Mitä ruokaa tekisit herkkutateista?
Kommentit (44)
Herkkutattimuhennosta (sipulia, kermaa), keitettyjä perunoita.
Tattikastike, stroganoff johon lihan lisäksi tatteja, paahdettu leipä sipulilla ja tateilla
Kastike, risotto, tai salaatti?...
Pastaa tietenkin. Maksimoisin umamin runsaalla oliiviöljytujauksella sekä parmesaanilla.
Joku sopiva yrtti viimeistelyksi.
Paistan pannulla ja lisään pekonia ja sipulia, suolaa ja mustapippuria. Nautitaan hiilihydraattilähteen kera tai munakkaan sisällä.
Pannulla paistetut. Monet tekee salaatin keittää ensin. Mutta pekonia voita .
Paista oliiviöljyssä, mausta valkosipulilla, suolalla, persiljasilpulla ja mustapippurirouheella. Syödään vaalean leivän, tomaatin ja salaatin kera.
Ei ole risottoa varten valkoviiniä.
Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.
ap
Kuullota oliiviöljyssä pieni hienoksi hakattu sipuli ja litra tatinpaloja. Lisää 3 rkl vehnäjauhoja, sitten vähitellen 4 dl kasvislientä. Mausteeksi 2 rkl tomaattipyreetä, teelusikallinen timjamia, basilikaa ja oreganoa kutakin, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Kypsennä 10 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole risottoa varten valkoviiniä.
Sitä saat huomenna Alkosta. Paista tatit tänään, kyllä ne huomiseen säilyvät jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.
Pienet napakat tatit syön siltään oliiviöljyn ja suolan kanssa. Ei ole monimutkainen resepti :)
Tämä keitto on ihana, tätä minä tekisin, mutta tiedän että tämä on joidenkin mielestä omituinen, ja varmaan liian monimutkainenkin:
2 rkl voita
½ tl currya
pieni (salotti)sipuli
½ l tattipaloja
½ punaista paprikaa
päärynä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
100 g sinihomejuustoa
4 - 5dl maitoa
1 tl rakuunaa
mustapippuria
Hienonna sienet ja kasvikset, sulata rasva kattilassa, lisää curry ja hetken päästä sieni-kasvissilppu, hauduta hetki. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä, kunnes ainekset kypsiä. Soseuta. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on liuennut soppaan, sitten lisää maito, kuumenna kiehuvaksi, mausta. Jos haluat, voit lisätä (ruoka)kermaa lirauksen; itse en kaipaa. Päälle voi ripotella vaikka krutonkeja.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole risottoa varten valkoviiniä.
Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.
ap
Ei risottoon mitään valkoviiniä tarvita, eihän me olla Italiassa. Kasvisliemi ajaa asiansa ihan hyvin. Jos on omatekoista, on se hyvä mutta kuutioistakin saa ihan hyvää. Ihan perusmarketeistakin saa hyviä liemikuutioita, esim. luomuyrttikuutioita, valkovihreä paketti, en muista nyt valmistajaa. Risoton teossa on vain se niksi, ettei hulauta kaikkea nestettä kerralla vaan lisäilee sitä vähitellen.
Munakkaan tai pastan. Molempiin tarvitaan vain sienisilppua, vähän sipulisilppua, suolaa ja pippuria, tilkka kermaa ja ne kananmunat tai pasta.
Pasta. Tatit, pekoni ( tai ei pekonia) , kerma, mustapippuri, timjami. Parmesaania päälle.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole risottoa varten valkoviiniä.
Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.
ap
Pari ruokalusikallista valkoviinietikkaa ajaa saman asian.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole risottoa varten valkoviiniä.
Sitä saat huomenna Alkosta. Paista tatit tänään, kyllä ne huomiseen säilyvät jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.
Pienet napakat tatit syön siltään oliiviöljyn ja suolan kanssa. Ei ole monimutkainen resepti :)
En halua loukata kenenkään tunteita, mutta olen nyt paistellut tatteja pannulla illan ja ne ei maistu oikein miltään.
Toisaalta sitten taas herkkutattikeitto on todella hyvän makuista.
En oikein käsitä.
ap
Mä tein just risottoa! Olin koiran kanssa lenkillä tuossa ihan lähimetsässä, enkä ole sieltä koskaan löytänyt herkkutatteja, mutta nyt löysin! Toki en ole ehkä syksyllä kierrellyt juuri tuota tiettyä paikkaa, jossa niitä sitten oli. Oli hyvää. Oli jääkaapissa roseviininjämät onneksi.
Risoton tai leivän päällä syötävän sienipaistoksen.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/