Kertokaa sipsien epäterveellisyydestä! Yritän estää itseäni ostamasta niitä kaappiin
Syömistahtini on kourallinen päivässä ja olen hoikka, mutta epäterveellisyyden takia en haluaisi tehdä niistä tapaa. Joten kertokaa inhottavia faktoja sipseistä!
Kommentit (64)
Rapeita. Kullankeltaisia. 100-prosenttisen vegaanisia. Suolaa. Mausteita. Kahisevat kuppiin kaataessa. Kevyitä ja ilmavia. Hetivalmiita. Kotimaisia.
Sipseissä on akryyliamidia, joka aiheuttaa syöpää.
Sipsien valmistukseen käytetään palmuöljyä, joka on epäterveellistä ja aiheuttaa syöpää.
Sipsit ovat terveellisessä kasviöljyssä paistettua perunaa, ne sopivat siis vegaaneillekin ja siksi ovat terveellisiä eivätkä kasvisruokana siis ole ollenkaan lihottavia. Suolaa sipseissä on vähemmän kuin ruisleivässä, joten senkään puolesta ei tarvitse olla huolissaan.
Rasvaa, suolaa...
Joissain esim. 3,7g/100g suolaa.
https://syohyvaa.fi/tuotevertailut/kategoriat/snack-tuotteet/perunalast…
Vierailija kirjoitti:
Sipseissä on akryyliamidia, joka aiheuttaa syöpää.
Mikä aine ei todistettavasti aiheuta syöpää tai muuta vakavaa.
Vierailija kirjoitti:
Sipsien valmistukseen käytetään palmuöljyä, joka on epäterveellistä ja aiheuttaa syöpää.
Nykyään on kyllä kuivattuja sipsejä, joihin ei käytetä öljyjä.
"Yhdessä 300 gramman pussillisessa perunalastuja on 1 560 kaloria eli enemmän kuin tuhdissa päivällisessä."
Aiheuttaa syöpää, liika suola nostaa verenpainetta ja lisää sydänsairauksia, lisäksi: kuka haluaa laittaa suuhunsa rasvassa keitettyjä perunanpalasia? Närästää?
Lisää myös himoa niihin, kun koko ajan syö. Syö mieluummin jotakin kunnon ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Sipsien valmistukseen käytetään palmuöljyä, joka on epäterveellistä ja aiheuttaa syöpää.
Kotimaisten taffel-sipsien paistamiseen käytetään kylläkin terveellistä auringonkukka- ja rypsiöljyä. Ne sopivat vegaaneillekin ja ovat siksi terveellisiä.
Vierailija kirjoitti:
Sipsit ovat terveellisessä kasviöljyssä paistettua perunaa, ne sopivat siis vegaaneillekin ja siksi ovat terveellisiä eivätkä kasvisruokana siis ole ollenkaan lihottavia. Suolaa sipseissä on vähemmän kuin ruisleivässä, joten senkään puolesta ei tarvitse olla huolissaan.
Suolaa on joissain leivissä saman verran kuin vähäsuolaisimmissa sipseissä. Leipien suolamäärät ovat vissiin nykyisin vähän pienentyneet.
Tässä: Itse saisin sipsien natriumglutamaatista ruokamyrkytysoireet, enkä usko että se on muillekaan terveellinen, elimistön kannalta - kiihdyttää hermostoa ehkä. Liikaa kuumennettu (outoa ettei matalampi lämpötila käy) ja sitten jäähdytetty rasva, siitä voi saada migreenikot migreenin ja se on sydämelle ehkä tykyttävin ellei pysäyttävin rasvan muoto. Rasva tarttuu kitalakeen? Rasvassa uitettuja perunasiivuja, miksi, kun uunissakin tulisi hyvä. Aivan liikaa suolaa, vähempikin määrä niissä riittäisi, ne on manipuloitu ja käpälöity. Mausteet ehkä hyviä mutta pientä pussia lastuja ei myydä tai samoja mausteita pussissa ilman haitta-aineita. Vielä on kehitettävää, ekoihmiset tekisivät ehkä paremman mutta maistuvan version. Toivottavasti sain karkotettua sinut sipsien luota kauemmas. :)
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d00d6ace-9fc5-4050-a3ea-972448970de1
Tulli: Kekseistä ja sipseistä löytyi syöpäriskiä lisäävää ainetta - 9 tuotteesta maahantuojalle huomautus
Viime vuonna Tullilaboratorion tekemissä tutkimuksissa yhdeksässä elintarvikkeessa todettiin kohonnut akryyliamidipitoisuus. Akryyliamidin on eläinkokeissa todettu aiheuttavan syöpää.
Kaikki laboratorion analysoimat tuotteet oli valmistettu Euroopan alueella. Näistä kuudessa, Saksasta ja Yhdistyneestä Kuningaskunnasta peräisin olevissa kekseissä, akryyliamidipitoisuus vaihteli välillä 360–640 µg/kg. Yhdistyneestä Kuningaskunnasta peräisin olevasta kolmesta perunalastutuotteesta, löydettiin akryyliamidia 830-1200 µg/kg.
Monet eläimet pissaa ja kakkaa perunapeltoon kuten kärpäset, kastomadot ja koppakuoriaiset. Perunat josta sipsit tehdään on lannoitettu ötököiden ulosteella.
Ei ne kaapissa ole epäterveellisiä.
Osta Estrellan linssisipsejä. Pienempi pussi n.100g ja vähän vähemmän kaloreita, kun perunalastuissa. Tosi hyviä dipin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Rasvaa, suolaa...
Joissain esim. 3,7g/100g suolaa.https://syohyvaa.fi/tuotevertailut/kategoriat/snack-tuotteet/perunalast…
Taffel-sipseissä on suolaa 1,3g/100g, vaasan ruispaloissa on suolaa 1,1g/100g. Ei juurikaan eroa.
Jos sipsit on poimittu raakkoina ja kuivatettu huolimattomasti, pitää varoa matoja.