Onko kvinoasta mahdollista tehdä jotain hyvää syötävää?
Minä en ainakaan ole onnistunut. Tuossa olis toi pussinpohja 2dl vielä yrittää jotain.
Kommentit (17)
Ilmianna jos on joku ohje jossa oikeasti toimii.
Tee normaaliin tapaan ja lisää esim. parmesaanijuustoa. Mä ainakin tykkään.
Minä keitän ihan paketin ohjeen mukaisesti, ja meillä teinipoika tykkää. Eilen pyysi, että voisitko tehdä kvinoaa huomenna (ja grillattuja herkkusieniä).
Että makuasia vissiin.
Kvinoa itsessään ei maistu juuri miltään, mutta se on hyvä proteiinilisä monessa eri salaatissa.
Laitoin kaapin pohjalle unohtuneen lopun täytettyjen paprikoiden täytteen sekaan.
Siihen kannattaa sekoittaa makuöljyä, balsamicoa tai muuta joka antaa makua tai syödä kastikkeen kera. Itsessään kvinoa maistuu vähän pahville.
Kvinoasta saa ihanaa avokado-tonnikalasalaattia. Resepti:
https://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001003111.html
Itse jätän salaatista pois sipulin, ettei se peitä muita makuja. Ja laitan yrttejä vain vähäsen.
Laitoin joskus tonnikalapihvien sidosaineeksi ja hyviä tulivat. Ihan taisi olla googlesta löytynyt resepti.
Quinoasta voi tehdä myös puuroa
https://toriavey.com/toris-kitchen/quinoa-porridge-with-maple-and-brown…
Toisin kuin jauhenliha, kvinoa pitää oikeasti ensin pestä ja mieluiten liuottaa. Lähtee se torjunta-aine ja liika tärkkelys siementen pinnalta.
Meillä syörähän lihaa ja kasviksista korkeintaan vehnäjauhoa pullanisussa.
Tein sikahyvää kvinoapuuroa, johon tuli mm kuivatun aprikoosin palasia. Nam!
Juuri syön tässä kvinoasalaattia jossa lisäksi papuja, pinaattia , rucolaa, retiisiä, fetaa, mangokastike. ( valmissalaatti Anton&Antonista). Tosi raikasja hyvää. Tykkään.
Laitat lämpimään, vastakeitettyyn kvinoaan voita ja porkkanaraastetta sekaan! Juustoraaste on myös nam vielä siihen päälle.
Tätä suosittelen kokeilemaan jos jotakin.
Tätä keitetään lisukkeesi riisin tapaan tai voi lisätä myös sen riisin sekaan...