Suosikkitattisi ruokasienien joukosta?
Kommentit (14)
Herkkutatti, muista sienistä vaaleaorakas.
Sappitatti. Todella aliarvostettu herkku.
Korvasienet sopii jännitystä hakeville sienisapuskojen ystäville.
Vierailija kirjoitti:
Sappitatti. Todella aliarvostettu herkku.
Eikä mikään ihme, että se on aliarvostettu sieni: maku on aivan kaamea. Myrkytön, mutta karmeanmakuinen sieni.
Minusta voitatti on paras, valitettavan usein vaan matoinen.
Ehdottomasti kangasrousku. Siinä on hieno kirpeähkö maku ja mainio paistettuna ja miksei suolattunakin.
Pidän suppilovahveroista, monipuolinen sieni, sopii perinteisiin suomalaisiin ruokiin, mutta käy hyvin makunsa ja rakenteensa puolesta myös esimerkiksi wokkeihin. Curryyn käytän herkkutattia tai lampaankääpää.
Mustatorvisieni on myös hyvä.
Vanhin lapsista pitää erityisesti orakkaista ja lampaankäävistä.
Mutta onhan se kesän ensimmäinen paistinpannullinen vastakerättyjä kantarellejä nam.
Vierailija kirjoitti:
Minusta voitatti on paras, valitettavan usein vaan matoinen.
Täältäkin ääni voitatille! Muista sienistä suosikkejani ovat männynleppärousku, kuusiherkkusieni, mustatorvisieni, kantarelli ja korvasieni.
Voisin tehdä muutamallekin poliitikolle suippomyrkkyseitikkikastikkeen.
Herkkutatti. Ei ole sen voittanutta.