Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Palstan JOULUKALENTERI!!! Joka päivä uusi luukku. Kurkatkaa!

Vierailija
01.12.2021 |

1.12
Luumukierteet:

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/luumukierteet

Luumukierteet ovat jouluisia, lehtitaikinasta syntyviä herkkuleivonnaisia, joissa maistuvat mm. luumu, konjakki ja manteli. Tarjoile kahvin kanssa.

12 kpl
1pkt
(500 g) Pirkka lehtitaikinalevyjä
Täyte
1dl luumumarmeladia
1rkl konjakkia
3/4dl mantelirouhetta
Pinnalle
tomusokeria

Valmistus
30 - 60 min
Levitä taikinalevyt leikkuulaudalle ja anna sulaa noin 1/2 tuntia. Levitä 3 levylle konjakilla maustettua luumumarmeladia. Ripottele päälle mantelirouhetta.
Nosta ja painele loput 3 taikinalevyä kevyesti täytteiden päälle.
Leikkaa täytettyjen levyjen pitkältä sivulta terävällä veitsellä noin 2 cm:n levyisiä nauhoja. Kierrä nauhat kierteelle ja kieputa ympyröiksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 18 minuuttia. Ripottele kierteiden pinnalle tomusokeria. Tarjoa vähän lämpiminä kahvin kanssa.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
02.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
2/14 |
03.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

3.12

***

Talvi

Talven tuisku maahan heittyy,

metsä lumivaippaan peittyy.

Nukkuu talviunta nalle,

hiiret menee hangen alle.

Korppi talven pimeään,

raakkuu omaa nimeään.

– Jukka Parkkinen –

Vuohenjuusto-pähkinäleivät

Ainekset

6 annosta

6 viipaletta maalaiskauraleipää

2rkl oliiviöljyä

1pkt (200 g)

Pirkka Parhaat vuohenjuustoa

1dl Pirkka saksanpähkinöitä

1rkl juoksevaa hunajaa

Valmistus

alle 30 min

Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.

Sudi leipien pinnat oliiviöljyllä. Viipaloi juusto ja asettele viipaleet leiville. Rouhi pähkinöitä kevyesti ja ripottele rouhe juuston päälle.

Gratinoi leivät 225-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa.

Valuta leiville hunajaa ja tarjoa sosekeiton lisäkkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
04.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

4.12

Piparipullat

Yhdistämällä kaksi herkullista taikinaa – pullataikina ja piparitaikina – saadaan joulun herkullisimmat pullakierteet.

Pullataikina

5 dl maitoa

2 dl sokeria

1 muna

2 tl kardemummaa

1 tl suolaa

2 ps Sunnuntai Kuivahiivaa

13-15 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

150-200 g Sunnuntai Leivontamargariinia

Lisäksi

1 kg Sunnuntai Piparitaikinaa

2 munaa voiteluun

raesokeria

Ota piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan sekä Sunnuntai Leivontamargariini pehmenemään.

Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.

Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 60 cm). Kauli toinen piparitaikinalevyistä suorakaiteeksi siten, että se on pituudeltaan lähes samankokoinen, mutta korkeudeltaan noin 5 cm pienempi. Nosta piparitaikina pullataikinan päälle (tarvittaessa kahteen osaan jaettuna).

Kääri levy pitkältä sivulta alkaen

tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä noin 2 cm paloja. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Voitele pullat punalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

https://sunnuntai.fi/reseptit/piparipullat

Vierailija
4/14 |
04.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
5/14 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

5.12

Itsetehdyt joulukoristeet

Oletko koskaan ajatellut, kuinka paljon erilaisia joulukoristeita voikaan tehdä? Vastaus on lukemattomia. Tänne olemme keränneet ehdotuksia luovista joulukoristeista juuri sinulle. Saadaksesi paremman yleiskuvan koristeista, olemme lajitelleet ne eri kategorioihin, joista löydät ideat ja niihin tarvittavat tuotteet.

https://www.sinelli.fi/askarteluideat/jouluaskartelu/itsetehdyt-jouluko…

Vierailija
6/14 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

6.12

https://www.valio.fi/reseptit/mustikkajuustokakku-4/

Mustikkajuustokakku

KEKSIPOHJA

150 g

kaurakeksejä

60 g

Valio voita

½ tl

kardemummaa

TÄYTE JA KIILLE

5 + 2

liivatelehteä

2 dl

Valio Eila® vispikermaa

3 rasiaa (à 200 g)

Valio Viola® vanilja tuorejuustoa

2 dl

Valio kreikkalaista jogurttia

250 g (5 dl)

mustikoita

2 rkl

sokeria

KORISTELUUN

mustikoita

tuoreita kukkia

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).

Mustikkajuustokakku

TIEDOT

AINEKSET

OHJE

Mustikkajuustokakku on yhtälailla rento kesäjuhlien herkku kuin juhlava itsenäisyyspäivän kakku. Halutessasi voi marmoroida täytteen ohjeen tapaan mustikkasoseella tai sekoittaa sen kokonaan tuorejuustotäytteen joukkoon, jolloin kakusta tulee kauniin violetti.

Juustokakut

Mustikkareseptit

Sadonkorjuu

Kananmunaton

Laktoositon

Valmistusaika

Työaika

30 min

Hyydytys

4 h

Yhteensä

4 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!Katso kommentit

17

34

Siirry samankaltaisiin resepteihin

AINEKSET

12 annosta

KEKSIPOHJA

150 g

kaurakeksejä

60 g

Valio voita

½ tl

kardemummaa

TÄYTE JA KIILLE

5 + 2

liivatelehteä

2 dl

Valio Eila® vispikermaa

3 rasiaa (à 200 g)

Valio Viola® vanilja tuorejuustoa

2 dl

Valio kreikkalaista jogurttia

250 g (5 dl)

mustikoita

2 rkl

sokeria

KORISTELUUN

mustikoita

tuoreita kukkia

LISÄÄ KAUPPALISTALLE

OHJE

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Vaahdota kerma. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi.

Kiehauta n. 2 rkl vettä mikrossa. Sulata siihen 5 liivatetta. Kaada seos tuorejuusto-jogurttiseokseen samalla sekoittaen.

Lisää lopuksi kermavaahto nostellen.

Soseuta mustikat ja sokeri. Kiehauta puolet seoksesta kattilassa tai mikrossa. Sulata kaksi liivatetta kiehuvan mustikkaseoksen joukkoon. Yhdistä lopun mustikkasoseen kanssa.

Kaada puolet tuorejuustotäytteestä vuokaan. Lusikoi mustikkasosetta päälle ja marmoroi lusikan varrella. Kaada loppu tuorejuustotäyte vuokaan, marmoroi mustikkasoseella ja kaada loppu mustikkasose kiilteeksi pinnalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja kukilla ennen tarjoilua.

*******************************

Katso pohjoista taivasta.

Ei se ole vain mustaa samettia,

joka syventää Pohjantähden loiston.

Se on korkea vastaavuus Karhujen tähtien ja

Kalevan miekan nimeen,

mustaa puristuneitten kiteitten

vaaleaa loistoa siellä,

missä on hanki hangen jälkeen,

pakkasen kimaltavaa kovuutta,

missä metsän jälkeen

ja talojen lämmin, työn ja

rakkauden lämmin ja kielessä

laulavat kauneimmat sanat

sen taivaan alla.

Helvi Juvonen: Kalliopohja, 1955

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

On kyllä harvinaisen prseestä tehdä tätä kun palstan mode on sitä vastaan. päivän reseptit jää odottamaan julkaisua ja niitä ei sitten koskaan julkaista, kai ne joulupullat on sitten s**t*nasta. ja päiviä häviää, minne meni 7 ja 8???  pitääkö vttu tehdä ne uusiksi??????

Vierailija
8/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja miten niitä kuvia saa laitettua????

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

7.12

Lumihiutalekakku

Ainekset

16 annosta

Pohja

100g leivontamargariinia

2 kananmunaa

2dl sokeria

1prk(200 g) kermaviiliä

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl vanilliinisokeria

1/4tl suolaa

Vuoan voiteluun ja leivitykseen

margariinia ja korppujauhoja

Kakun väliin

n. 1dl omenasosetta

Täyte ja kuorrutus

1prk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa

1dl sokeria

3rkl maissitärkkelystä (Maizena)

50g valkosuklaata

100g maustamatonta tuorejuustoa

1tl vanilliinisokeria

1dl Pirkka kuohukermaa

Pinnalle

1/2dl kookoshiutaleita

n. 50g valkosuklaata

Valmistus

yli 60 min

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu margariini. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja ripaus suolaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ja kumoa.

Sekoita kattilassa kookosmaitoon sokeri ja maissitärkkelysjauho. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Keitä pari kolme minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja paloittele valkosuklaa kastikkeen joukkoon. Lisää myös tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kylmässä noin tunti. Sekoita kylmään kastikkeeseen kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.

Sulata suklaa koristelua varten ja levitä leivinpaperille. Anna jäähtyä kylmässä ja riko paloiksi.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja levitä pohjapuolelle omenasosetta. Levitä päälle vajaa puolet täytteestä. Nosta toinen kakkupohjanpuolikas täytteen päälle. Kaada kakulle loput kookoskastikkeesta niin, että kuorrutus valuu myös kakun reunoille. Koristele kookoshiutaleilla ja valkosuklaalastuilla.

Vierailija
10/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

8.12 

Rentoina roikkuvat raihnaiset pussit-

milläpäs hässit, milläpäs n*ssit?

Ruumiissa olisi vielä haluja, voimia,

-mutta kun

kalu ei meinaa enää toimia.

Kerran jos pääsisin vielä vehkeellä tuolla-

sittenpä voisinkin ylpeenä kuolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

9.12

Lumihiutale on jääkiteistä muodostunut lumikide tai yhteen tarttuneiden lumikiteiden rypäs. Lumihiutaleita syntyy vesihöyrystä härmistymällä sadepilvissä, mistä ne leijailevat hahtuvina maahan. Lumihiutale voi olla muodoltaan levy, neulanen tai haaroittuva tähti. Lumihiutaleet ovat yleensä melko symmetrisiä. Kulmia tai sakaroita yhdestä jääkiteestä muodostuneessa hiutaleessa on aina kuusi. Monimutkaisimmat lumihiutaleet ovat aina erinäköisiä.

Lumikiteiden muoto riippuu lämpötilasta ja kosteudesta sekä niiden syntypaikassa että matkalla maan pinnalle. Jääkiteiden rakenteen takia niistä voi tulla levyjä, neulasia tai haaroittuvia tähtiä.[1] Levymäisissä lumikiteissä on aina kuusi kulmaa, ja tähtimäisissä lumikiteissä on aina kuusi sakaraa. Lumihiutaleet ovat usein melko symmetrisiä. Kun kaksi tähtimäistä lumikidettä tarttuu toisiinsa oikeassa kulmassa, syntyy 12-sakarainen lumihiutale. Samalla tavalla voi syntyä 18- ja 24-sakaraisiakin lumihiutaleita.

Tähtimäisen lumihiutaleen sakaroiden väliset kulmat ovat aina jaollisia 60 asteella. Jokaista kuutta pääoksaa koristaa joukko epätasaisin välimatkoin sijoittuneita sivuhaaroja. Pääoksat ovat syntyneet kuusikulmaisen jääkiteen kulmista. Tällainen suuri jääkide voi olla sata kertaa leveämpi paksuuteensa nähden.

Japanilainen Ukichiro Nakaya selvitti lumihiutaleiden synnyn 1930-luvulla. Hän kasvatti lumihiutaleita kaniininkarvojen päässä laboratoriossa ja tutki systemaattisesti kosteuden ja lämpötilan vaikutusta. Lähellä nollaa syntyi levyjä, 3–12 pakkasasteessa pilareita, sitten taas levyjä, ja kylmemmässä kuin −22 asteessa jälleen pilareita. Mitä vähemmän kosteutta oli, sitä yksinkertaisempia kiteistä tuli. Monihaaraiset, tähtimäiset kuviot vaativat syntyäkseen suuren kosteuden.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lumihiutale

Vierailija
12/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

10.12

Mokkapalamuffinit

Ainekset

100 g margariinia

2 kpl kananmunaa

2 dl sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

Kuorrutus

2 dl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

2 rkl vahvaa kahvia

50 g margariinia

2 rkl nonparelleja

Lisäksi

9 kpl isoa muffinivuokaa

1. säädä uuni 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina sekaisin.

2. Lisää maito ja jäähtynyt rasva vuorotellen sekoittaen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

3. Valmista kuorrutus muffinien jäähtyessä. Siivilöi kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva. Levitä kuorrutus muffinien päälle lusikalla tai veitsellä. Viimeistele nonparelleilla.

3. Jaa taikina 9 muffinivuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija
14/14 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

11.12.

Juhla

Sydäntalvi käy edelläsi.

Lämmin valo lahjoittaa välkkyvät värit,

tummanvihreä tuttu tervehtii.

Kultainen hiljaisuus kuiskaa kovimmin.

Juhlatulet saattavat hopeanheleät sielut alemmas.

Koruton sydän ripustaa ikävän mietteet.

Kiitollinen kauneus kaivertaa kaikkeudelle kolon,

vetää tähdet taivaalta syliin.

Kuulas kaiku kuuluu.

Tämä hetki, sinulle annettu.

Kulje ikuinen tiesi se tietäen,

lujittaen sallittua matkaa.

Nyt se huokaa hiljaa.

Tunnen olevani sinua lähellä jälleen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kaksi