Koti- ja ammattikokkailijat kertokaa, minkä merkkinen paistinpannu
Mikä on kestävä ja hyväksi havaittu paistinpannu teillä käytössä?
Kommentit (10)
Mun lemppari on Heirolin teräspannu.
Valurauta on hyvä. Toinen hyvä on hiiliteräspannu. Sekin rasvapoltetaan, ja sit jos joskus alkaa pintaan jäädä liikaa palanutta karstaa, niin voi vetää teräsvillalla puhtaaks ja uudestaan rasvapolttaa. Ja jos kuumentaa sitä liikaa niin että pohja menee vähän kummulle, niin voi lämmittää ja vasaroida taas suoraksi.
Valurauta ja hiiliteräspannut on helppo puhdistaa, kun käytön jälkeen laittaa vähän vettä pannulle ja harjaa kuumana puhtaaks. Ei saippuaa eikäntod pesukoneeseen.
Ja ne kuumenee aivan eritavalla kun erilaiset pinnotetut pannut.
Oiskohan meillä joku debuyer tai sentapanen.
Valurauta- ja hiiliteräspannut spiii boomereille ja työttömille joilla on aikaa hinkata pannuja. Osta joku 50e Fiskars/ikea kerran vuoteen niin ei tarvi miettiä mitään.
Vierailija kirjoitti:
Valurauta- ja hiiliteräspannut spiii boomereille ja työttömille joilla on aikaa hinkata pannuja. Osta joku 50e Fiskars/ikea kerran vuoteen niin ei tarvi miettiä mitään.
Mitä hinkkaamista niille valurautapannuille pitää tehdä? Mulla on kaksi, ei ole tuo hinkkaaminen tuttu konsepti.
Pinnoitetuista Scanpan:it ovat pitkäikäisiä. Mutta metallilastoja ne eivät kestä, vaikka näin on joskus mainostettukin. Vältä konepesua. Normikäytössä kesto min. 10 vuotta. Pidempäänkin hyvällä pidolla.
Pihvipannuksi valurautaa. Oikealla hoidolla ikuisia.
Tavalliseen kokkailuun kokoteräspannuja/kasareita ilman pinnoitteita. Teräskahvoilla. Mielummin irroitettavilla. Käy myös uuniin. Laadukkaat kestävät eliniän.
Eri pannu eri tarkoituksiiin! Näissä ei kannata nuukailla.
Vierailija kirjoitti:
Valurauta- ja hiiliteräspannut spiii boomereille ja työttömille joilla on aikaa hinkata pannuja. Osta joku 50e Fiskars/ikea kerran vuoteen niin ei tarvi miettiä mitään.
Valurautaa ei juurikaan tarvitse hinkata. Päinvastoin. Pesuna tarvittaessa vain liotus/huuhtelu ja sitten uutta silavaa pintaan.
Ja jos 50€:n pannu kestää vain vuoden, niin olet ostanut väärän pannun tai käytät sitä lapiona.
Hyvä Scanpan lähtee tarjouksesta usein alle 50€:llä ja kestää kymmenen vuotta päivittäisessä käytössä, jos ei raaputa teräsesineillä pilalle.
Mikään ei kestä ikuisesti (paitsi valurautapannu) käyttöön suosittelen lidlun parin kympin pannuja. Ovat yllättävän hyviä. Jamie olivierin painava pannu hyvä myös. Kokki
Parin kympin Lidlin pinnoitettu pannu ajaa asiansa. Kestää minkä kestää, mutta on edukas ratkaisu. Oikeaan käyttöön tietty terästä ja valurautaa, kestää koko elämän. Mulla perittyjä valurautoja, ikuisia ovat.
Kaikki takuupannut on kusetusta, koska pinnoitus ei oikein kunnon kuumissa lämpötiloissa kokkaamista pitkään kestä kuitenkaan.
Tai sopiihan ne niille, kotikeittäjille, jotka ei osaa tai uskalla muutenkaan paistaa riittävällä lämmöllä.
Hyvin rasvapoltettu valurautapannu on ainoa oikea lähes kaikkeen paistamiseen.
Oikea huolto ja ylläpito, eli ei pesuainetta, puhdistuksen jälkeen kevyt öljysipaisu säilytystä varten. Säilytetään kuivassa ja valolta/auringolta suojassa. Rasvapoltto uusitaan, jos paistamisen aikana alkaa jatkuvasti tarttumaan pintaan kiinni.