Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teet yleensä marinadin kun marinoit itse?

Vierailija
25.08.2021 |

Ostan usein marinoituja lihoja, siksi kysyn.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu täysin siitä mitä valmistan ja millä tavalla. Tahdotko tarkentaa kysymystäsi?

Vierailija
2/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaan öljyä ja satunnaisia mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok, no vaikka kanasuikaleet tai kanafileet. Mitä teet usein?

Vierailija
4/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

3=ap

Vierailija
5/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä marinoisit?

Vierailija
6/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja annatteko usein marinoitua yön yli? Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ja annatteko usein marinoitua yön yli? Ap

Naudanlihan voi antaa marinoitua yön yli, mutta kanalle ja possulle riittää tunti-pari.

Vierailija
8/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotenkin hassu kysymys.

Riippuu mitä ollaan marinoimassa ja miten kypsentämässä.

Yleensä jotenkin näistä:

Öljy (oliivi/rypsi/sesam...)

Suola/soija

Makeutus (sokeri/siirappi/hunaja/Vaahterasiirappi...)

Happo (viinietikka/balsamico/sitruuna/lime...)

Mausteet (pippurit, valkosipuli, yrtit, chili, inkivääri, paprika, sinappi... Jne)

Näistä fiiliksen mukaan joka osiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudanlihaa marinoin toisinaan ja teen marinadin vähän sinne päin ja aineilla, mitä kaapeista löytyy. Esimerkki: öljyä, vettä, tomaattipyreeta, valkosipulia murskattuna, mustapippuria, etikkaa, pari teelusikallista sokeria tai hunajaa, soijakastiketta, joskus huiskautan joukkoon tummaa olutta tai viininlopun. Mausteista käytän myös usein paprikaa, hitusen inkivääriä ja joskus myös basilikaa ja oreganoa.

Kanamarinadeja en yleensä tee, kanasta valmistan itämaisen tyylisiä juttuja eli ensin tomaattipyre + valkosipuli + curry + paprika + sipulinpalaset + reilu määrä inkivääriä kiehautetaan, sitten lisätään siihen maustamattomat kanapalaset ja kookosmaito ja kypsennetään miedolla lämmöllä kannen alla kauan. Ripaus sokeria tai hunajaa tähänkin 

Vierailija
10/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä sulatan makaronien keitinvettä, lisään mausteita ja öljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ok, no vaikka kanasuikaleet tai kanafileet. Mitä teet usein?

Jos laitan grilliin, niin oliiviöljy, hunaja, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja timjami.

Vierailija
12/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos 9 ja muutkin🥰 Helppoja arkiruokia etsin. Toki helppous tulee siitäkin, kun osaa homman. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu lihasta ja mihin käyttöön.

Wokkiin laitan possua tai kanaa ja molemmat leikkaan fileestä suikaleiksi. Marinointiin käytän valkosipulia, öljyä, sokeria, sitruuna/limemehua, osterikastiketta, ruokasoodaa ja soijaa. Välillä myös chiliä tai makeaa chilikastiketta. Joskus taas pyörittelen kananpalat pelkässä öljyssä ja curry tai tom yam tahnassa.

Uuniin menevään lihaan taas hieron suolaa ja pippuria ja laitan pussiin jääkaappiin. 

Vierailija
14/14 |
25.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanamarinadiin laitan usein öljyä, sitruunankuorta ja -mehua, valkosipulia ja mustaapippuria. Joskus vielä oreganoa. Curryyn ja kurkumaan ja muihin itämaisiin mausteisiin olen kyllästynyt, esim. jeeraan en koske. Yksi hyvä yrttisekoitus oli, mitä käytin, joku zatar tai sinnepäin niminen, mutta en ole kaupoista löytänyt, pitääkin etsiä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kuusi