Onko kalankäsittelijän työ vaikeaa?
Kommentit (5)
Olin Norjassa kalankäsittelijänä. Palkka oli hyvä. Kala otataan ryöalustalle piikkikärkosellä pihdillä ja sitten isketään veitsellä kalasta tuottoja myöden lihat irti. Kaksi päivää ja tekniikan oppii mutta pitempään tehneiden kädet käy nopeammin.
Työtä saa tehdä vaikka 18 tuntia päivässä, lähtiessä vaan ynnätään käsitelty saalis ja aamulla meno jatkuu.
Törkeä läppä leijuu ilmassa ja veitset viuhuu mutta tuntipalkka melko aloittelijallakin 50-60 euroa ja jatkuvat bileet asuntolassa.
Opiskeluaikoina olin tuolla ja kaiholla muistelen!
Työ tehdään kylmässä, kaikkien kädet ei kestä. Itse heräsin öisin sormien kramppeihin.
Vierailija kirjoitti:
Olin Norjassa kalankäsittelijänä. Palkka oli hyvä. Kala otataan ryöalustalle piikkikärkosellä pihdillä ja sitten isketään veitsellä kalasta tuottoja myöden lihat irti. Kaksi päivää ja tekniikan oppii mutta pitempään tehneiden kädet käy nopeammin.
Työtä saa tehdä vaikka 18 tuntia päivässä, lähtiessä vaan ynnätään käsitelty saalis ja aamulla meno jatkuu.
Törkeä läppä leijuu ilmassa ja veitset viuhuu mutta tuntipalkka melko aloittelijallakin 50-60 euroa ja jatkuvat bileet asuntolassa.
Opiskeluaikoina olin tuolla ja kaiholla muistelen!
Vuosi oli 1982? Hetkinen, eihän silloin vielä ollut valuutta euro edes Suomessa.
Olin siellä minäkin, mutta ei ihan niin kova palkka sentään ollut. Kahden kuukauden ansiot hurahtivat koti-Suomessa parissa viikossa. Oi nuoruus ... kaiholla muistelen minäkin!
Eikös sinne rahdata porukkaa nykyään jostain vinkuintiasta orjiksi ja kalaa jopa lennätetään Kiinaan perattavaksi?
Näin olen netistä lukenut, eli ei siellä suomalaisia enään kaivata.
Riippuu kalasta. Hauki vai salakka??