Eksoottiset ruoat, en osaa valmistaa
Padassa porisee redang, indonesialainen lihapata. Odotukset olivat korkealla ja juoksin puoli kaupunkia läpi löytääkseni kaiken tarvittavan. Äsken maistelin ja mikä pettymys, ruoka maistuu lähinnä korianterilta, eikä muulta. Lisäsin chiliä, mutta maku ei olennaisesti parantunut, jotenkin vetinen maku. Sama ilmiö toistuu aina, kun yritän jotain erikoisempaa valmistaa. En osaa!
Kommentit (17)
Add the garlic, shallot, galangal, turmeric, chile, nutmeg, cardamom, coriander, cumin, ginger,...<- oliko sulla kaikki noi mausteet?
Vierailija kirjoitti:
Add the garlic, shallot, galangal, turmeric, chile, nutmeg, cardamom, coriander, cumin, ginger,...<- oliko sulla kaikki noi mausteet?
Ei. Korianteria, chiliä, salottisipulia, galangalia, sitruunaruohoa, inkivääriä ja kurkumaa laitoin.
Odotan aina jotain tajunnanräjäyttävää kokemusta, mutta toistaiseksi on tullut vain pettymyksiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Add the garlic, shallot, galangal, turmeric, chile, nutmeg, cardamom, coriander, cumin, ginger,...<- oliko sulla kaikki noi mausteet?
Ei. Korianteria, chiliä, salottisipulia, galangalia, sitruunaruohoa, inkivääriä ja kurkumaa laitoin.
Odotan aina jotain tajunnanräjäyttävää kokemusta, mutta toistaiseksi on tullut vain pettymyksiä.
Ja valkosipulia.
Etsitkö ohjeesi mistä? Suomalaisilla sivustoilla ne on monesti tehty "suomalaiseen makuun" ja mausteita on vähemmän kuin kuuluisi.
Kuullotatko mausteet aluksi? Ei chilin lisääminen loppuvaiheessa toimi.
Vierailija kirjoitti:
Etsitkö ohjeesi mistä? Suomalaisilla sivustoilla ne on monesti tehty "suomalaiseen makuun" ja mausteita on vähemmän kuin kuuluisi.
Tämä. Ne suomiversiot eivät maistu miltään.
Vierailija kirjoitti:
Kuullotatko mausteet aluksi? Ei chilin lisääminen loppuvaiheessa toimi.
Soseutin sipulit ja mausteet ja paistoin sitä tahnaa pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Etsitkö ohjeesi mistä? Suomalaisilla sivustoilla ne on monesti tehty "suomalaiseen makuun" ja mausteita on vähemmän kuin kuuluisi.
Se oli jokin blogi.
Vierailija kirjoitti:
Kuullotatko mausteet aluksi? Ei chilin lisääminen loppuvaiheessa toimi.
Tämä on se, mikä menee monesti vikaan kun suomalaiseen makuun tehdyillä ohjeilla kokkaa. Jotta mausteista saa kaiken irti, niin kuullotus tuo maut esiin. Ja käytettävät maustemäärät ovat myös yleensä suomalaisittain hyvinkin runsaita :)
Näitä kannattaa myös hauduttaa aika pitkään, jotta maut syvenee. Ei siis niin, että kokkaillaan pikaisesti kymmenessä minuutissa valmiiksi alusta loppuun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuullotatko mausteet aluksi? Ei chilin lisääminen loppuvaiheessa toimi.
Tämä on se, mikä menee monesti vikaan kun suomalaiseen makuun tehdyillä ohjeilla kokkaa. Jotta mausteista saa kaiken irti, niin kuullotus tuo maut esiin. Ja käytettävät maustemäärät ovat myös yleensä suomalaisittain hyvinkin runsaita :)
Näitä kannattaa myös hauduttaa aika pitkään, jotta maut syvenee. Ei siis niin, että kokkaillaan pikaisesti kymmenessä minuutissa valmiiksi alusta loppuun.
Jep, mausteita mitataan enemmänkin ruokalusikalla eikä millään teelusikalla :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuullotatko mausteet aluksi? Ei chilin lisääminen loppuvaiheessa toimi.
Tämä on se, mikä menee monesti vikaan kun suomalaiseen makuun tehdyillä ohjeilla kokkaa. Jotta mausteista saa kaiken irti, niin kuullotus tuo maut esiin. Ja käytettävät maustemäärät ovat myös yleensä suomalaisittain hyvinkin runsaita :)
Näitä kannattaa myös hauduttaa aika pitkään, jotta maut syvenee. Ei siis niin, että kokkaillaan pikaisesti kymmenessä minuutissa valmiiksi alusta loppuun.
Jep, mausteita mitataan enemmänkin ruokalusikalla eikä millään teelusikalla :D
Juuri näin ja yleensä vielä varmuuden varalta laitetaan ripaus sen ruokalusikallisen päällekin, että varmasti on tarpeeksi ;)
Lattea ja vetinen lopputulos tulee, kun mausteita, öljyä ja kypsennysaikaa ei ole ollut riittävästi. Nämä kaikki kolme virhettä samalla kertaa ovat hyvin todennäköisiä.
Vierailija kirjoitti:
Lattea ja vetinen lopputulos tulee, kun mausteita, öljyä ja kypsennysaikaa ei ole ollut riittävästi. Nämä kaikki kolme virhettä samalla kertaa ovat hyvin todennäköisiä.
En tiedä, kaikkien taiteen sääntöjen mukaan yritin tehdä, huolellisesti ja ajan kanssa. Kolme tuntia keitos on kiehunut, eikä maku ole parantunut. Ehkä tuo korianteri ei vain maistu mulle, tai sen maku peittää kaiken muun.
Itse en tee niitä kun raaka-aineita tarvitaan niin paljon. Teen paljon muita patoja.
Kyseiselle padalle on monia erilaisia reseptejä.
Kokeile joskus lammaspata,stroganof, karjalanpaisti joku possupata vaikka burgundinpata.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuullotatko mausteet aluksi? Ei chilin lisääminen loppuvaiheessa toimi.
Tämä on se, mikä menee monesti vikaan kun suomalaiseen makuun tehdyillä ohjeilla kokkaa. Jotta mausteista saa kaiken irti, niin kuullotus tuo maut esiin. Ja käytettävät maustemäärät ovat myös yleensä suomalaisittain hyvinkin runsaita :)
Näitä kannattaa myös hauduttaa aika pitkään, jotta maut syvenee. Ei siis niin, että kokkaillaan pikaisesti kymmenessä minuutissa valmiiksi alusta loppuun.
Jep, mausteita mitataan enemmänkin ruokalusikalla eikä millään teelusikalla :D
No ei kyllä pidä paikkansa. Yleensä mitta on tl eikä rkl. Lisätä voi jos on tarpeen.
Kokkaan päivittäin lämpimiä ruokia niin mitattava on jos on uusi resepti käytössä.
Lisää suolaa, sokeria tai jotain hapanta kuten sitruunamehua tai etikkaa. Tai näide yhdistelmiä.
Jospa mittaisit ne mausteet reseptin mukaan?
Harjoitus tekee mestarin.
Vetistä makua voi vähentää lihaliemikuutiolla, chilillä ja ripauksella sokeria.