Lue keskustelun säännöt.
Syödäänkö teillä retiisiä? Voiko sitä "valmistaa" jotenkin muuten kuin
16.06.2021 |
viipaloimalla ja/tai silppuamalla lautasen reunalle?
Kommentit (6)
Wokeissa, coleslaw-tyyppisissä salaateissa, uunikasviksena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Viipaloin leivän päälle tai salaattiin, kesällä kotimaista laitan myös uuniin perunoiden ja porkkanoiden kanssa.
Niin joo, retiisin naatit (lehdet) ovat myös syötäviä, ja ne siemenpalot! Olen niitä myös säilönyt etikkaan, ovat hyviä. Myös retiisiä voi pikkelöidä, eli säilöä etikkaan.
Englannissa tosiaan paahdetaan tai muuten kypsennetään.
Olen niin hulluna retiiseihin, että napostelen ne kerralla, vaikka tekisi mieli kokeilla niitä ruoanlaitossa.
Hyvää salaateissa ja viipaleina leivän päällä, varsinkin juustovoileivän.
Olen heitellyt hieman nahistuneet retiisit lämpimiin kasvisruokiin, on hyvää myös kypsänä.