Onko tee ja teevesi ennen ollut erillisissä kannuissa?
Ihmettelen siis, joten kerokaa tietävät.
Usein vanhemmissa esim. Arabian seteissä on samaa sarjaa vesi ja teekannu.
Onko siis niin että aiemmin Suomessa ollaan venäläisittäin keitetty toiseen pannuun vettä ja toiseen vahvaa teetä jota on sitten teellä laimennettu?
Kommentit (17)
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Minä haluan tietää tän mysteerin! Olen se joka toiseen ketjuun kirjoitti etten osaa vieraille edes teetä tarjota. Että kiehautan vedenkeittimellä veden ja annan jonkun lipton pussin enkä tiedä pitäisikö muuta.
On. Aina.
Teekannussa haudutetaan erittäin vahvaa ja laadukasta teetä, jota sitten kaadetaan teekupin pohjalle ja laimennetaan kuumalla, mutta ei kiehuvalla vedellä.
Sitten teehen lisätään kunkin teen nauttijan mukaan: maitoa, sokeria, hunajaa ja venäläisittäin myös hilloa. Yleensä vadelmahilloa.
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Vierailija kirjoitti:
On. Aina.
Teekannussa haudutetaan erittäin vahvaa ja laadukasta teetä, jota sitten kaadetaan teekupin pohjalle ja laimennetaan kuumalla, mutta ei kiehuvalla vedellä.
Sitten teehen lisätään kunkin teen nauttijan mukaan: maitoa, sokeria, hunajaa ja venäläisittäin myös hilloa. Yleensä vadelmahilloa.
Kuulostaa liian vaikealta :(
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Hifistelijät kuumentaa veden 80 asteeseen mittarilla seuraten.
Voit tehdä saman niin että kiehauta vesi, osota sitten 3-4min ja sitten kaada vesi kannuun ja tee (irtona) päälle, esim teenhaudutuspussissa. Tuossa ajassa lämpötila laskee sopivasti.
Musta tee kestää jopa 100c
Vihreä 80-85c
Valkoinen 75-80c
Vierailija kirjoitti:
Minä haluan tietää tän mysteerin! Olen se joka toiseen ketjuun kirjoitti etten osaa vieraille edes teetä tarjota. Että kiehautan vedenkeittimellä veden ja annan jonkun lipton pussin enkä tiedä pitäisikö muuta.
Tämä on yleisn tapa tarjota teetä nykyisin.
Niin kotona kuin tavallissa kahviloissakin.
Erikseen ovat kokonaan erikoise teehuoneet ja paikat, joissa tee tarjoataan ns, "vanhaan tapaan".
Mieltymyksiä teen suhteen on nykyihmisillä kymmeniä, aivan samoin kuin kahvienkin suhteen.
Eikä kukaan voi näissä asioissa väittää että joku toinen väärässä ja joku toinen taas on oikeassa.
Nämä puhtaasti mieltymys ja makuasioita ja kulttuurisidonnaisia juttuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Hifistelijät kuumentaa veden 80 asteeseen mittarilla seuraten.
Voit tehdä saman niin että kiehauta vesi, osota sitten 3-4min ja sitten kaada vesi kannuun ja tee (irtona) päälle, esim teenhaudutuspussissa. Tuossa ajassa lämpötila laskee sopivasti.Musta tee kestää jopa 100c
Vihreä 80-85c
Valkoinen 75-80c
Nyt mää sekosin 😵
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Hifistelijät kuumentaa veden 80 asteeseen mittarilla seuraten.
Voit tehdä saman niin että kiehauta vesi, osota sitten 3-4min ja sitten kaada vesi kannuun ja tee (irtona) päälle, esim teenhaudutuspussissa. Tuossa ajassa lämpötila laskee sopivasti.Musta tee kestää jopa 100c
Vihreä 80-85c
Valkoinen 75-80c
No entäs keltanen? Se Liptonin keltanen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Teevesi tulee aina keittää, siis kuumentaa ensin kiehuvaksi.
Vain näin kaikki bakteerit vedestä kuolevat.
Eri asia kokonaan sitten on se, minkä asteista vettä kaadetaan hauduttettavan teen lehdille, muruille tai pusseihin .
Kiehuva vesi tuskin on aina paras mahdollinen. Vaan jotain 95 tai alempikin veden lämpötila saattaa olla sopiva.
Teen tarjoilusta on erittäain paljon tietoa niin kirjoissa kuin lehdissä kuin verkossakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Hifistelijät kuumentaa veden 80 asteeseen mittarilla seuraten.
Voit tehdä saman niin että kiehauta vesi, osota sitten 3-4min ja sitten kaada vesi kannuun ja tee (irtona) päälle, esim teenhaudutuspussissa. Tuossa ajassa lämpötila laskee sopivasti.Musta tee kestää jopa 100c
Vihreä 80-85c
Valkoinen 75-80cNyt mää sekosin 😵
No et seonnut.
Tutustu teen tarjoamiseen ja siihe miten saat laadukkaasta teestä ne parhaimmat maut esiin.
Aivan sama on viinien ja olueiden tarjoilussa.
Ne tulee tarjota tietyissä lämpötiloissa, jotta niiden parhaat aromita ja maut tulevat kunnolla esiin.
Ainakin musta tee kyllä tulee hyvä jos kaataa kiehuvaa vettä teelehtien päälle.
Inhoan sellaista hanalämmintä teevettä...kuumaa pitää olla!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Eri teelaaduille on päälle kaadettavan kuuman veden ihannelämpötilat.
"Sopiva teeveden lämpötila riippuu käytetystä teelaadusta. Sen kanssa on syytä olla tarkkana, sillä liian kuuma vesi tekee teestä kitkerää. Yleensä vihreä tee tarvitsee noin 60-80 asteista vettä, ja musta tee kestää melko kuumaa, jopa kiehuvaa vettä. Nämä ovat kuitenkin vain suuntaa antavia lämpötiloja. Jotkin vihreät teet vaativat jopa 80 asteista vettä, toiset kitkeröityvät jo hieman yli 60 asteessa."
https://kotiliesi.fi/ruoka/juomat/miten-tee-haudutetaan-poimi-ammattila…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Teevesi tulee aina keittää, siis kuumentaa ensin kiehuvaksi.
Vain näin kaikki bakteerit vedestä kuolevat.
Eri asia kokonaan sitten on se, minkä asteista vettä kaadetaan hauduttettavan teen lehdille, muruille tai pusseihin .
Kiehuva vesi tuskin on aina paras mahdollinen. Vaan jotain 95 tai alempikin veden lämpötila saattaa olla sopiva.
Teen tarjoilusta on erittäain paljon tietoa niin kirjoissa kuin lehdissä kuin verkossakin.
Teevesi tulee aina keittää että bakteerit kuolevat, mutta kylmää hanavettä sopii juoda sellaisenaan? Että sellaista tänään, ihmettelee mikrobiologi.
PS: Suomessa on todella hyvälaatuista hanavettä. Ellei juomavesi ole erikseen saastunut, ei tarvitse pelätä että sieltä saisi jonkun infektion.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee palaisi vedenkeittimessä. Yleensäkin on outo tapa laittaa teenlehdet tulikuumaan veteen jolloin ne palavat ja kitkeröityvät.
Aivan uutta tietoa! Siis eikö teevettä saakaan keittää, pelkstään lämmittää?
Eräs asiaan vihkiytynyt opetti että teetä varten pitää olla "nauravaa vettä" eli sellaista, jossa kuplat kattilan pohjalla jo vähän alkavat poreilla mutta poreilu ei vielä ole kehittynyt varsinaiseksi kiehumiseksi.
Joo. Muistan muinoin 80-luvulla, että ravintolassa tee tarjottiin noin, että oli vahva tee, jota sitten kukin sai makunsa mukaan laimentaa kuumalla vedellä.
t. dinosaurus