Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä tekisin ruusukaalista?

Vierailija
02.10.2021 |

Heräteostin ruusukaalia kun oli tarjouksessa. Mitähän noista tekisi?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisukkeeeksi valkosipuliamarinoitua ruusukaalia

https://cooking.nytimes.com/recipes/1890-roasted-brussels-sprouts-with-…

Vierailija
2/23 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jonkun koristeen. Ei niitä syödä voi. Huh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen usein tällaista:

kiehautetaan ruusukaalit vedessä 10-15 min riippuen koosta (ja käytän yleensä pakasteita)

Sitten vesi kattilasta pois, puolitetaan vielä kuumat ruusukaalit ja laitetaan takaisin kattilaan

Sekoitetaan joukkoon voimariinia, suolaa ja parmesanjuustoa raasteena.

Syödään lämpimänä

Vierailija
4/23 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan yleensä pannulle kerman, valkosipulin ja persiljan kanssa, päälle vähän sormisuolaa

Vierailija
5/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä vähässä vedessä rapsakaksi, ei liian pehmeäksi (veteen vähän merisuolaa). Kaada vesi pois, laita kuumenemaan liedelle, jotta kosteus haihtuu. Paista kuumalla pannulla nopeasti rapeaksi pinnalta, mukaan nokare voita ja valkosipulia, mausteita maun mukaan. Menee sellaisenaan tai lisukkeena, njam.

Vierailija
6/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wokkia!! Se on parasta, kyllä rupes tekee mieli ruusukaalia :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän puolikypsäksi, suolaan ja syön jääkaappikylmänä. Aijai.

Vierailija
8/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä maalaisia, oliko sivumakuja?

Kerro, oi kerro.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä teen usein tällaista:

kiehautetaan ruusukaalit vedessä 10-15 min riippuen koosta (ja käytän yleensä pakasteita)

Sitten vesi kattilasta pois, puolitetaan vielä kuumat ruusukaalit ja laitetaan takaisin kattilaan

Sekoitetaan joukkoon voimariinia, suolaa ja parmesanjuustoa raasteena.

Syödään lämpimänä

Kiitos tästä, pitääpä kokeilla. Itse teen aika usein niin, että keitän ruusukaalia tuon 10 minuuttia, sen jälkeen paloittelen ne ehkä neljään osaan, paistan pekonikuutioiden kanssa. Karpatessa teen tätä aika usein. Toisinaan lisään lorauksen kermaa. 

Vierailija
10/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keität hieman ja sitten paistat pekonikuutioidrn kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruusukaali-savulohipastaa

Vierailija
12/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä teen usein tällaista:

kiehautetaan ruusukaalit vedessä 10-15 min riippuen koosta (ja käytän yleensä pakasteita)

Sitten vesi kattilasta pois, puolitetaan vielä kuumat ruusukaalit ja laitetaan takaisin kattilaan

Sekoitetaan joukkoon voimariinia, suolaa ja parmesanjuustoa raasteena.

Syödään lämpimänä

Muutoin näin, mutta en keittäisi noin pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolita ja laita uunipellille. Oliiviöljyä ja suolaa päälle, paahda kunnes ovat kypsiä ja rapsakoita. Rakastan paahdettuja ruusukaaleja, mutta keitetyt ovat mielestäni ihan kamalia. Ovat hyviä myös uunijuuresten kanssa. Silloin laitan juurekset ensin uuniin hetkeksi ja ruusukaalit vähän myöhemmin perään, koska ne kypsyvät nopeammin.

Vierailija
14/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kivoja ideoita. Yleensä vain keitän ruusukaalit suolavedessä ja syön lisäkkeenä voin kanssa... Mutta kaikki ei ruusukaalista tykkää, koska niissä on jotain, joka maistuii tiettyjen ihmisten suussa kitkerältä tai pahalta (johtuu geeneistä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri tein ruusukaali-pekonipastaa. Kannatan paistamista/uunissa paahtamista, tulee maku paremmaksi kun kaali karamellisoituu.

Vierailija
16/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruusukaalit on kuuluneet aina jouluruokiin, mutta miksipä ei ostaisi niitä jo nyt. Keittäisin lisukkeeksi ja voisulaa päälle.

Vierailija
17/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanaa riisipedillä. 

Vierailija
18/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruusukaalihomejuustopiirakka:

pohjaan ruis- ja vehnäjauhoja, kuivattua basilikaa, suolaa, voita, vettä

täytteeseen ruusukaalia, kirsikkatomaatteja, sinihomejuustoa, kuivattua timjamia, kananmunaa ja maitoa

Helppo ja todella maukas suolainen piirakka! Teen kun haluan oikein herkutella.

Vierailija
19/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruusukaalihomejuustopiirakka:

pohjaan ruis- ja vehnäjauhoja, kuivattua basilikaa, suolaa, voita, vettä

täytteeseen ruusukaalia, kirsikkatomaatteja, sinihomejuustoa, kuivattua timjamia, kananmunaa ja maitoa

Helppo ja todella maukas suolainen piirakka! Teen kun haluan oikein herkutella.

Hyi!

Vierailija
20/23 |
03.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita uuniin. Paahtuvat mukavasti. Ensin poistetaan kanta ja halkaistaan puoliksi. Sipaus öljyä, suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta. Herkkua!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kuusi