Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä ruokaa tekisit herkkutateista?

Vierailija
26.08.2021 |

En keksi oikein mitään tattikeiton lisäksi.

Kommentit (44)

1/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risoton tai leivän päällä syötävän sienipaistoksen.

Vierailija
2/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkkutattimuhennosta (sipulia, kermaa), keitettyjä perunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tattikastike, stroganoff johon lihan lisäksi tatteja, paahdettu leipä sipulilla ja tateilla

Vierailija
4/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kastike, risotto, tai salaatti?...

Vierailija
5/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pastaa tietenkin. Maksimoisin umamin runsaalla oliiviöljytujauksella sekä parmesaanilla.

Joku sopiva yrtti viimeistelyksi.

Vierailija
6/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan pannulla ja lisään pekonia ja sipulia, suolaa ja mustapippuria. Nautitaan hiilihydraattilähteen kera tai munakkaan sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piirakka

Vierailija
8/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannulla paistetut. Monet tekee salaatin keittää ensin. Mutta pekonia voita .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista oliiviöljyssä, mausta valkosipulilla, suolalla, persiljasilpulla ja mustapippurirouheella. Syödään vaalean leivän, tomaatin ja salaatin kera. 

Vierailija
10/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole risottoa varten valkoviiniä.

Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuullota oliiviöljyssä pieni hienoksi hakattu sipuli ja litra tatinpaloja. Lisää 3 rkl vehnäjauhoja, sitten vähitellen 4 dl kasvislientä. Mausteeksi 2 rkl tomaattipyreetä, teelusikallinen timjamia, basilikaa ja oreganoa kutakin, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Kypsennä 10 minuuttia. 

Vierailija
12/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole risottoa varten valkoviiniä.

Sitä saat huomenna Alkosta. Paista tatit tänään, kyllä ne huomiseen säilyvät jääkaapissa.

Vierailija kirjoitti:

Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.

Pienet napakat tatit syön siltään oliiviöljyn ja suolan kanssa. Ei ole monimutkainen resepti :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä keitto on ihana, tätä minä tekisin, mutta tiedän että tämä on joidenkin mielestä omituinen, ja varmaan liian monimutkainenkin:

2 rkl voita

½ tl currya

pieni (salotti)sipuli

½ l tattipaloja

½ punaista paprikaa

päärynä

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

100 g sinihomejuustoa

4 - 5dl maitoa

1 tl rakuunaa

mustapippuria

Hienonna sienet ja kasvikset, sulata rasva kattilassa, lisää curry ja hetken päästä sieni-kasvissilppu, hauduta hetki. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä, kunnes ainekset kypsiä. Soseuta. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on liuennut soppaan, sitten lisää maito, kuumenna kiehuvaksi, mausta. Jos haluat, voit lisätä (ruoka)kermaa lirauksen; itse en kaipaa. Päälle voi ripotella vaikka krutonkeja.

Vierailija
14/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole risottoa varten valkoviiniä.

Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.

ap

Ei risottoon mitään valkoviiniä tarvita, eihän me olla Italiassa. Kasvisliemi ajaa asiansa ihan hyvin. Jos on omatekoista, on se hyvä mutta kuutioistakin saa ihan hyvää. Ihan perusmarketeistakin saa hyviä liemikuutioita, esim. luomuyrttikuutioita, valkovihreä paketti, en muista nyt valmistajaa. Risoton teossa on vain se niksi, ettei hulauta kaikkea nestettä kerralla vaan lisäilee sitä vähitellen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munakkaan tai pastan. Molempiin tarvitaan vain sienisilppua, vähän sipulisilppua, suolaa ja pippuria, tilkka kermaa ja ne kananmunat tai pasta.

Vierailija
16/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekisin herkkuva.

Vierailija
17/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasta. Tatit, pekoni ( tai ei pekonia) , kerma, mustapippuri, timjami. Parmesaania päälle.

Vierailija
18/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole risottoa varten valkoviiniä.

Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.

ap

Pari ruokalusikallista valkoviinietikkaa ajaa saman asian.

Vierailija
19/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole risottoa varten valkoviiniä.

Sitä saat huomenna Alkosta. Paista tatit tänään, kyllä ne huomiseen säilyvät jääkaapissa.

Vierailija kirjoitti:

Muutenkin on niin monimutkaisia reseptejä.

Pienet napakat tatit syön siltään oliiviöljyn ja suolan kanssa. Ei ole monimutkainen resepti :)

En halua loukata kenenkään tunteita, mutta olen nyt paistellut tatteja pannulla illan ja ne ei maistu oikein miltään. 

Toisaalta sitten taas herkkutattikeitto on todella hyvän makuista.

En oikein käsitä.

ap

Vierailija
20/44 |
26.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tein just risottoa! Olin koiran kanssa lenkillä tuossa ihan lähimetsässä, enkä ole sieltä koskaan löytänyt herkkutatteja, mutta nyt löysin! Toki en ole ehkä syksyllä kierrellyt juuri tuota tiettyä paikkaa, jossa niitä sitten oli. Oli hyvää. Oli jääkaapissa roseviininjämät onneksi.