Miten teet jauhelihakastikkeen
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
Riippuu, minkä kanssa sitä on tarkoitus syödä:
Perunan kanssa ruskeaan kastikkeeseen.
Spaghetin/pastan kanssa tomaattikastikkeeseen
Esim crepesien kanssa sieni/juustokastikkeeseen
(Jauhelihakastike ei siis minulle välttämttää vielä kerro istä ruoasta oikeastaan on kyse. Jauheliha on aines, josta voi tehdä monenlaista kastiketta. Samoin siitä voi tehdä monenlaista kettioa tai pataa tai mureketta tai pihviä tai...)
Millaisen tomaattikastikkeen? Olisi kiva löytää täydellinen resepti :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu, minkä kanssa sitä on tarkoitus syödä:
Perunan kanssa ruskeaan kastikkeeseen.
Spaghetin/pastan kanssa tomaattikastikkeeseen
Esim crepesien kanssa sieni/juustokastikkeeseen
(Jauhelihakastike ei siis minulle välttämttää vielä kerro istä ruoasta oikeastaan on kyse. Jauheliha on aines, josta voi tehdä monenlaista kastiketta. Samoin siitä voi tehdä monenlaista kettioa tai pataa tai mureketta tai pihviä tai...)
Millaisen tomaattikastikkeen? Olisi kiva löytää täydellinen resepti :)
No usein tämmöisen:
Paista jauheliha. Hakkaa pieneksi sipuli tai pari ja kuullota ne pehmeiksi ja makeiksi. Raasta porkkana ja laita sekaan. Muitakin kasviksia voi raastaa tai pilkkoa sekaan, sen mukaan mitä kaapissa on, esim paprikaa, selleriä tai kesäkurpitsaa (sen sen raastaa, se kannattaa puristaa kädellä kuviaksi. Pilkottuna ei tarvi). Kuullota niitäkin vähän. Lisää tetrallinen tomaattimurskaa tai n. 4-5 kuorittuja tomaatteja (Kannattaa pilkkoa veitsellä suht pieneksi), reilusti mustapippuria, suolaa ja lusikallinen hunajaa sekä n yksi lehti lipstikkaa. Hauduta kymmenkunta min. ja lisää oksa basilikaa ja pari oksaa timjamia, ehkä vähän persiljaa - myös kuivattu "välimerenyrttisekoitus" tai provencenyrttisekoitus toimii ihan hyvin - ja lusikalinen tai pari jotain tuorejuustoa, mitä kaapissa on. Sekoita hyvin, tarkista maku ja tarjoa välittömästi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu, minkä kanssa sitä on tarkoitus syödä:
Perunan kanssa ruskeaan kastikkeeseen.
Spaghetin/pastan kanssa tomaattikastikkeeseen
Esim crepesien kanssa sieni/juustokastikkeeseen
(Jauhelihakastike ei siis minulle välttämttää vielä kerro istä ruoasta oikeastaan on kyse. Jauheliha on aines, josta voi tehdä monenlaista kastiketta. Samoin siitä voi tehdä monenlaista kettioa tai pataa tai mureketta tai pihviä tai...)
Millaisen tomaattikastikkeen? Olisi kiva löytää täydellinen resepti :)
No usein tämmöisen:
Paista jauheliha. Hakkaa pieneksi sipuli tai pari ja kuullota ne pehmeiksi ja makeiksi. Raasta porkkana ja laita sekaan. Muitakin kasviksia voi raastaa tai pilkkoa sekaan, sen mukaan mitä kaapissa on, esim paprikaa, selleriä tai kesäkurpitsaa (sen sen raastaa, se kannattaa puristaa kädellä kuviaksi. Pilkottuna ei tarvi). Kuullota niitäkin vähän. Lisää tetrallinen tomaattimurskaa tai n. 4-5 kuorittuja tomaatteja (Kannattaa pilkkoa veitsellä suht pieneksi), reilusti mustapippuria, suolaa ja lusikallinen hunajaa sekä n yksi lehti lipstikkaa. Hauduta kymmenkunta min. ja lisää oksa basilikaa ja pari oksaa timjamia, ehkä vähän persiljaa - myös kuivattu "välimerenyrttisekoitus" tai provencenyrttisekoitus toimii ihan hyvin - ja lusikalinen tai pari jotain tuorejuustoa, mitä kaapissa on. Sekoita hyvin, tarkista maku ja tarjoa välittömästi.
Kuulostaapa herkulliselta, kiitos :)
Pyydystän ensin jauhenen ja pesen sen huolellisesti
Paistan jauhelihan. Kun se on ruskistunut, niin hiukan vehnäjauhoja sekaan ja hetken ruskistus. Sitten tippa kuumaa vettä ja lihaliemi. Kun se on sulanut, niin soijaa ja mausteita. Sitten tuorejuustoja ja kermaa.
Dolmio, valkosipulijauhe, chiliä, ketsuppia.
Vierailija kirjoitti:
Pyydystän ensin jauhenen ja pesen sen huolellisesti
Sama! Sen jälkeen jauhen liha paistin pannulle.
Paahdan oliiviöljyssä ihan pieneksi silputtua sipulia, porkkanaa, valkosipulia ja selleriä n 20 min. Lisään siihen jauhelihan ruskistumaan ja lopulta laitan tomaattimurskaa, maustan kuivatuilla yrteillä. Vähän sokeria taittamaan tomaatin happoja. Haudutetaan vielä tunti.
Riippuu, minkä kanssa sitä on tarkoitus syödä:
Perunan kanssa ruskeaan kastikkeeseen.
Spaghetin/pastan kanssa tomaattikastikkeeseen
Esim crepesien kanssa sieni/juustokastikkeeseen
(Jauhelihakastike ei siis minulle välttämttää vielä kerro istä ruoasta oikeastaan on kyse. Jauheliha on aines, josta voi tehdä monenlaista kastiketta. Samoin siitä voi tehdä monenlaista kettioa tai pataa tai mureketta tai pihviä tai...)