Auratäytteiset grilliherkkusienet uunissa - kukaan kokeillut?
Onnistuko, ja missä asteessa ja kuinka kauan!
Kiitos
Kommentit (16)
mutta sienihän ei sinänsä kuivu helposti, jos on täytetty. Eikä sitä tarvitse varsinaisesti kypsentää.
Eli mutuna 250 astetta, yläosassa ja niin kauan, että juusto sulaa ja ruskettuu vähän.
niin hyvä tulee. Itsekin käärisin tuon pekonin vielä ympäri :)
Kiitos vastauksista.
Lupasin järjestää grillijuhlat, jotka tod näk tulevat siirtymään sisätiloihin säätilan vuoksi viikonloppua..
- ap -
Tietysti jos grilli on ihan ulkosalla, grillaajalla ei ole kivaa´... Mutta ainakin ne, joita ei tarvitse säätää usein voi tehdä pihalla (joku kokonainen sisäfile tai kala)
Kertokaahan tarkka ohje noihin sieniin.
-Ota sieni käteen
-Kierrä toisella kädellä sienen jalka irti (Sijaitsee aivan siinä sienen lakin alla)
-Survo syntyneeseen kraateriin Auraa niin paljon kun menee
-Kiedo täytetty sieni pekoniviipaleeseen
-Grillaa uunissa, grillissä tai vaikka muurikkapanulla kunnes pekoni on rapeaa
-Ota sieni käteen -Kierrä toisella kädellä sienen jalka irti (Sijaitsee aivan siinä sienen lakin alla) -Survo syntyneeseen kraateriin Auraa niin paljon kun menee -Kiedo täytetty sieni pekoniviipaleeseen -Grillaa uunissa, grillissä tai vaikka muurikkapanulla kunnes pekoni on rapeaa
Ei se ole ollenkaan noin yksiselitteitä! Jalan voi poistaa myös sivulle taittamalla, niin että se napsahtaa irti. Ja "survoa" on huono termi, jos tunkee liian kovaa, sieni halkeaa ja vaikka se pekoni pitää kasassa, voi auraa valua halkeamasta. Lisäksi unohdit antaa ohjeita lämpötilasta ja kypsennysajasta. Ainakin pitäisi määritellä MITEN rapeaksi pitää paistaa, siis kokonaan vai reunalta.
Meillä käytetään Pikkusiskoa (valkosipulijuusto), pippurijuustoa ja Koskenlaskijan viherpippurijuustoa.
Tuo olikin oravan nylkemisohje.
-Ota sieni käteen -Kierrä toisella kädellä sienen jalka irti (Sijaitsee aivan siinä sienen lakin alla) -Survo syntyneeseen kraateriin Auraa niin paljon kun menee -Kiedo täytetty sieni pekoniviipaleeseen -Grillaa uunissa, grillissä tai vaikka muurikkapanulla kunnes pekoni on rapeaa
Ei se ole ollenkaan noin yksiselitteitä! Jalan voi poistaa myös sivulle taittamalla, niin että se napsahtaa irti. Ja "survoa" on huono termi, jos tunkee liian kovaa, sieni halkeaa ja vaikka se pekoni pitää kasassa, voi auraa valua halkeamasta. Lisäksi unohdit antaa ohjeita lämpötilasta ja kypsennysajasta. Ainakin pitäisi määritellä MITEN rapeaksi pitää paistaa, siis kokonaan vai reunalta.
Ongelmani ydinkohta olikin juuri tuon kraaterin saaminen sienen sisälle. Kierretäänkö jalka (jonka olinpaikka -kiitos siitä, minulle tarkennettiin) vaiko väännetään irti. Nyt voin alkaakin grillata sieniä.
voi paistaa täytteen vaikka tomaateille tai paprikoille!
Meillä tavataan usein kesäisin laittaa pihagrillissä, obvat todella vaivattomia ja nopeita. Mä oon viimeaikoina laittanut täytteeksi aurinkokuivattua tomaatti-tuorejuustoa - melkein vielä parempaa kuin aura:)))ja sen pekonin saa hyvin pysymään, kun kiinnittää kiinni hammastikulla (puhtaalla: ))))
minulle, joka kysyin ohjetta. Esim. tuo PUHTAALLA hammastikulle kiinnitys. Meillä kun säilytetään myös käytetyt tikut mahdollista myöhempää käyttöä varten. Ehkei vieraat tykkää jos tikusta löytyisi jotain viikon hammasvälissä ollut rihmaa ...
LOHIPORTOBELLOT
(4-6 annosta)
Ainekset:
Lohiportobellot
Iso reseptikuva
14104
1 rs (250 g) Pirkka Parhaat portobelloja
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
1 dl Pirkka ruokakermaa
1/2 dl tilliä hienonnettuna
ripaus mustapippuria
1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohiviipaleita
n. 1 1/2 dl Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Lisäksi:
jääsalaattia
rucolaa
Koristeeksi:
tilliä
1. Puhdista sienet pullasudilla. Leikkaa sienistä jalat ja hienonna ne. Hienonna myös sipuli. Kuullota sipulia ja hienonnettuja jalkoja öljyssä pari minuuttia. Kaada joukkoon ruokakerma. Mausta tillillä ja pippurilla.
2. Hienonna kirjolohiviipaleet. Jätä osa viipaleista kokonaisiksi, jotta saat jokaisen sienen päälle noin 1/2 viipaletta. Sekoita hienonnettu kala ja juustoraaste sienimuhennoksen joukkoon. Jaa seos portobellojen lakkien sisäpinnalle ja asettele päälle puoliksi leikattuja kirjolohiviipaleita.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet.
4. Revi salaatit alkuruokalautasille janosta sienet päälle. Koristele tillillä. Tarjoa alku- tai iltapalana.
voi paistaa täytteen vaikka tomaateille tai paprikoille!
tai sitä voi käyttää sienten täytteenä!
tai sitä voi käyttää sienten täytteenä!
hyvää tulee!! Noin 225 uuni ja kyllä se näkee kun ovat valmiita. (Sienet vähän "rypistyvät" ja juusto sulaa. Namia ovat! :D