Mitä säilykkeitä tai valmisruokia käytätte usein, esim. useammin kuin kerran kuukaudessa?
Minä laitan kurkkusalaattia melkein kaikkiin pastaruokiin. Töissä teen lämmin kuppi -keittoja silloin kun ei salaatti nappaa ja pakkasesta ei löydy mitään keittoa. Mulla on muutama pussi siellä siltä varalta, että eväät unohtuu ja annospuuropusseja on töissä. Kotona en syö annospuuroja, mutta töissä niitä on varalla. Hilloja tulee ostettua loppukeväästä kun omat marjat ja omenahillot alkaa olla loppu. Oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja ostetaan salaattiin lisukkeiksi tai pizzaan. Sitten on varalta vaan "josemmäjaksa mitään tehdä" pari hernekeittopurkkia ja säilykelihapullia. Ne säilykelihapullat on kyllä pahoja, mutta pelastaneet päivän silloin kun on kipeä, mutta ruokahalu kuitenkin tallella ja tuntee nälkää. Pikanuudeleita pidetään aina varastossa, heitetään ne maustepussit pois, mutta nopeuden takia niitä tehdään omien mausteiden kera.
Kommentit (21)
Löysin kaupasta pikariisin. Helppo ja nopea keino tehdä ruokaa. Paistaa lihaa, kanaa, makkaraa tai melkein mitä vaan. Sitten kun kypsä niin valmisriisi päälle ja lämmittää niin että riisi lämmin ja avot kun on hyvää.
Kalapihvejä. Pakastevihanneksia. Pestoa. Thai-curry-maustetta lasipurkista. Pinaattilettujauhoa.
Hernaria ja lounassalaatteja ainakin, aika usein myös pakasteperunamuusia. Pakastepizzat tietysti, Ristorante.
Falafelit. Aina pakkasessa pussillinen.
Hamstrasin juuri lähikaupan teriyakitonnarit itselleni, joten voin kertoa sen: teriyaki-tonnikala
Vain käytämme vain erilaisia tomaattisäilykkeitä, ananasta, bambunversoja ja oliiveja ruoanlaitossa. Valmisruokia emme harrasta.
Tesco Lotus tomaattikeittoa johon lisään kasviksia ja vihanneksia, mitä sattuu kotona olemaan, lehtikaalia, Pak Choita, selleriä, inkivääriä, kesäkurpitsaa… ja Oattis maustamatonta kauraruokaa, sitä vegaanista mukamas kermankorviketta ja hyvää tulee.
Hieman ruokaisampaa ja enemmän proteiinia keittoon saa kun lisään siihen paketillisen kanapalleroita vai millä nimellä ne nyt myydäänkään, se missä on se sydänmerkki, tai niitä valmiita kanafilepaloja.
Puuroa nyt tietty, niitä sopivia annoksia joihin lisään vielä kauraleseitä ja pellavansiemeniä, mustikoita tms.
Yleensäkin mitä säilykkeitä ja valmisruokaa sattuu olemaan niin jokaiseen niistä pyrin lisäämään jotakin, siemeniä, pähkinöitä, leseitä, vihanneksia, marjoja, kasviksia, juureksia jne., mausteita en niinkään ja jos jotakin niin ainoastaan chilijauhetta.
Sardiineja, makrillia, herkkusieniä, tomaattisäilykkeitä, maustekurkkuja.
Nötköttiä, tomaattisäilykkeitä, papuja, ananasta, pakastevihanneksia, suolakurkkuja, etikkapunajuuria, stroganoffia, hilloa.
Kivikylän nakkeja ja lihapullia, spagettia ja bearnaisekastiketta. Pakkasessa on aina hemapaa ja sekavihanneksia.
Oliiveja, jalapenoja, tomaattimurskaa, hunajaa, voikukkasiirappia, linssejä, sitruunahyytelöä usein esim pikkeliliemen makeana osana.
Oliiveja, tomaattipyrettä, hapankaalia.
Tomaattimurskaa, sitä tulee käytettyä viikottain. Tonnikalaa öljyssä, kaksi lapsista syö sitä, jos ei nyt päivittäin, niin pari kertaa viikossa.
Ketsuppia tietenkin, sitä kuluu tolkuttomasti.
Kananuggetteja ja kalapuikkoja.
Wiener-leikkeet ja kotletit, kerran kuussa, ehkä, miehelle, itse en tykkää niistä wiener-leikkeistä, kotletitkaan ei ole enää yhtä hyviä kuin joskus aikoinaan.
Säilykepapuja.
Majoneesia, nyt on meneillään Hellmann'sin vegevalkosipulimajoneesi.
Ja sit tietenkin leikkeleet, eli metwursti, keittokinkku, pepperoni. Ja uunilenkki/HK sininen ja nakit. Kivikylän lihapullat.
Miehelle noin joka toinen viikko perunasalaattia, muut sitä ei syökään.
Aikaisemmin paistopisteen lihapiirakat miehelle evääksi töihin. Ne ovat kuitenkin muuttuneet (kuulemma, en ole maistanut koskaan noita),ja hinta on kiva 0,95€/kpl eli jäävät nyt kauppaan, teen itse.
Lapsille Saarioisten pizzaa ja nuudelipaketteja.
En keksi muuta, maustekurkut, kurkkusalaatit jne teen itse, samoin hillot. Ai joo, luumuhillo joulutorttuihin! Sen ostan kaupasta.
Ja sit noi erikoisherkkuja, eli tryffelisäilykettä, n'judaa, chilisäilykkeitä.
löytyihän niitä aika paljon, vaikkei varsinaisesti eineksiä meillä paljoa syödäkään.
Pastakastike. Pizza kit.
Paljon käytetään valmiita ja puolivalmiita, eikä hävetä yhtään.
Kana- ja kalapuikkoja, pakastevihanneksia, valmissalaatteja
Onpa erikoinen ajatus laittaa pastaan kurkkusalaattia. Ei välttämättä paha, mutta tosi erikoinen. Melkein tekisi mieli kokeilla. Voitko, ap, antaa jonkun vinkin tai esimerkin, millaisia pasta-aterioita syöt noin? Sekoitatko siis kurkkusalaatin pastaan vai onko se pikemminkin lisukkeena?
ketsuppi
sinappi
juusto
leipä
pasta
nuudeli
hillot
majoneesi
piimä
olut
limu
mehu
kivennäisvesi
jäätelö
pizza
Hernekeittoa löytyy aina pari purkkia kaapista, lisäksi jalostajan savuporokeitto on meidän perheen suosikki. Näitä syödään kun ruoanlaittoon ei löydy aikaa tai jaksamista.