Miksi kurkku närästää niin kovin?
Eikö kurkun pitäisi olla suht neutraali ja helposti siedettävä vihannes mutta saan siitä jatkuvasti kauheaa närästystä.
Kommentit (8)
Joskus auttaa, kun kurkun kuorii.
Mua närästää banaani, vaikka sen luulis olevan lempeä.
Kokeile työntää kurkkua kurkkuun se voisi auttaa.
Vierailija kirjoitti:
Joskus auttaa, kun kurkun kuorii.
Mua närästää banaani, vaikka sen luulis olevan lempeä.
Kokeile vähän raaempia banaaneita. Yleensä mulla pistelee mahaa ruskeaksi menneet eli enemmän sokeristuneet banaanit. Syön mielelläni banaanit keltaisina, vähän vihreääkin saa olla mukana. Siinä vaiheessa kun niihin alkaa tulla pieniä ruskeita pilkkuja on ne joko syötävä tai muuten käsiteltävä esim pakastamalla tai kuivaamalla.
Kuorin aina kurkun mutta ei se auta. Ei kai voi muuta kuin olla syömättä vaan.
Huomasin, että jopa kypsennetty ja kuorittu tuorekurkku närästää. Erikoista. Olen käyttänyt kurkkukuutioita erilaisissa risotoissa. Kun jätin ne risotoista pois, myös närästys helpotti.
"Vaikka kurkkua pidetään yleisesti terveellisenä ruokana, se voi aiheuttaa närästystä tai ruoansulatushäiriöitä joillekin ihmisille, pääasiassa kurkurbitasiinin vuoksi, joka on yhdiste, joka voi häiritä ruoansulatusta. Tämä voi pahentua ihmisillä, joilla on herkkä vatsa tai taustalla olevia ruoansulatusongelmia, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä."
Kuorimalla kurkun poistuu närästys.
En kyllä tiedä mistä närästys tulee, mutta kun kasvatan itse luomusti kurkkuja, niin ne eivät närästä.