Mitä ruokaa haluaisit minun valmistavan mökillä?
Otsikon mukaisesti lähestyn teitä kaikkia tasapuolisesti.
Ystäviämme ja sukulaisiamme käy mökillämme taajaan.
Olen ruoanlaittotaitojeni vuoksi "Ajautunut" grillimestarin rooliin jo vuosien ajan, mikä ei todellakaan haittaa.
Ystävämme, tai sukulaisemme yleensä aina soittelevat mitä kaikkea ruoka-aineita he voisivat tuoda mökille.
Alkaa pikkuhiljaa ideat loppumaan, vaikka moni haluaa niinsanottua "Vakioruokaansa". Yksi tykkää loimulohesta lisukkeineen, toinen kiinalaisista kanapalloista, joku vannoo hiilillä tehtyjen paahtopaistipihvien nimeen, eräät haluavat haudutettua fileetä, ollaanpa menty vegenäkin hummuksen kera joskus, jne.
Millaiseen mökkiruokaan olisit tyytyväinen ja mikä olisi hienoa/ erikoista/ yllättävääkin?
Kertoisitko mahdollisimman yksityiskohtaisesti, mikä olisi toivelistassasi?
Käytössäni on hiiligrillaus-, kaasugrillaus-, nuotio-, savustus-, rosvopaisto-, uppopaisto,- ja keittomahdollisuudet. Juu, ruoanlaitto on kotona ja mökillä vahvasti läsnä =)
Erinäisiä ruoanlaittovälineitä löytyy myös aika kattavasti.
Kiitos jo etukäteen vastauksistanne!
Kommentit (16)
Ihan huippu on keitetyt uudet perunat voisulan kera ja lisukkeena ruohosipulin kanssa paistetut poprillipuolikkaat. Ei kuule michelinkokkien annokset pärjää ollenkaan,
Pohjaan poltettua hernesoppaa niin herkiävät norkoomasta.
Kalaa, kalaa ja vielä kerran kalaa.
Olutta, vodkaa ja jekkua jälkiruuaksi.
Silloin, kun on mahdollisuus saada kokin valmistamaa ruokaa, haluaisin tietysti ensiluokkaisen pihvin. Esim. härän ulkofileetä.
Vierailija kirjoitti:
Silloin, kun on mahdollisuus saada kokin valmistamaa ruokaa, haluaisin tietysti ensiluokkaisen pihvin. Esim. härän ulkofileetä.
Kokit taas kertovat, että ravintolassa pihvien paistaminen annetaan muille, se homma kun ei ihmeempiä taitoja vaadi. Hyvä liha huoneenlämpöisenä, kuuma pannu, paistoaika 2-3min kääntö ja taas 2-3 min.
Hyvin grillattuja kasviksia, savustettua perunaa jne. Yleensä grillatut kasvikset ovat aika tylsiä, ja ne valmistetaan siinä lihan ohessa tyylillä tulkoot itsestään, joten kunnon kasviskarnevaalit kelpaisi. Itse arvostaisin myös, että jakaisit omia vinkkejä siinä samalla.
Puolisolle täydelliset ribsit olisivat se juttu.
No mä en syö kuin kalaa ja kanaa. Eri muodoissa ja kasvislisukkeilla. Haluaisin kyllä maistaa esim rosvopaistia tai kunnon pihviä, mutta luultavasti en niistä tykkäisi.
Hauska ois esim. ruoka jonkun maan teeman mukaan kreikkalaisittain: kanayrosta/gyrosmix eri lihoilla, itsetehtyä pitaleipää, tsatsikia jne.
Tai erilaisia vartaita, että jokainen löytää oman makunsa mukaiset ainekset
Kala on hyvää miten vain valmistettuna, savustettuna, grillattuna, loimutettuna, graavattuna, kala-kasvisnyytteinä... siis jos tykkää kalasta.
Oli ruoka mikä hyvänsä, kylkeen paljon (kotimaisia) kasviksia grillattuna, savustettuna, kaalia, kesäkurpitsaa, munakoisoa, porkkanoita, naurista, retiisiä, sekä raikasta salaattia.
Jälkiruoan suhteen toivoisin simppeliä jätskiä& mansikoita, vesimelonia, ananasta, ilman mitään kikosteluja ja marinadeja. Puhtaina selkeinä ja raikkaina ja kylminä makuina.
Olisin tyytyväinen ihan uusiin perunoihin sekä grillattuun / savustettuun kalaan, kasviksiin ja salaattiin. Jälkkäriksi mansikoita ja kermavaahtoa tai jos on mahdollisuus niin muurinpohjalettuja mansikoilla ja jädellä tms.
12 vielä jatkaa....
pekonilla voi mun mielestä pilata minkä vaan ruuan, eli jätän ne suosiolla väliin. Ja savupaprikamauste maistuu ihan pekonille.
Raparperia ois paljon, joten sitä oishauska päästä maistamaan muutenkin kuin erilaisina makeina piirakoina, muffinssien ja kiisselinä.
Keitto potuista ja nötkötistä. Ei siis mitään muita aineksia. Perinneherkku -70 luvulta.
Mä haluaisin tuoretta juuri itse pyydystettyä kalaa kevyesti grillattuna. Uudet perunat ja voi tuoreella itse kasvatetulla ruohosipulilla siihen kylkeen.
Kiva kysymys 😊 En ole itse mikään hifi-grillimaisteri, mutta teimme mielestäni viime viikolla hyvää ja helppoa grilliruokaa. Eli, grillasimme valmiiksi marinoituja Texas XXL-pihvejä ja uunivuoassa sipulia, paprikaa, porkkanoita, perunoita ja kesäkurpitsaa tuorejuustossa haudutettuina, mausteena Baby Rayn grillikastiketta. Toiseen vuokaan ladottiin chili-paprika-tuorejuustolla ja rouhitulla mustapippurilla täytettyjä herkkusieniä, jotka oli kääritty pekoniin. Ei varmaan ole vaativaan makuun, mutta näin kerrostaloeläjänä mulle se oli sellaista juhlaruokaa, mitä kotona ei saa 😋