tumma siirappi erääntynyt 2019 vuonna. voiko käyttää vielä?
.
miten vanhaa siirappia ootte uskaltanu käyttää?
Kommentit (12)
Sokeri on hyvä säilöntäaine, käyttäisin vaikka 10 vuotta vanhaa.
Jos saat purkista ulos.
Noi makeet mömmöt jämähtää usein.
Jos on pahvi tötsä niin leikkaa ylhältä ja katso onko homeessa, en kyllä usko...
Käyttöön vaan kirjoitti:
Jos saat purkista ulos.
Noi makeet mömmöt jämähtää usein.
Jos on pahvi tötsä niin leikkaa ylhältä ja katso onko homeessa, en kyllä usko...
Aika velho pitää olla jotta siirappi homehtuisi.
Siirappi on käyttökelpoista vaikka 10 vuotta vanhana. Ei siinä ole rasvaa tai proteiinia eli ei voi pilaantua syömäkelvottomaksi.
Voit.
Minä käytin syksyllä sämpylöihin vuoden 2014 siirapin.
Ei siirappi mene pilalle. Jos se on jämähtänyt purkkiin, niin hellästi lämmittämällä (vesihauteessa tms) sen saa takaisin juoksevaan muotoon.
Myös suolassa on parasta ennen- päiväys, ja se suola saattaa olla louhittu kymmeniä tuhansia vuosia (tai miljoonia? en tiedä) vanhoista suolakerrostumista, jos on kyseessä vuorisuola.
Sokeri ja suola ovat tuotteita, jotka eivät pilaannu koskaan. Ne voivat muuttaa muotoaan (se siirappi kiteytyä, suola voi paakkuuntua jne) mutta oikein säilytettyinä ne ovat mikrobiologisesti ok. Myös hunaja säilyy ikuisesti: siinä VOI olla botuliinia, joka on jo hyvin pieninä pitoisuuksina vaarallista pikkulapsille, mutta tuota botuliinia voi olla ihan tuoreessa hunajassakin, sillä ei ole hunajan iän kanssa tekemistä.
Vierailija kirjoitti:
Voiko siirappi alkaa käydä?
Ei. Vettä on liian vähän eli hiivasolut kuivuvat.
Vierailija kirjoitti:
Ei siirappi mene pilalle. Jos se on jämähtänyt purkkiin, niin hellästi lämmittämällä (vesihauteessa tms) sen saa takaisin juoksevaan muotoon.
Myös suolassa on parasta ennen- päiväys, ja se suola saattaa olla louhittu kymmeniä tuhansia vuosia (tai miljoonia? en tiedä) vanhoista suolakerrostumista, jos on kyseessä vuorisuola.
Sokeri ja suola ovat tuotteita, jotka eivät pilaannu koskaan. Ne voivat muuttaa muotoaan (se siirappi kiteytyä, suola voi paakkuuntua jne) mutta oikein säilytettyinä ne ovat mikrobiologisesti ok. Myös hunaja säilyy ikuisesti: siinä VOI olla botuliinia, joka on jo hyvin pieninä pitoisuuksina vaarallista pikkulapsille, mutta tuota botuliinia voi olla ihan tuoreessa hunajassakin, sillä ei ole hunajan iän kanssa tekemistä.
Parasta ennen päiväys on siksi, että pitkässä säilytyksessä tuotteeseen voi tarttua vieraita hajuja tai makuja.
-
Varsin kattava ohje: Jos elintarvike omin aistein katseltuna, haisteltuna ja maisteltuna vaikuttaa olevan OK, se sitä myös mitä todennäköisimmin on. Tuossa järjestyksessä tekisin...
-
Ok avasin korkin nii siirappi tuli helposti ulos. Maistoin ja oli hyvää. Eli uskallan siis käyttää. Kiitos vastauksista. Teen huomenna lanttulaatikkoa :)
Ap
Niin kauan kuin se suosiolla tulee pullosta ulos. Ruokien kanssa ei kyllä käytetä yleisesti termiä erääntyä.