Saako pakastepinaatista rautaa?
Jos tekee siitä esim. pinaattilettuja?
Vai onko hyödyt menneet pakastusprosessissa?
Kommentit (16)
Eikös pinaatissa ole muita vitamiineja?
Pinaatista ei tosiaan rautaa juurikaan saa
Kyllä Kippari Kalle söi talvellakin ja papu kasvoi
Vierailija kirjoitti:
Mistään pinaatista et saa juuri lainkaan rautaa, se on vanha harhaluulo.
Pinaatissa on rautaa 2 milligramma per 100 grammaa.
Normaalin kokoinen pakkaus pinaattia on 27 grammaa, semmonen jäätävä pussi 150 grammaa.
Ei ole mitään järkeä vetää 8 kourallista pinaattia kahden milligramman tähden.
Mistä sitten ajattelit raudan ottaa? Esimerkiksi porsaanlihassa ei ole puoltakaan tuosta määrästä rautaa. Eikä nuo veri ja maksaruoat oikein nykyajan ihmiselle maistu. Niistähän sitä saisi. Minun mielestäni pinaatti on ihan hyvä raudan lähde. Sitä täytyy vain käyttää ruoanlaitossa reilusti. Ei pelkästää pieniä määriä väriä antamaan. Vaan laittaa sinne lettutaikinaan oikein kunnolla pinaattia. Silloin siitä saa jo jotain ravitsemukselista hyötyä.
Raudansaannin kannalta pinaatti on yhtä tyhjän kanssa. Ruokavaliossa paras raudanlähde on punainen liha. Ja jos on raudanpuute, sitä ei ruokavaliolla korjata, vaan oikea osoite on apteekki ja sen rautavalmistehylly tai infuusio terveydenhuollossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistään pinaatista et saa juuri lainkaan rautaa, se on vanha harhaluulo.
Pinaatissa on rautaa 2 milligramma per 100 grammaa.
Normaalin kokoinen pakkaus pinaattia on 27 grammaa, semmonen jäätävä pussi 150 grammaa.
Ei ole mitään järkeä vetää 8 kourallista pinaattia kahden milligramman tähden.
Mistä sitten ajattelit raudan ottaa? Esimerkiksi porsaanlihassa ei ole puoltakaan tuosta määrästä rautaa. Eikä nuo veri ja maksaruoat oikein nykyajan ihmiselle maistu. Niistähän sitä saisi. Minun mielestäni pinaatti on ihan hyvä raudan lähde. Sitä täytyy vain käyttää ruoanlaitossa reilusti. Ei pelkästää pieniä määriä väriä antamaan. Vaan laittaa sinne lettutaikinaan oikein kunnolla pinaattia. Silloin siitä saa jo jotain ravitsemukselista hyötyä.
Purkista suun kautta ja infuusiolla suoraan suoneen. Ei ole mielipideasia onko pinaatti hyvä raudanlähde.
Paras raudanlähde on kuulkaas veriletut.
Semmonen valmispaketti pieniä verilettuja painaa 400 g, ja 100 grammassa on 22 mg rautaa. Eli syöt kolme-neljä pientä lättyä, niin päivittäinen raudantarpeesi on hyvin kuitattu siltä istumalta.
Älä syö maitotuotteita, kahvia, teetä pariin tuntiin ennen eikä jälkeen.
Paras raudanlähde on normaali kotiruoka. Ihminen ei ole jäniksen lähisukulainen.
Vierailija kirjoitti:
Paras raudanlähde on normaali kotiruoka. Ihminen ei ole jäniksen lähisukulainen.
Eikö pinaattiletut ole juuri sitä normaalia kotiruokaa?
Millä tuon veriletun voisi korvata? En saa sitä alas. Jokin vegaaninen vaihtoehto esim?
Pinaatissa ei tosiaan ole erityisen paljon rautaa.
Mutta se vähä mikä on ei pakastettaessa minnekään häviä. Ei rauta muutenkaan pakastettaessa tuhoudu.
Nykyisin saa rautaa koronarokotteesta. Japanissa ainakin.
Lehtikaali parempi raudan lähde, on myös naudanlihaa parempi.
pinaatissa on rautaa 1,3 mg/ 100g
esim. vehnäleseessä on jo 20 mg/100g ja suklaassakin 5,5 mg/100g.
Mutta jos hedelmiä tai kasviksia etsit. parsakaalissa ja lehtikaalissa on ainakin kolminkertainen määrä pinaattiin verrattuna
Mistään pinaatista et saa juuri lainkaan rautaa, se on vanha harhaluulo.
Pinaatissa on rautaa 2 milligramma per 100 grammaa.
Normaalin kokoinen pakkaus pinaattia on 27 grammaa, semmonen jäätävä pussi 150 grammaa.
Ei ole mitään järkeä vetää 8 kourallista pinaattia kahden milligramman tähden.