Shokkilöytö: Herkkutatti ja kantarelli sisältävät valkokärpässienen myrkkyä
Oikeastaanhan tämä on jo tiedetty vuodesta 1976, mutta sienikirjat vaikenevat ruokasienten myrkyllisyydestä. Myrkky sienissä on kuitenkin sen verran vähän että vaaraa ei ole eikä kenenkään tarvitse olla peloissaan:
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/shokkiloyto-josta-sienikirjat-va…
Kommentit (9)
paljonko av mammojen naamasta irtoaa haitallisia meikki ja pakkelipäästöjä?
Vierailija kirjoitti:
paljonko av mammojen naamasta irtoaa haitallisia meikki ja pakkelipäästöjä?
Vähemmän kuin sinun nettikirjoittelustasi?
En syö sieniä. Ja tämä vaan taas vahvistaa päätökseni.
Tutkija on itse syönyt kärpässieniä, oikein sak7illisen ja ahminut niitä kaksin käsin.
Että sellainen AP:n oma tutkimus ettei edes lähdettä viitsitty laittaa väitteen tueksi. Mutta trollihan tämän olikin.
Sienet on muutenkin niin epäilyttäviä ja huonosti sulavia, ettei niitä kannata syödä.
Mitään lukematta niin tää tutkija on tietysti ollut varmaa joku itse opiskellut amatööri harrastaja joka ei ole ymmärtänyt tieteestä eikä kemiasta mitään. Hävytön nykypäivän uutisten taso.
Miten pystytään varmistamaan, että mykyn määrä on joka sienessä vakio? Mitä, jos jossain sienessä tapahtuukin geenimutaatio. Kuolinsyy tuntematon?