Muita, jotka eivät voi sietää mustia oliiveja?
Kommentit (4)
Tarkoitatko nyt oikeita mustia oliiveita vai niitä kemiallisesti värjättyjä, pikimustia halpisversioita?
Kalamataoliivit on parhaita ja aitoja. Niissä missä kivet. Vihreät on kai aitoja myös.
Mustat on usein värjättyjä ja se pilaa oliivin täysin. Maku on hirveä,oikeassa olet.
Millä lie värjätään.
Vihreät ja mustat oliivit ovat sama oliivi. Vihreä oliivi on raaka, musta on kypsä. Vihreät poimitaan raakoina, mustat kypsinä. Tämä koskee siis periaatteessa eurooppalaisia oliiveja.
USA:ssa sen sijaan keksittiin tapa värjätä vihreät oliivit mustiksi. Sellaiset pakataan useimmiten säilykepurkkiin, joskus tummaan lasipurkkiin, ja niissä pitäisi olla ainesosaluettelossa se väriaine (ferroglukonaatti) merkitty nimellä tai E-koodilla E579.
Kaupassa siis tiedät, että jos purkissa on mustia oliiveja ja aineisosaluettelossa ei mainita ym. ainetta, silloin musta oliivi on kypsänä poimittu. Sellaisissa on usein alkuperämaana Espanja tai Kreikka, sekä maininta oliivilajikkeesta esim. Kalamata (Kreikkalainen musta oliivi joka on säilötty viinietikkaan) tai espanjalainen Hojiblanca.
Hassua, mulla on just toisinpäin😄