Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Auta uusavutonta puuron keitossa!

Vierailija
12.02.2022 |

Muutin juuri omilleni ja sain mummolta kolmikerroksisen kattilan, joka on ilmeisesti haudutuskattila. Yhdessä kerroksessa pohjassa on reikiä ja muut ovat tavallisia. En osaa käyttää sitä!

Laitanko vaikka kaurapuuroa keittäessä alimmaiseen vettä ja päälle vain tasapohjainen kattila jossa puuroainekset (mistä tiedän hiutaleiden ja veden suhteen) vai tuleeko siihenkin väliin tuo reikäpohjakerros?

Entä voiko kasviksia höyryttää niin, että vettä alimpaan ja kasvikset reikäpohjakerrokseen? Vai pitääkö aina käyttää kaikki kolme kerrosta?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä mielummin kakka velliä.

Vierailija
2/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puuro keitä normaali kattilassa. Haudetta voi käyttää, jos ison perheen puuro seisoo ja odottaa syöjiä ja myös riisipuurossa hyvä ettei pala pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puuroa ei keitetä, sitä haudutetaan. Eli kun vesi kiehuu, lisää hiutaleet ja suola ja ota kattila pois levyltä ja kansi päälle. Anna hautua 15 minuuttia.

Vierailija
4/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo ei tarvitse kaikkia kerroksia vaan juuri noin kuin sanoit voi käytetään. Kaurahiutalepaketissa kai yleensä lukee keitto-ohje, mutta yleensä yksi annos on 1dl hiutaleita ja 2-2.5dl nestettä.

Vierailija
5/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Puuro keitä normaali kattilassa. Haudetta voi käyttää, jos ison perheen puuro seisoo ja odottaa syöjiä ja myös riisipuurossa hyvä ettei pala pohjaan.

Haluaisin silti ymmärtää miten haudetta siis käytetään? Ap

Vierailija
6/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En noita välijuttuja puuron tekoon käyttäisi, mutta nimenomaan se höyryttämällä kypsennys kuten mainitset kasvikset. Pohjalle vettä kiehumaan ja kasvikset yms reikäpohja kerrokseen höyryyntymään ja kansi päälle.

Itse teen puuron ja sinapin ns puurokattilassa, jossa "välissä" tila vedelle joka laitetaan yläreunassa olvasta reijästä sisälle ja veden määrä tarkistetaan mukana tulleella puisella mittatikulla.

Maitopohjaiset kuten riisipuuro ei pala pohjaan ja sinapin teko ym helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysy siltä mummolta, joka tuon antoi. Ilmeisesti se on hänen mielestään niin kätevä kapine, että on myös käyttövinkkejä.

Paketeissa on yleensä ohje, miten kannattaa puuroa keittää. Vihannekset voit höyryttää siinä reikäosassa, mutta toista ylempää osaa ei kannata käyttää kuin maitopuurojen ja muiden helposti pohjaan palavien ruokien valmistamiseen.

Vierailija
8/8 |
12.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Goglaa, haudekattilan käyttöohje .voi olla jopa youtube videokin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän yksi