ole pippuri- vaan paprikakasvi.
Minulla alkaa polttelee vatsassa chilicheddar-juusto. Cheddar ilman chiliä ei polta vatsassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Erittäin hyvin.
Olen lapsesta saakka ( kasarin alusta ) tottunut runsaasti maustettuun ruokaan.
kasvatan myös itse chiliä, tuossa ikkunalaudallaan parhaillaan taimet itävät. Myös lapseni on tottunut voimakkaasti maustettuun ruokaan, joutui vähän himmailemaan kämppiksien kanssa ruokien maustamista.Annapa vinkkejä chilin kasvatukseen. Tekis mieli kokeilla, joko nyt olisi siemenet laitettava multaan?
Ainakin puutarhurituttuni sanoi, että luutavasti laitoin meidän alueelle liian aikaisin. Huhtikuun alkupuolella olisi Keski-Suomessa parempi, nyt saattaa kasvattaa liikaa vartta eikä "vankistu".
Ja sitten idätyksen jälkee sirkkalehtien ilmestyessa koulitaan isompiin ruukkuihin. Jos on liikaa venynyt vartta niin kannatta istuttaa mahdollisimman paljon alimpien lehtien mukaan. ja lannoittaa tämän jälkeen noin kerra viikossa ( eikä pitää liian kuumassa paikassa ). kun kukkii niin ekat kukat kannattaa nyppiä pois ja sitten pölyttää kukkia joko ihan vain sormella tai vaikka vanupuikolla pyöräyttmällä
kiitos, pitää kokeilla
Me syömme liki kaikessa chiliä - no ei nyt lohikeitossa kuitenkaan. Myös lapset. En ole koskaan kuullut, että se voisi aiheuttaa ongelmia.
Kokeilkaa Poppamies Habanero sipsejä te jotka luulette kestävänne hyvin :)
Itsekään en ole kuullutkaan että cihilistä tulisi muita ongelmia kuin se polte suussa heti syömisen jälkeen.
Itsellä on pääasiallisena pöytämausteena Poppamiehen Scorpion, pullo kestää pari-kolme viikkoa.
Toki käytän muitakin kastikkeita ja kokonaisia chilejä, mutta nuo markettien muka tuliset chilikastikkeet ovat lähinnä ketsupin korvikkeena.
En ole milloinkaan huomannut muuta vaikutusta, kuin sen mukavan poltteen kielen päällä.
MIkä noissa Habanero sipseissä pitäisi olla erikoista; mukavan mausteisia.
Vierailija kirjoitti:
Me syömme liki kaikessa chiliä - no ei nyt lohikeitossa kuitenkaan. Myös lapset. En ole koskaan kuullut, että se voisi aiheuttaa ongelmia.
Lohikeitossa savustettu Rocoto-jauhe toimii todella hyvin.
Musta kyllä tuntuu että te chilejä seuraavana päivänä kestävät ette syö kovin voimakkaita chilejä. Habanerosta ne vasta alkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me syömme liki kaikessa chiliä - no ei nyt lohikeitossa kuitenkaan. Myös lapset. En ole koskaan kuullut, että se voisi aiheuttaa ongelmia.
Lohikeitossa savustettu Rocoto-jauhe toimii todella hyvin.
Musta kyllä tuntuu että te chilejä seuraavana päivänä kestävät ette syö kovin voimakkaita chilejä. Habanerosta ne vasta alkaa.
Olen tuo, jolle vastaat.
En osta habaneroja, vaan tuoreena niitä normi punaisia chilejä. En pyri etsimään sitä tulisinta, vaan keskiarvoa. Kyllä ne sormien haavaumissa kirvelevät, mutta eivät mahassa.
Käytän myös paljon chilimurskaa, chilijauhetta tai erilaisia chiliseoksia. Ja jääkaapissa on aina shirazaa ja peteä.
Opin syömään chiliä aikanaan, kun asuin Intiassa. Luulen, että lapsiveteni maistui chilille, kun lapset ovat aina syöneet kaikkea tulista. Nirso lapsi nirsoilee kaikesta muusta, muttei tulisesta mausta.
Erittäin hyvin.
Olen lapsesta saakka ( kasarin alusta ) tottunut runsaasti maustettuun ruokaan.
kasvatan myös itse chiliä, tuossa ikkunalaudallaan parhaillaan taimet itävät. Myös lapseni on tottunut voimakkaasti maustettuun ruokaan, joutui vähän himmailemaan kämppiksien kanssa ruokien maustamista.