Osaatteko kiekkojuustoja koska kilohinta on halvempi kuin siivutetuissa?
Ja entä raaste, ostattekovalmiina vai raastatteko itse? Kuinka suuri säästö tulee esim kuukaudessa?
Kommentit (21)
Ostan juuston kokonaisena, koska valmiit siivut ovat aivan turhan paksuja. Raasten ostan valmiina.
Meillä menee paljon juustoa, joten ostan isoja kokonaisia klönttejä. Säästö kalleimpiin valmiiksi siivutettuihin juustoihin on kymppejä kk meidän kulutuksella.
Te jotka ostatte kiekkoja, heitättekö viimeisen viidenneksen pois muhjuisena ja pilaantuneena?
Ostan köntteinä juurikin hinnan vuoksi. Siivuja ostetaan reissuun jos tarvitaan evästä mukaan tai muusta syystä pieni määrä.
Raastetta menee ehkä kerran kk, ostan valmiina jos tarjolla on perunajauhoton/lisäaineeton vaihtoehto (harvassa alkavat olla). Joskus tulee heitettyä kannikka pakkaseen kun lähdetään reissuun, niitä sitten raastan ruokaan tai lämpimiin leipiin.
Ostan käytön mukaan. Poika syö oltermannia niin paljon, että sen ostan aina isona möhkäleenä, emmentalit ja muut ostan usein siivuina isoissa pakkauksissa ja sen lisäksi meillä on nytkin paria erilaista juustoa raasteena. Wokkiruokaan ostan tietenkin juustopaloja, esimerkiksi manchegoa ja mustaleimaa, josta ne saa leikattua sopiviksi paloiksi ja parmesaanin saatan ottaa palana tai valmiiksi lastuina, ihan mikä käteen osui. Vuohenjuustostosta ostan laadukasta juustoa mötikän, halvat ovat osoittautuneet huonoiksi.
Meillä ei ole paljoa erikoisjuustoja ja tiedän mitä ostan, enkä silloin niiden hintoja juuri katsele.
Vierailija kirjoitti:
Te jotka ostatte kiekkoja, heitättekö viimeisen viidenneksen pois muhjuisena ja pilaantuneena?
Emme heitä, vaan se sulatetaan leivän päälle esimerkiksi tikuiksi leikattuna tai rakastan sen jonkun ruuan päälle/kastikkeeseen.
Vierailija kirjoitti:
Ostan käytön mukaan. Poika syö oltermannia niin paljon, että sen ostan aina isona möhkäleenä, emmentalit ja muut ostan usein siivuina isoissa pakkauksissa ja sen lisäksi meillä on nytkin paria erilaista juustoa raasteena. Wokkiruokaan ostan tietenkin juustopaloja, esimerkiksi manchegoa ja mustaleimaa, josta ne saa leikattua sopiviksi paloiksi ja parmesaanin saatan ottaa palana tai valmiiksi lastuina, ihan mikä käteen osui. Vuohenjuustostosta ostan laadukasta juustoa mötikän, halvat ovat osoittautuneet huonoiksi.
Meillä ei ole paljoa erikoisjuustoja ja tiedän mitä ostan, enkä silloin niiden hintoja juuri katsele.
Wokkiruokaan mustaleimaa? Kerrotko tästä vähän lisää?
Vierailija kirjoitti:
Te jotka ostatte kiekkoja, heitättekö viimeisen viidenneksen pois muhjuisena ja pilaantuneena?
Meillä kestää kilon juusto reilun kuukauden, jämäpalan raastan ja käytän ruuanlaittoon, ei ole koskaan ehtinyt pilaantumaan.
Vierailija kirjoitti:
Ostan käytön mukaan. Poika syö oltermannia niin paljon, että sen ostan aina isona möhkäleenä, emmentalit ja muut ostan usein siivuina isoissa pakkauksissa ja sen lisäksi meillä on nytkin paria erilaista juustoa raasteena. Wokkiruokaan ostan tietenkin juustopaloja, esimerkiksi manchegoa ja mustaleimaa, josta ne saa leikattua sopiviksi paloiksi ja parmesaanin saatan ottaa palana tai valmiiksi lastuina, ihan mikä käteen osui. Vuohenjuustostosta ostan laadukasta juustoa mötikän, halvat ovat osoittautuneet huonoiksi.
Meillä ei ole paljoa erikoisjuustoja ja tiedän mitä ostan, enkä silloin niiden hintoja juuri katsele.
Juusto ei kuulu wokkiruokiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Te jotka ostatte kiekkoja, heitättekö viimeisen viidenneksen pois muhjuisena ja pilaantuneena?
Emme heitä, vaan se sulatetaan leivän päälle esimerkiksi tikuiksi leikattuna tai rakastan sen jonkun ruuan päälle/kastikkeeseen.
Tsiisus taas tätä automaattista korjausta... En rakasta juustoa ruuan päälle, vaan raastan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan käytön mukaan. Poika syö oltermannia niin paljon, että sen ostan aina isona möhkäleenä, emmentalit ja muut ostan usein siivuina isoissa pakkauksissa ja sen lisäksi meillä on nytkin paria erilaista juustoa raasteena. Wokkiruokaan ostan tietenkin juustopaloja, esimerkiksi manchegoa ja mustaleimaa, josta ne saa leikattua sopiviksi paloiksi ja parmesaanin saatan ottaa palana tai valmiiksi lastuina, ihan mikä käteen osui. Vuohenjuustostosta ostan laadukasta juustoa mötikän, halvat ovat osoittautuneet huonoiksi.
Meillä ei ole paljoa erikoisjuustoja ja tiedän mitä ostan, enkä silloin niiden hintoja juuri katsele.
Juusto ei kuulu wokkiruokiin.
Meillä kuului johonkin wokkeihin. Laitan esimerkiksi punakaalia, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaraastetta, paprikaa, sipulia, ananasta, herkkusieniä ja paistettuja kanafilepaloja pannuun paistan hetken öljyssä, laitan sekaan juustoa, eli vaikka mustaleimaa ja manchegoa ja mozzarellaa ja kippaan riisin viereen. Päälle vielä pähkinöitä ja ai että on herkkua! Kaikki tykkäävät.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan käytön mukaan. Poika syö oltermannia niin paljon, että sen ostan aina isona möhkäleenä, emmentalit ja muut ostan usein siivuina isoissa pakkauksissa ja sen lisäksi meillä on nytkin paria erilaista juustoa raasteena. Wokkiruokaan ostan tietenkin juustopaloja, esimerkiksi manchegoa ja mustaleimaa, josta ne saa leikattua sopiviksi paloiksi ja parmesaanin saatan ottaa palana tai valmiiksi lastuina, ihan mikä käteen osui. Vuohenjuustostosta ostan laadukasta juustoa mötikän, halvat ovat osoittautuneet huonoiksi.
Meillä ei ole paljoa erikoisjuustoja ja tiedän mitä ostan, enkä silloin niiden hintoja juuri katsele.
Juusto ei kuulu wokkiruokiin.
Meillä kuului johonkin wokkeihin. Laitan esimerkiksi punakaalia, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaraastetta, paprikaa, sipulia, ananasta, herkkusieniä ja paistettuja kanafilepaloja pannuun paistan hetken öljyssä, laitan sekaan juustoa, eli vaikka mustaleimaa ja manchegoa ja mozzarellaa ja kippaan riisin viereen. Päälle vielä pähkinöitä ja ai että on herkkua! Kaikki tykkäävät.
Meillä oli aikoinaan töissä ravintolapuolella linjasto, josta sai juuri tuollaista wokkia. Siitä sai itse valita mitä wokkiinsa halusi ja kokki paistoi ne wokkipannulla, siihen sai valita myös erilaisia sulavia juustoja ja erilaisia pähkinöitä. Siinä oli sitten muutama vaihtoehto lisukkeeksi, esim. nuudeleita ja riisejä ja ruuasta tuli aina hieman erilainen, mutta todella hyvä. Tämä oli siis muutamia vuosia sitten Nokia/Microsoftilla Keilaniemessä. Olen käynyt joskun myös Helsingissä yliopiston vierellä wokkiravintolassa, jossa oli sama idea juustoineen.
Kannattaa kokeilla.
Onneksi meidän ei tarvitse pihistellä ihan kaikessa. Kiekkojuusto on joskus hyvää ja paikallaan, mutta siivut hyviä.
Osittain mutta lähinnä koska valmiit siivut ovat liian paksuja makuuni. Jämät raastan ja käytän ruoanlaitossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan käytön mukaan. Poika syö oltermannia niin paljon, että sen ostan aina isona möhkäleenä, emmentalit ja muut ostan usein siivuina isoissa pakkauksissa ja sen lisäksi meillä on nytkin paria erilaista juustoa raasteena. Wokkiruokaan ostan tietenkin juustopaloja, esimerkiksi manchegoa ja mustaleimaa, josta ne saa leikattua sopiviksi paloiksi ja parmesaanin saatan ottaa palana tai valmiiksi lastuina, ihan mikä käteen osui. Vuohenjuustostosta ostan laadukasta juustoa mötikän, halvat ovat osoittautuneet huonoiksi.
Meillä ei ole paljoa erikoisjuustoja ja tiedän mitä ostan, enkä silloin niiden hintoja juuri katsele.
Juusto ei kuulu wokkiruokiin.
Meillä kuului johonkin wokkeihin. Laitan esimerkiksi punakaalia, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaraastetta, paprikaa, sipulia, ananasta, herkkusieniä ja paistettuja kanafilepaloja pannuun paistan hetken öljyssä, laitan sekaan juustoa, eli vaikka mustaleimaa ja manchegoa ja mozzarellaa ja kippaan riisin viereen. Päälle vielä pähkinöitä ja ai että on herkkua! Kaikki tykkäävät.
Meillä oli aikoinaan töissä ravintolapuolella linjasto, josta sai juuri tuollaista wokkia. Siitä sai itse valita mitä wokkiinsa halusi ja kokki paistoi ne wokkipannulla, siihen sai valita myös erilaisia sulavia juustoja ja erilaisia pähkinöitä. Siinä oli sitten muutama vaihtoehto lisukkeeksi, esim. nuudeleita ja riisejä ja ruuasta tuli aina hieman erilainen, mutta todella hyvä. Tämä oli siis muutamia vuosia sitten Nokia/Microsoftilla Keilaniemessä. Olen käynyt joskun myös Helsingissä yliopiston vierellä wokkiravintolassa, jossa oli sama idea juustoineen.
Kannattaa kokeilla.
Laitatko tästä jonkun linkin? Kun nyt en oikein mitenkään saa kiinni ajatuksesta. Eikä googlellakaan juuri tuloksia tule?
Vierailija kirjoitti:
Te jotka ostatte kiekkoja, heitättekö viimeisen viidenneksen pois muhjuisena ja pilaantuneena?
No ei tietenkään. Kyllä se kokonaan syödään. Aika ohueksi sen saa höylättyä, ettei enää pysty.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Te jotka ostatte kiekkoja, heitättekö viimeisen viidenneksen pois muhjuisena ja pilaantuneena?
Emme heitä, vaan se sulatetaan leivän päälle esimerkiksi tikuiksi leikattuna tai rakastan sen jonkun ruuan päälle/kastikkeeseen.
Tsiisus taas tätä automaattista korjausta... En rakasta juustoa ruuan päälle, vaan raastan.
Rakkaudella tehtyä ruokaa. ❤️😄
Lidlistä ostan lähes aina sen 3,75€ hintaisen 1 kg kermajuuston. En maksa kokonaisesta juustosta koskaan yli 4 € kilohintaa. Sen voi sitten vaikka raastaa itse pizzan päälle. Mitään turhaa en maksa valmiiksi raastetusta juustosta! Lidlistä saa joskus myös juustoraastetta edullisesti, jolloin sen kilohinta on lähellä 4 €. Raastamisesta voi maksaa parikymmentä senttiä lisää hintaa korkeintaan, ja raaste ei säily niin kauan kuin kokonainen juusto jääkaapissa.
T. Lidl-mies.
Ostan siivuina kun juustoa menee niin vähän. Mutta joskus hamstraan noita kiekkoja -60% alella ja raastan pakastimeen piirakoita/pizzoja ym varten.