Uusavuton kysyy: pakasteseitiät tänään. Miten viisainta sulattaa?
Teen tänään ekaa kertaa elämässäni pakasteesta kalaa (seitiä). Ennen uuniin laittamista kala pitäisi sulattaa? Miten te sulatatte pakastekalan? Mikrossa vai annatteko vain sulaa huoneenlämmössä, eikö mene pilalle?
t. Uusavuton
Kommentit (5)
Miksi se pitää sulattaa ennen uuniin laittoa.
Itsekin olen joskus pakasteseitiä tehnyt ja muistaakseni olen laittanut sen ihan suoraan uuniin.
paketti pakastekalaa (400g)
1tl suolaa
½tl valkopippuria
1rkl kuivattua tai tuoretta tilliä (jos käytät tuoretta, sitä saa olla runsaasti)
1dl juustoraastetta
pieni tölkki tomaattisosetta tai 1tl currya
1½ dl kermaa
Hieman pehmenneet kalat leikataan viipaleiksi (mä oon kyllä laitta ne seitipalat ihan sellasinaan) ja laitetaan vuokaan. mausteet ja juusto ripotettaan pinnalle. Kermaan sekoitettu tomaattisose kaadetaan päälle. Paistetaan 200 asteessa n. 40min
Kaikki pakasteet myös se kala kuuluu sulattaa AINA jääkaapissa. Muut sulatustavat ihanteellisia bakteerien leviämiselle.
seiti n niin kamalaa