Miksi ravintola-alalla on niin älyttömän huonot palkat?
Iltsarissa luki, että tosi kova pula työntekijöistä ravintoloissa.
Kävin katsomassa työpaikkailmoituksia. Palkkaa tarjolla yleensä alle 2 tonnia kuussa.
Kuka sillä muka täällä pääkaupunkiseudulla elää?
Kommentit (15)
Tuossa hommassa pärjää viisivuotiaskin. Siksi.
Käteen jää kuussa vähän päälle 1200, onneksi puolisolla on parempi palkka että saadaan muutakin leivän päälle ko voita. Alan vaihto käyny mielessä monta kertaa, mutta pitäisi opiskella, jotta voi saada jotain muuta työtä.
Vierailija kirjoitti:
Tuossa hommassa pärjää viisivuotiaskin. Siksi.
Minä en ylläty jos haluavat lapsityövoimaa. Mitä vähemmän tarvitsee maksaa palkkaa niin sitä enemmän jää omaan taskuun. Ahneus on huonojen palkkojen todellinen syy.
Niin, kun ne ravintolahinnat (ruoka, drinkit ja muut juomat) ovat kuitenkin aikas korkeat verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan.
palveluammateissa on aina huono palkka
jos käsittelet koneita tai rakennat jotain palkka on moninkertainen
Vierailija kirjoitti:
Niin, kun ne ravintolahinnat (ruoka, drinkit ja muut juomat) ovat kuitenkin aikas korkeat verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan.
Korkeat hinnat johtuu myös Suomen korkeasta alkoholiverosta.
Huomaa, että siinä hinnassa on myös verot ja alvit. Ei se juoman ja oluen hinta tule puhtaana yrittäjälle käteen.
Miksei sillä ei elä siellä pääkaupunkiseudulla, kun täällä korvessa vuokrat ihan jonkun Vantaan tasolla, ruoka kalliimpaa, sähkö kalliimpaa siis kaikki maksaa täällä maalla ainakin tässä 10k kylässä enemmän kuin siellä etelässä.
Vierailija kirjoitti:
Tuossa hommassa pärjää viisivuotiaskin. Siksi.
Markkinataloudessahan palkkojen pitäisi nousta ylöspäin kun työvoimasta on pulaa?
Vierailija kirjoitti:
Käteen jää kuussa vähän päälle 1200, onneksi puolisolla on parempi palkka että saadaan muutakin leivän päälle ko voita. Alan vaihto käyny mielessä monta kertaa, mutta pitäisi opiskella, jotta voi saada jotain muuta työtä.
Onni kun on puoliso jonka kanssa kulut jakaa. Yksin on vaikea tulla toimeen palvelualan palkoilla.
Amerikassa ravintolatyöntekijöille saatetaan maksaa 2-3 dollaria per tunti palkkaa.
Juomarahat he saavat siihen päälle sitten. Mutta jos ei käy paljona asiakkaita, niin ei varmaan kovin kauan pysty jatkamaan....
Vierailija kirjoitti:
Palkat ovat pienet, koska alan tuottavuus on alhainen.
Riippuu ravintolasta. Jossakin ravintolassa tuottavuus voi olla varsin korkeakin.
Vierailija kirjoitti:
Miksei sillä ei elä siellä pääkaupunkiseudulla, kun täällä korvessa vuokrat ihan jonkun Vantaan tasolla, ruoka kalliimpaa, sähkö kalliimpaa siis kaikki maksaa täällä maalla ainakin tässä 10k kylässä enemmän kuin siellä etelässä.
No en tiedä korvesta, mutta jos vertaa jotain tavallista pikkukaupunkia pk-seudun hintatasoon, niin onhan siinä aivan valtava ero. Täällä pohjoisessa asuminen on naurettavan halpaa verrattuna pk-seutuun. Vesimaksut on kyllä korkeampia. Ja täällä on kaikki prismat, cittarit ja muut palvelut kyllä tuossa vieressä.
Palkka on aina neuvottelukysymys. Itse tein pelkkää yökerhoa ja festareita, tienasin ihan kohtuullisesti + tipit päälle.
Savoyn iso menu on viineineen jotain 350 €. Pikkupaikan lounasravintolan annoshinnat on luokkaa 10 €.
Toisella on vara maksaa keittiömestarille 100 k€ vuodessa. Arvaa kummalla?
Palkat ovat pienet, koska alan tuottavuus on alhainen.