Älkää alkaako v-tuilemaan, kun kysyn tosissani voiko
avomaan kurkkuja syödä sellaisenaan, kuin tavallista kurkkua. Vai tehdäänkö niistä aina suolakurkkuja ja sitten vasta voi syödä?
Kommentit (8)
Voi syödä. Ilmeisesti ennen ne olivat usein kitkeriä, eikä niitä tavattu syödä muutoin kuin säilöttynä, mutta nykyiset lajikkeet ovat yleensä makeita (siis ainakin ne, joita kaupassa myydään). Kuoresta en kyllä välitä, vaan kuorin ne.
Voi syödä sellaisenaan, mutta kuori on kova ja karhea eli ne pitää kuoria. Ovat muuten tosi hyviä.
Kiitos tiedoista. Lähikaupassa olisi myynnissä edullisesti mutta en ollut tosiaan varma käykö sellaisenaan leivän päälle tai salaattiin. Kuori siis vain pois.
Ap
Kyllä mä niitä käytän. Tykkään enemmän koostumuksesta ja kestää enemmän kuin tuorekurkku. Eikä se kuorikaan nyt niiiiin kova ole, kuten täällä annetaan ymmärtää. Jos esim tekee hölskytyskurkkuja, niin ei haittaa. Ihanan rapsakkaa purtavaa.
Vierailija kirjoitti:
Voi syödä sellaisenaan, mutta kuori on kova ja karhea eli ne pitää kuoria. Ovat muuten tosi hyviä.
En kori avomaankurkkuja, kevyt pesu juuresharjalla poistaa nystyt kurkun pinnasta.
Kaikki vähän ravinteet ovat siinä kuoressa, loppu on käytännössä vettä. Eli ei kannata kuoria.
Kuorittuna tosi hyviä. Ja jos viitsit taiteilla hölskykurkkuja, ai että mitä herkkua!
Voi syödä