Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

tumma siirappi erääntynyt 2019 vuonna. voiko käyttää vielä?

Vierailija
20.12.2021 |

.

miten vanhaa siirappia ootte uskaltanu käyttää?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin kauan kuin se suosiolla tulee pullosta ulos. Ruokien kanssa ei kyllä käytetä yleisesti termiä erääntyä. 

Vierailija
2/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri on hyvä säilöntäaine, käyttäisin vaikka 10 vuotta vanhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos saat purkista ulos.

Noi makeet mömmöt jämähtää usein.

Jos on pahvi tötsä niin leikkaa ylhältä ja katso onko homeessa, en kyllä usko...

Vierailija
4/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttöön vaan kirjoitti:

Jos saat purkista ulos.

Noi makeet mömmöt jämähtää usein.

Jos on pahvi tötsä niin leikkaa ylhältä ja katso onko homeessa, en kyllä usko...

Aika velho pitää olla jotta siirappi homehtuisi.

Vierailija
5/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siirappi on käyttökelpoista vaikka 10 vuotta vanhana. Ei siinä ole rasvaa tai proteiinia eli ei voi pilaantua syömäkelvottomaksi.

Vierailija
6/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko siirappi alkaa käydä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit.

Minä käytin syksyllä sämpylöihin vuoden 2014 siirapin.

Vierailija
8/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siirappi mene pilalle. Jos se on jämähtänyt purkkiin, niin hellästi lämmittämällä (vesihauteessa tms) sen saa takaisin juoksevaan muotoon.

Myös suolassa on parasta ennen- päiväys, ja se suola saattaa olla louhittu kymmeniä tuhansia vuosia (tai miljoonia? en tiedä) vanhoista suolakerrostumista, jos on kyseessä vuorisuola.

Sokeri ja suola ovat tuotteita, jotka eivät pilaannu koskaan. Ne voivat muuttaa muotoaan (se siirappi kiteytyä, suola voi paakkuuntua jne) mutta oikein säilytettyinä ne ovat mikrobiologisesti ok. Myös hunaja säilyy ikuisesti: siinä VOI olla botuliinia, joka on jo hyvin pieninä pitoisuuksina vaarallista pikkulapsille, mutta tuota botuliinia voi olla ihan tuoreessa hunajassakin, sillä ei ole hunajan iän kanssa tekemistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voiko siirappi alkaa käydä?

Ei. Vettä on liian vähän eli hiivasolut kuivuvat.

Vierailija
10/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei siirappi mene pilalle. Jos se on jämähtänyt purkkiin, niin hellästi lämmittämällä (vesihauteessa tms) sen saa takaisin juoksevaan muotoon.

Myös suolassa on parasta ennen- päiväys, ja se suola saattaa olla louhittu kymmeniä tuhansia vuosia (tai miljoonia? en tiedä) vanhoista suolakerrostumista, jos on kyseessä vuorisuola.

Sokeri ja suola ovat tuotteita, jotka eivät pilaannu koskaan. Ne voivat muuttaa muotoaan (se siirappi kiteytyä, suola voi paakkuuntua jne) mutta oikein säilytettyinä ne ovat mikrobiologisesti ok. Myös hunaja säilyy ikuisesti: siinä VOI olla botuliinia, joka on jo hyvin pieninä pitoisuuksina vaarallista pikkulapsille, mutta tuota botuliinia voi olla ihan tuoreessa hunajassakin, sillä ei ole hunajan iän kanssa tekemistä.

Parasta ennen päiväys on siksi, että pitkässä säilytyksessä tuotteeseen voi tarttua vieraita hajuja tai makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

-

Varsin kattava ohje: Jos elintarvike omin aistein katseltuna, haisteltuna ja maisteltuna vaikuttaa olevan OK, se sitä myös mitä todennäköisimmin on. Tuossa järjestyksessä tekisin...

-

Vierailija
12/12 |
20.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok avasin korkin nii siirappi tuli helposti ulos. Maistoin ja oli hyvää. Eli uskallan siis käyttää. Kiitos vastauksista. Teen huomenna lanttulaatikkoa :)

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi viisi